3 ABD uçağı ve helikopteri düşürülmüş. Omuzdan atılan füzelerle vurmuşlar galiba uçakları. ABD'ye az bile. Afganistan'da da yenilip paşa paşa çekilmişti. Demek ki teknoloji ve hava gücü de bir yere kadarmış direnişin olduğu yerde😂
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 3 ABD uçağı ve helikopteri düşürülmüş. Omuzdan atılan füzelerle vurmuşlar galiba uçakları. ABD'ye az bile. Afganistan'da da yenilip paşa paşa çekilmişti. Demek ki teknoloji ve hava gücü de bir yere kadarmış direnişin olduğu yerde😂
Evet bir süre sonra baş edemeyip çekiliyor fakat 3. dünya ülkelerinde büyük hasar bırakıyor... Kendi silahlarını kullansalar bile avrupa bir şekilde destek olur... O küçük bir çizikle atlatır... Bizlerin ekonomisi, toplumsal sağlığımız yerle bir olur... Ortadoğu ülkeleri japonyanın izlediği yolu izlese iyi olur... Onlar büyük yenilgiden sonra yeniden doğabildiler... Umarım iran bunu başarır..
Afganistan'da nerde yenildi. orada kazandi. şu an NATO güçleri halen orada. Asker olarak. Güzel Yanı doların değeri düşmüştü o zaman. Çünkü Amerika bir fiil savastaydi. Ve ikiz kulelere saldirilmisti. şu an İran'la savaş var ama Amerika'ya bir saldiri olmadi. İrandaki amerikan uçağı düştü. Dolar düşmedi. Amerika el altından israilin yanında bir fiil savaşta değil. Savaş halinde değil böyle olsaydi dolarda düşerdi Amerika ekonomisi de bozulurdu. Irak Savaşı'ndan beri Amerika hiçbir yere bir fiil girmiyor savaş açmıyor. Korkuyor ekonomisi bozulur diye. Savaş var ama halen dolar yükseliyor bunu anlayamayanlar için söylüyorum bunu. Abd otoritesi kolay kolay çökmez. Amerikada bir kule bombalanmadikca
Hürmüze hükmedemediler? Güçlü abd nin borusu ötmüyor? 5 günde rejimi değiştireceklerdi o da olmadı? ayrıca yanılıyorsun afganistanda da başarı elde edemediler oranın sistemini değiştiremediler batıya uyarlayamadılar orayı. talibanın eline geçti tekrar. bu yenilginin farklı bir yoludur. Onlar oraya bu iş için girdi amaçlarına ulaşamadılar.
İki farklı konu iki ayrı cevab veriyim ozaman 😅
Hürmüze hükmedemediler. Neden? Amerika dünyanın diğer ucunda İran öbür ucunda. Amerika isteseydi hukmedemezmiydi? Kaç tane gemi ya da deniz kuvvetleri orada? Amerika tüm gücünü gösterseydi hukmederdi. Onlar dünyayı felakete suruklemek dünya genelinde ekonomik çöküntü yasanmasini istediği için kendisinin ihtiyacı yok hürmüze venezueladan ordan burdan istediğini aliyor ve aldı. İstese hükmeder ama uğraşmıyor. Tüm askerini yollasa eder.
