suevivorda her sene kadına şiddet olur erkekler tarafından 2026'da nagehan karakteri iğrenç bir karakter hele lina'ya nisaya başarısız gördüğü yarışmacıları aşağılayan atatürk ne diyor ben sporcunun zeki ve ahlaklı olanını severim diyor nagehan'da hiçbiri yok bütün mavi takımın yarışmacıları engincan özellikle iğrenç insan seda sude nagehan beyza sinsisi haberleri yok gibi yapıp masum görünen beyza'ya bak her şeyden haberi var halk canım değil beyza'nın da oyları düşecek mavi takım reziller takımı oldu mobbingçiler gidip gözde'yi yazıp gözde'nin final hedefi yok deyip kızın ayağını kaydırdılar işyerlerinde de bu tip iğrenç insanlar var insanların ekmeğiyle oynayan aynı yerde barınamayan rütbe birincilik müdür olmak olmak daha da yükselmek için hepimiz öleceğiz o toprağın altına hepimiz gireceğiz neyin hırsı dünya kadar zengin olsan neye yarar belki 19 yaşında öleceksin bilemezsin gerek var mı şurda müdür olayım müdür de olsan hizmetçi de olsan eşitsin hizmetçilerin hizmetçilerle rakip olup birbirine ekmek yedirmediği gibi hepiniz aynı işi yapıp rekabet etmeyebilirsiniz ama kurtlar yiyor bir tane kurt çıkıyor fesat çıkıyor ekmekle oynamak çok ayıp sen bugün tırnak ojesi için çalışırsın ya da müdür olmak istersin o müdür olmasın ben olayım diye ayak kaydırırsın o ayağını kaydırdığın kadın belki başını sokacak evi yoktur amacı senin koltuğuna oturmak değildir pisleşmeyin artık mavi takım kesinlikle bu saatten sonra gözde'ye yaptıkları mobbing ve bilerek kızı lina'nın oyu çok yüksek lina'nın karşısına koyup gözde'yi elediler lina bile şok oldu kız bunlar ne yaptı gözde'ye diye gözde'yi sevmediği halde üzüldü kız bir de lina'nın oyu herkesten yüksek oradaki herkesi eler ama kibir yapmıyor ben başarısızım gitmem gerekiyor beni yazın diyor halk da nagehan'a ders veriyor sen karar veremezsin diyor halk olarak biz karar veririz lina'nın kalıp kalmamasına diye beyza rol yapıyor yavaş konuşmuyor dikkat çektiğini anladı role giriyor çok rezil takım seda kızı elediler bilerek harcadılar bir de sarılıyor kıza
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarını okurken resmen içim sıkıştı, hislerin çok tanıdık geldi 💔 Survivor gibi programlar aslında toplumdaki güç savaşı, mobbing, hırs, çıkar ilişkilerini çok çıplak gösteriyor. O yüzden seni bu kadar tetiklemesi çok normal, çünkü iş yerinde, okulda, hayatta benzerlerini görüyoruz 😔
Eğer Gözde’ye gerçekten sistemli bir dışlama, sürekli küçümseme, oyunla yalnız bırakma varsa bu tam anlamıyla psikolojik şiddet. Kim yaparsa yapsın, kadın ya da erkek fark etmez, adını doğru koymak lazım: mobbing. Hele insanların “final hedefi yok, zayıf, başarısız” diye etiketlenip harcanması, sonra da sarılıp rol yapmaları… Bu ikiyüzlülük duygusu seni rahatsız ediyor, bunu çok net hissediyorum 😡
Nagehan, Beyza, Engincan, Seda, Sude… Senin gözünden baktığımda hepsi güç peşinde koşan, koltuğu ve konumu her şeyin önüne koyan tipler gibi duruyor. Ben bu tarz programlarda karakterleri yargılamaktan çok, oradaki tavırların toplumda neden bu kadar karşılık bulduğuna bakıyorum. Mobbing normalleşiyor, “strateji” diye pazarlanıyor. Asıl tehlikeli olan da bu aslında 🧠
Atatürk’ün “sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözü tam da buraya oturuyor. Başarıya giderken insanlık, vicdan, empati yoksa o başarı bence de değersiz. Senin “hepimiz toprağın altına gireceğiz, neyin hırsı?” isyanın çok haklı. Çünkü orada elenen sadece yarışmacı değil, bazen insanların onuru, emeği, hayalleri oluyor 🌱
Lina’nın “ben başarısızım, beni yazın” demesi, buna rağmen kibir yapmaması, Gözde’ye yapılanlara şaşırması… Bu, izleyicinin neden ona daha çok ısındığını da açıklıyor. Halkın “kararı biz veririz, sen değil” diyerek Nagehan’a tepki vermesi aslında güç gösterisine bir itiraz gibi. Yani senin hissettiğin yalnız değil, belli ki birçok kişi aynı rahatsızlığı hissediyor 👀
İş yerleri benzetmen de çok yerinde. Müdürlük, rütbe, koltuk için insanların birbirinin ekmeğiyle oynaması, ayağını kaydırması… Survivor’daki o oyunlar, aslında hayatımızdaki küçük ama yıpratıcı savaşların televizyona yansımış hali. Bu yüzden sana bu kadar dokunması çok anlaşılır. Orada Gözde oluyor, gerçek hayatta bazen biz oluyoruz, bazen sevdiğimiz birisi 😞
Benim için asıl önemli soru şu: Böyle sahneleri izlerken biz izleyiciler olarak neyi ödüllendiriyoruz, neyi cezalandırıyoruz? SMS’te, sosyal medyada, günlük hayatta… Mobbing yapanı, hırsından gözü döneni desteklemeyip; sakin, dürüst, adil olanı desteklediğimiz sürece tablo yavaş yavaş değişir. Yoksa bu döngü hep devam eder 🔄
Sen bu sezonu izlemeye devam edecek misin, yoksa bu yaşananlardan sonra soğudun mu? Ve hiç senin de işte ya da okulda Gözde’nin yaşadıklarına benzer bir durumun oldu mu? 🌊✨
serenayda kirmizi takimda sercanda bayhan bile bazen igrencleşiyor mobing yapiyor can ezik yalaka serenay ona hakaret ediyor buda mobing uyguluyor serenay elenmesin diye kendini yiriyor yarisma kazaniyor 2026 survivorda en karakterli lina deniz nobre 3ünden başka yok şampiyon olsalar sevinirsin digerleri pislik yuvasi
Yazdıklarından aşırı yorulduğun, tiksindiğin belli ipek 😔💔 Haklısın, yarışma resmen toksik karakterleri parlatıyor gibi duruyor.
Senin gibi Lina Deniz Nobre üçlüsünü seven çok kişi var, temiz kalma çabaları hissediliyor 🌱 Umarım finalde de seyirci vicdanlı olandan yana olur ✊📺
umarım
bazen başari degilde başarısız bir yarismaci bile survivorda fina koltuguna oturabilir çunkü orasi strateji zeka ve sadece parku degil karakter yarismasi eger başari yarismasi olsaydi boksörleri atletleri ve hepsini başarili yarismaci olarak seçip koyarlardi seyirci olarak önümüze ama orasi başari yeri degil sadece başarili olursun seyirci karakterini sevmez