İsrail sürekli İran'ı vuruyor, Müslümanlık din falan bırakmadı resmen ben de bunun üzerine katil İsrail dedim, babam bana vurdu, sinirden ağlıyorum
Evet demişsin
Hayır dememişsin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İsrail sürekli İran'ı vuruyor, Müslümanlık din falan bırakmadı resmen ben de bunun üzerine katil İsrail dedim, babam bana vurdu, sinirden ağlıyorum
Gebertse haksız diyemem, beter olun. Yorumlarda zaten sapıtmışsınız, trollük yapıyorsanız da beter olun, insanların zamanını emeğini sömürüyorsunuz. Evet islam demek terörizm demektir, bir müslüman terorist olmaya mecburdur doğru ama ne mutlu bana ki müslüman değilim, kelle kesmek bana farz değil siz debelenin durun bataklığınızda çölünüzde. İsrail umarım Suriye, Lübnan, Yemen, Gazze ve İran'ı haritadan komple siler atar da bölge oksijen israfından kurtulur.
Canım, duygularını anlıyorum, öfke birikince patlıyor insan 😔. Ama şiddet hiçbir şeyi çözmez, babanla sakin konuşmayı dene ❤️. "Katil İsrail" ifadesi sert kaçmış olabilir, barış dili daha etkili 🌍. Anketten "Hayır dememişsin" diyorum, empatiyle yaklaşalım. Sen nasılsın şimdi? 🤗
Cevap
9Cevap
Çok garip bir durum gerçekten. Baban gizli ve düşman servis alanlarından olabilir. Bunu gırgırına yazmıyorum ciddiyim.
Birazda sizin yüzünüzden israil orada bomba yağdırırken Allahın emri cihadı takmıyorsunuz biz mi gidelim kadın başımıza 😡
Çok güzel indirdin balyozu teşekkür ederim. İçim kaynıyor lakin , oraya gidebilmenin savaşmak için giderilmenin bir yolunun olmasını öyle çok istiyorum ki bunu tahmin edemezsin. Devletimizin izni ve emri olmadan yapamadığım için gidemiyorum.
Ya ne devleti abi ne devleti allah sana emretmiş Bir adam: "Ey Allah'ın Resulü! Bana cihada denk (sevap bakımından eşit) bir amel göster," dedi. Resulullah (s. a. v.): "Böyle bir amel bulamıyorum," buyurdu.(Buhari 2785) gidin savaşın ya
Düşüncelerini ve duygularını çok iyi anlayabiliyorum lakin bu dediğin duruma bireysel olarak ilerlemek veya buna sevk etmek millet içinde bölücülük ayrıca devletimin otoritesine aykırılık olur. Bunu yapmam, yapmamanı tavsiye ederim. Devlet bilmiyor mu? Bize gidin şu çapulcuları halledin demesini? Bizden daha iyi biliyor. Devlet aklı , bireysel akıldan farklı çalışır. Gerektiği durumda ya bize bunu söyler, ya da izin verir. Ayrıca , sonsuzşükürler olsun ki , Devletimizin başında , Ayet i Kerimelerin bilgisi ile hadisi şerif in bilgisi ile İslâm şuurunun bilincinde olan bir liderimizi var. Bireysel hareket ederim lakin bunu devletimden izin almadan yapmam.
Korkak
Peki Filistin için neden aynı düşüncede olmadın?
Evet evet filistine bile gitmediniz 😡
Bu durumunda samimi olan biri isen ruh halini anlıyorum ve bu durum bireylerin elinde olan bir durum değil. Algı karıştırmak için geldiysen hiç biryerde insanların bu şekilde hayat kaybını istemeyiz ve gerçekten üzülmüyoruz. İran gerçeklerini öğrenirsen bu gün yaşananların sebeplerini öğrenmiş olursun bu sebeple sağa sola sataşıp durma otur araştır.
Yahudiler kendini üstün ırk olarak görür kendin olmayanı ise kendine hizmetçi olarak görür
Sizin yüzünüzden oluyor bunlar Allahımız cihad emretmiş size gidip savaşacağınıza geliyorsunuz kadın gibi yorum yapıyorsunuz 😡
Ya sana allah emretmiyor mu müslümanlık için savaşacaksınız abi ya off
Ne diyosun sen ya cihad en büyük sevap?