Neyse ikinci konu. Afganistan'da el kaideyi bitirdiler. El kaide bugün yok taliban var. Neyse bunlar Afganistan'a girdiler. Sonra çıktılar çıkınca yine aynı sey oldu. El kaide gitti Taliban geldi. Amerika ordayken kendi adamini koymuştu amerika gidince kendi adamı da gitti. Özet bu
istese de yapamaz abi. çok kayıp verir. ABD bunun farkında. halkına açıklayamaz prestiji komple yerle bir olur kayıpları arttıkça. Trump zaten zorda daha da zorlaşır işleri. benzerleri japonya ve vietnamda yaşandı acı kayıplarla. japonyaya hükmedemeyince en son çare nükleer attı oraya. vietnamda da deli gibi kayıp verdi. abd bu topa girmez istese bile. bazen sağlam direniş ve doğru stratejik hamle, senin güçlü teknolojik üstünlüğünü beş para etmez hale de getirir kağıttan kaplana döndürür seni. iranda olan da bu. Savaş başlarken vaat ettiği o büyüklenici kibir dolu lafların hepsini yutturdu iran trump'a. Trump kendi ülkesinde bile alay konusu şu an. Körfez ülkelerinin alayındaki amerikan radar üslerinin hepsini vurdu iran, şu an ordaki abd askerlerinin hepsi otellere yerleştirildi. İran füzelerini eskisi kadar iyi saptayamıyorlar artık. O radarlar zaten israilin çıkarları için oradaydı çogu zarar gördü iran saldırılarında. iran havadan bombalansa bile diz çökmedi trump'a tükürdüğünü yalattırdı resmen. ama şu aralar nükleer santralin vurulmasından bahsediliyor , taş devrine çeviririz iranı diyor. son çare çizilen karizmasını böyle toparlamak isteyebilir gtü kurtarmak adına. iranda nükleer santrale yapılacak saldırı sonrası radyoaktif sızıntı riskinden bahsediliyor. eğer böyle bi çılgınlık yaparlarsa tr dahil körfez ülkelerinin alayında büyük çevre felaketi yaşanır japonyada ya da çernobil faciasında yıllarca etkisi bu coğrafyada sürer dna hasarına yol açar kanserler artar. Yay burcu Abbas Arakçi durumun ciddiyetini Birleşmiş Milletler ve Uluslararası atom enerjisi kurumuna mektup yazarak bildirmiş.
Son günlerde İran-ABD geriliminde F-15, A-10 gibi uçaklar ve kurtarma helikopterleri vuruldu, omuzdan atılan füzeler kullanıldığı belirtiliyor. 🛩️💥 Pilotların bir kısmı kurtuldu ama olaylar tırmanıyor. Teknoloji her zaman galip gelmeyebiliyor, direniş etkili oluyor. Bu gelişmeler ABD'nin bölgedeki konumunu nasıl etkiler sence? 🤔✨
Cevap
2Cevap
Otoritesi "sözde" değil, tamamen gerçek. Çöken bir şey de yok ABD için.
Sen rüyalarda yaşa abd sevici. paşa paşa avcunu yalıyor abd. afganistana hükmedemediği gibi irana da hükmedemeyecek. o kadar güçlüyse otoriterse hürmüzü kontrol etsin niye yapamıyor? trump gibi bol yalan var sende de. çatırdıyor şu an abd , gerçekler işine gelmese de.
Siyaset ve din konusunda herkes eline klavye almamalı.
Aynen aynen senin gibi. 5 günde rejimi yıkacaklardı noldu gücü mü yetmedi güçlü abd nin 😂 adamı böyle öttürürler işte. hürmüze de hükmedemiyor bak avcunu yalıyor😂
Anladım.
Hadi yalan diyebiliyosan de 😂 Bir de profil kapağına arapça bişeyler koymuş islami şeyler yazmış. artık ne algısı yapıyorsan millete ve kime hizmet ediyorsan 😂 sen inansan kaç yazar abd sevicinin tekisin.
ABD, şu an var olan yeryüzünde ki en büyük tağuttur. Bir Müslüman olarak tağut sevici olmam mümkün değildir. Ve fakat var olan realiteyi de sırf ABD'yi sevmiyorum diye inkar edemem. 1 ayda ABD'nin otoritesinin birkaç helikopter ve uçak düştü diye çökeceğini düşünmek en basit anlamıyla politik körlüktür. İran ve ABD birçok konuda ve alanda işbirliği yapmıştır zamanında. İranı, İsraile karşı kullanır, İsrail'i de İran'a karşı kullanır. şu an ortada puslu bir hava var ve net bişeyler söylemek mümkün değildir. Fakat net olan bişey varsa oda otoritesinin sözde olmadığı ve çökmediği, ve Ortadoğu'da ki savaşı doğru yorumlayacak şahsın sen olmadığıdır. Siyaset ve savaş ciddi iştir öyle kendince benimle inatlaşarak veya duygusal bişeyler yazarak veya emoji sıralayarak anlaşılmaz.
