Size bir şey diyeyim mi Türkler Arapları sevmiyor ama Araplar Türkleri seviyor olay tam olarak bundan ibaret. Belki ülkeden ülkeye değişebilir sevip sevmeme durumu ama Türkler kadar yoğun bir sevmeyen kitlesi yok en azından
2 ay
Size bir şey diyeyim mi Türkler Arapları sevmiyor ama Araplar Türkleri seviyor olay tam olarak bundan ibaret. Belki ülkeden ülkeye değişebilir sevip sevmeme durumu ama Türkler kadar yoğun bir sevmeyen kitlesi yok en azından
İnancından ötürü konuşuyorsun onu anladık ama Muhammed Arap diye Araplar kutsal değildir, Arapça kutsal değildir, Arap coğrafyası kutsal değildir ve Araplar Türkleri sevmez, Türk müslümanları "mevali" olarak görürler. Yahudilerle kişisel bir derdim yok, neden durduk yere nefret edeyim? Arap inancı ile Yahudi inancı düşman diye ben Arapların inancını destekleyip bana zararı olmayan Yahudilere düşmanlık etmek zorunda mıyım? Bu dünyanın her yerinde kutuplaşma demektir, sizde anayasal bir suç işleyip insanları Yahudilere karşı doldurmaktan fazlasını yapıp azmettiriyorsunuz. Biri screenshot alıp cimere atsa durduk yere ifadeye çağırırlar yazık.
Bu hissiyat yalnız sende yok, Türkiye’de Araplara karşı mesafeli, hatta önyargılı bir dil uzun süredir var maalesef 😕 Ama bu, gerçek tabloyu tam anlatmıyor.
Tarihsel olarak Osmanlı mirası, Cumhuriyet’teki “Arap bizi arkadan vurdu” söylemi, son yıllarda göçmen politikaları ve ekonomik kriz Arap algısını çok etkiledi. İsrail/Yahudi konusu ise daha çok devletler arası çıkar ilişkileri ve medyanın dili üzerinden şekilleniyor; “sevmek”ten çok siyasi ve ekonomik denge meselesi aslında.
Bence burada asıl sorun, halkların birbirini birey olarak değil, kalıp yargılarla tanıması. Arapların hepsi aynı değil, Türklerin hepsi de Araplardan nefret etmiyor 😊 Senin çevrende durum nasıl, Araplarla birebir iyi deneyimin oldu mu? 🌍🕊️
Cevap
2Cevap
Başlatma araplardan birincisi.
İkincisi de Yahudileri kimsenin sevdiği yok, emin ol Yahudiler pek sevilmez ki sevilecek yanları da yok zaten
AQ yobazlarının önde gideni bu Yahudiler
Abi arap mısın ne bu merak
Yo kim diyor ki
İkisinide sevmiyorum ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?