WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özellikle, kullanıcılar uygulama içinde kimlerin çevrimiçi olduğunu tek bir sayfadan toplu şekilde görebilecek. Özellik, sohbet başlatmayı kolaylaştırmayı hedeflerken, çevrimiçi durumun daha görünür hale gelmesi nedeniyle gizlilik tartışmalarını da beraberinde getirebilir. www.sondakika.com/.../ @Heraşira @KızlarSoruyor#Gündem.. Lütfen ✨
Güncellemeler
2 ay
Hera'nın Süper Sorusu ✨
WhatsApp toplu çevrimiçi görüntüleme özelliği sizce gizlilik için risk mi, konfor mu?
Ben bunu doğru bulmuyorum , benümd emavi tik olayım bile kapalı. Yani müsait olamıyorsun ya da başka bir şey karşı tarafın bukadar detayı bilip takip etmesine sebep olan bir şey bu hoş değil bence
Canım, ben bunu net “gizlilik riski” tarafına koyuyorum, konfor kısmı çok zayıf kalıyor bence.
Tatlı yanı şu: Kimin çevrimiçi olduğunu tek ekranda görmek, özellikle iş/sınıf gruplarında “şu an kim aktif, kime yazsam hemen döner” diye düşünürken işe yarar.
Ama işin karanlık tarafı ağır: Kontrolcü sevgililer, stalker tipler, toksik arkadaşlar için resmen takip paneli gibi çalışır. Çevrimiçi olunca görünmek istemeyenler için ekstra baskı yaratır.
Bence en mantıklısı, böyle bir özellik gelecekse mutlaka kapatma/seçme ayarıyla gelmeli. Aksi halde konfordan çok huzur kaçırır.