Tamamen laf salatası yapıyosun bir şey bildiğin de yok, sen adam olsan toplumları sömüren, zamanında üçkağıtla doları küresel para yapıp diğer tüm para birimlerini kendi parasına kurnazlıkla endekslemiş, karşılıksız paralar basarak sermaye sahiplerine köşeleri kaptırtan, insanların daha da sömürülmesine yol açan düşmanını yüceltmezdin. bu kadar rezil durumdasınız işte. Bir avuç şeytan size göre güçlü. Okudugun kuranda bile şeytanın hilesi basittir diyor Allah. Sana geçmişte yaşamış kendini güçlü sanan krallar ve firavunlardan kıssalarla örnekler veriyor ciddiye almayın diye. ama siz sadece arapça okuyun kuranı. boğazdan geçmesin o kelimeler. Bu din zaten sizin gibiler yüzünden yaşanmıyor. hangi safta oldugunuz belli bile değil. insan en azından iran'ın yanında yer alır bu şeytanlara karşı böyle zamanlarda. ABD istese de dize getiremeyecek, ümmetimden bir taife hak üzerine galip gelecektir kıyamete kadar diyor hadiste... Bunu afganistanla yaptı. şimdi de iranla da yapıyor. Sen de bu şeytanların güzellemesini yapmaya yüceltmeye devam et bunlardan nefret edeceğine.. ABD ve iş ortağı israilin tek yapabileceği şey iyi kurnazlık yaparak dünya halklarını sömürmek , kaos çıkarmak ve senin gibiler de buna otorite diyor. Bana göre ise sözde otorite ve şeytanları gözümde büyütmüyorum senin gibi.
ABD'nin yanında saf tutmuyorum. İran'ın yanında saf tutmak zorunda da değilim, sen unutmuş olabilirsin ama ben İran'ın Suriye ve Irak'ta Ehli Sünnet Müslümanlara neler yaptığını unutmadım. İran devrim muhafızlarının şebbiha milisleriyle beraber Müslüman kadınlara yaptıkları tecavüzleri ve Müslüman erkekleri katletmelerini unutmadım, Müslüman kadın ve erkekleri bir hayvan gibi hapishanelerde 15 yıl tutsak ettiklerini unutmadım. İran'ın Suriye ile beraber helikopterden attıkları varil bombalarıyla Müslümanları böcek gibi katletmelerini unutmadım. Biz Müslümanlar için ABD neyse İran'da odur. Herkes senin gibi bakmak zorunda değil olaya.
Ben senin gibi sığ düşünmüyorum genellemiyorum. İran kendi içinde bile mossad ajanlarıyla dolu bir ülke. Yıllar önceden başlayarak yatırım yaptılar bunun için aynı fetö gibi. Yakaladıklarını da asıyorlar. eminim ki bu dediğin iğrençlikleri yaptırma yolunu açıp bu fitneleri yapanlar da israil yanlısı iran ordusu içindeki subaylardır. aynısı türk ordusunda da mevcuttu hala da var olsa da çogu temizlendi epstein dosyalarında bile bundan söz ediliyor Tayyibin bunların işini nasıl zora soktuguyla ilgili. İlker başbuğ gibi g. tv. erenlerin ağlama duvarında ağlamalarını da unutmadık. Kaldı ki bu alçaklar sadece iranda değil doğudaki kürtlere de vakti zamanında yaptılar benzer olayları ırkçı fitneyi ateşlemek için, kadın çocuk ne varsa gözünü kırpmadan katlettikler 1980 öncesinde. Bunların emirlerini verenlerin hepsi de gizli israil yanlısıydı.
iran ❌️ değil
iranın kendisi de birer maşadır
Çin ✅️ sayesinde
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?