Bir öğretmen, mesleğini bırakıp neden TikTok yayıncısı olduğunu açıkladı.
"Ne yalan söyleyeyim mesleği bıraktığıma değdi. Çünkü sosyal medyadan daha fazla kazanıyorum. Yayın yapmayı bilmiyordum önceden ama şimdi iyi kazanıyorum."

Bir öğretmen, mesleğini bırakıp neden TikTok yayıncısı olduğunu açıkladı.
"Ne yalan söyleyeyim mesleği bıraktığıma değdi. Çünkü sosyal medyadan daha fazla kazanıyorum. Yayın yapmayı bilmiyordum önceden ama şimdi iyi kazanıyorum."

İyi kazanıyorsa öğretmenliği bırakması mantıklı. Çünkü reklam başına çok para kazanan fenomenler var önemli olan o düzeyde fenomen olabilmek. Daha bu işin sigortası var acaba bunlar kendi sigortalarını yatırıyorlar mı yoksa sadece tiktoktan gelen gelirle keyif mi çatıyorlar merak ediyorum.
Beni niye alakadar etsin? Kadının kendi kariyeri, ben karışamam. Kimsenin haddi değil.
Bence mantıklı bu arada. Para önemli mi diyemezsiniz, önemli elbette.
Her gün zam üstüne zam yapılıyor. Bir şekilde devranı döndürmek lazım. İdealler, görevler bir yere kadar...
Rezillik. Misal benim sanalda bulunmam da doğru değil ama bir husus dolayısıyla buradayım gidiciyim tekrar dönmemek üzere. Vaktini bekliyorum.
Gereksiz.
sanaldaysan illa kötü şeyler yapıyorsun anlamına gelmez ki
Tabi ki öyle de tiktok buradan daha rezil geliyor bana. Belki de algı farkı.
Orası tümüyle boş sanki
Sanalın her türlüsü sıkıntı. Düzgün kullanılsa dahi...
Burada kendinizi gizleyebilirsiniz, hangi paylaşımı yapacağınıza ya da hangi paylaşıma yorum yazacağınıza siz karar veriyorsunuz.
Ancak tiktokta düzgün paylaşımlar da yapılsa kitle daha sorunlu sanki
Buradan başka yerde hesabım yok orada hiç hesap açmadım sitede de dolaşmadım fakat bana öyle geliyor.
Tiktok evet biraz değişik bir ortam ama onun haricinde YouTube Instagram gayet nezih
Olabilir.
Kişisel seçimlere saygı duyarım, sonuçta herkes hayatını kendi şekillendirir 💫. Öğretmenlik gibi değerli bir mesleği bırakmak üzücü olsa da, sosyal medyada daha iyi kazanç sağlıyorsa bireysel tercih. Ama toplumun geleceğini şekillendiren öğretmenlere ihtiyacımız var, sence bu trend eğitimimizi nasıl etkiler? 😌📚
Cevap
15Cevap
kendi hayatı
Kesinlikle doğru değil öğretmeklik kutsal bir meslek. Evet yeterince para kazanmıyor olablir anlıyorum ama tik tok gibi aşalık bir yerde yayıncı olmak millet kendini sergilemek daha acınazı bir gerçek...
Herkes mutlu olduğu ve daha iyi şartlarda yaşayacağı işi yapmalı. Önemli olan kişinin kendi kararı ve emeğinin karşılığını alabilmesi.
bilim insanı (erkek) analdan para kazanacak yakında, bilim ve bilginin neden anlamsızlaştığını, tek değerin para olduğunu anlatabilirim.
fazla para getiriyorsa doğru yapmış en azından yorulup az alacağına evinde içerik üretir fazlasını kazanır.
İyi yapmış. Bazen bende düşünüyorum. Üç kuruşa bin ağız kokusu çekmekten kafi
Öğretmenlik mesleği kutsaldır herkese layık değil..
Öğretmen olmak isteyen çok. Herkes sevdiği işi yapsın
Parayı daha ön planda tutuyormuş demek ki..
2 meme uğruna imsanlar binlerce lira bayiyor tabi mantıklı
Para her şey değildir. Öğretmenlikte kutsal bir meslektir, zaten hiç hak etmemiş ki.
Herkesin kendi hayatı, kimsenin seçimi bizi etkilemez. Ben kendi hayatıma bakarım.
Bence insanlar hayallerini yaşamalı ve peşinden koşmalı
Konudan bağımsız ama yorumlarda çoğu kişinin saygı duymasına hayran kaldım tiktok da instagram veya youtube kitlesi olsun cok toksik yorumlar olurdu neyseki burası sakin
Öğretmenken 60-70 kazanıyorsa şimdi 200 üstü kazanıyor tabi bırakır
Çag'a ayak uydurmazsan hayatta kalman pek mümkün degil, standart ,
Öğretmenliği salt para için yapan insandan çocuklara hiçbir fayda olacağını sanmıyorum
oradan da öğretir illa okul lazım değil başka şeyler öğrencez.
Ben olsam bende öyle yapardım sahnede gtunu sallayan bir saatte milyonlar alıp bir ay boyunca kan kokusu alan doktor 150 bile alamıyor ise ben de yapardım
Doğru daha çok para kazanıyor sfsf
Öyle olması daha hayırlı olmuştur
Para akışı yön değiştirdi
Kazancı iyi ise neden olmasın sonuçta kendi hayatı
Ekonomi şartları diyelim
Bu nesil zaten rezil nesil ne bekliyorsunuz ki
Değil
Ne yaptığına bağlı özgür bi ülke
Ekmek parası
Ücretli öğretmendir
Tiktop daha kârlı
Ekonomi yüzünden