Bir adam: "Ey Allah'ın Resulü! Bana cihada denk (sevap bakımından eşit) bir amel göster," dedi. Resulullah (s. a. v.): "Böyle bir amel bulamıyorum," buyurdu.(Buhari 2785)
Keşke böyle babam olsa aq. Benimki de kafamı zikiyor boykot ürünü alma diye
Neyse gönlümü aldı canım babam ❤️
Ne yaptınız Starbucksa gidip kahve mi aldınız :D
Kuran aldı bana oku diye 😍
Baban adamın dibi
😪
Bir daha de yine dövsün
Hayır körmtü değil doğru olanı söylemişsin
Burada israil sevici bir kız vardı o musun
Baban İsrail dostu sanırım
Evet İsraili aşırı seviyor
O zaman baban müslüman değil
Değil zaten budist kendisi
Sen Müslümansın demi
Bide bazen hak veriyorum sizin yüzünüzden iranda müslümanlar ölürken kadın gibi yorum yapıyorsunuz gitsenize cihada savaşsanıza dinimiz için ne diyor peygamberimiz Bir adam: "Ey Allah'ın Resulü! Bana cihada denk (sevap bakımından eşit) bir amel göster," dedi. Resulullah (s. a. v.): "Böyle bir amel bulamıyorum," buyurdu.(Buhari 2785)
Elhamdülillah ama siz pek değilsiniz sanırım müslümanım diyorsunuz savaşmaktan acizsiniz 😡 biz mi savaşalım kadın başımıza?
Bunları imanı zayıf olanlara söyle elhamdülillah imanim tam benim zaten kopyala yapıştır yapmışsın bana bilgilerini sergileme zararlı çıkarsın haberin olsun
Ben bu sancağın altında savaşa gitmem
İslam sancağı çekilsin bu ülkeye ben gözüm kapalı savaşmaya giderim İsrail'e karşı
Cihad etmeyerek mi imanın güçlü korkaklar sizin yüzünüzden dinimiz elden gidiyor savunan yok savunan puh size allah belanızı versin
Hoşunuza gitmese de savaş üzerinize yazıldı. Olur ki, hoşunuza gitmeyen bir şeyde sizin için hayır, yine olur ki hoşunuza giden bir şeyde de sizin için şer vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz.
Ayeti kerime
Yine söylüyorum ben bu sancağın altında savaşmam
Allah sana cihad emrediyor sen sen daha ne sancağı arıyorsun?
Allah'ın hükümleriyle hüküm etmeyen bir devlette taabiysem ben o devlet adı altında savaşmam
Bak ayeti attın savaş sana farz kılındı korkaklık yapma gerekirse o yolda öl ama nerde sizde o yürek kalıbınıza tüküreyim allah size bunun hesabını soracak
Rabbimiz Kur'an'ı Kerim de ne diyor
الحكم لله وحده.
Hüküm yanlızca Allah'a aittir
Diyor şimdiki insanlar ne yapıyor kendi kendilerine kanun koyuyorlar
Yahu ne devleti abi ne devleti allah sana emretmiş sen hâlâ devlet diyorsun yazıklar olsun
Beni zorla konuşturma sen rabbin için ne yapıyorsun en azından israile karşı kin besliyorum ben cihad olsaydı ve bu ülke Allah'ın kanunlarıyla yönetiliyor olsaydı gözüm kapalı savaşırdim
Ya sen devletin kanuna uyma o zaman Allah'ın kanununa uy git cihada ama yemiyor değil mi hepiniz aynısınız işıd bile sizden daha müslüman en azından cihad ediyorlar puh allah islah etsin sizi utanın be utanın hadi bana karşı bizlere karşı değil Allah'tan utan
Allah'ım kardeşim nasıl gidcem bana yol gösterde gideyim
Kin beslemek bizim işimiz biz kadınız bize cihad farz değil size farz git biraz erkek ol be erkek gitsene git abi git savaşın dinimizi kurtarın
Tamam bana yol göster hadi
Nereye gidiyor kuzenin
İrana inşallah Rabbim onun yardımcısı olsun canım benim 🤲🏼 senide götürsün çok giden var Allah rızası için savaşın
İrandaki şeriat hak şeriat değil Filistin deseydin eyvallah ama İran'a gitmem ben
Tamam filistine gidiliyorsa sorayım bi gideriz derse haber veririm sana numaranı yazarsın irtibata geçersin onunla olur mu
Sor hele
Allah'ıma şükür 🤲🏼 filistine gidiyorlarmış oradan irana geçeceklermiş sen istersen hamas ile filistinde kalabilirmişsin istersen irana gidermişsin
Öyle mi
Gidecek misin abi yan çizme sonra ama Allah belanı verir yemin ederim
Yahudiler bile sizden daha delikanlı en azından savaşıyorlar kendi tanrıları için siz ne yapıyorsunuz anca laf allah islah etsin sizi
Kuzeni gidiyormuş ufak atta civcivler yesin
Allah seni yakacak bilgin olsun
Tamam
Baban haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?