Yahu cezaevinden çıkınca bir de yemek parası mı ödenecek? Ne yapmak lazım?
3 ay
Cevap
8Cevap
Ne yani hem suç işleyecek biz onu asmayayacağız kesmeyeceğiz vergilerimizle besleyeceğiz sonra da yediği yemeğin parasını almayacağız hadi ordan. Dışarıda yemek bedava mı ki içeride bedava olacak? Ben enayi miyim çalışıp suç işleyen birinin yemeğini ısmarlayacağım! Sen bana ısmarlasana
Ödeyecek elbette
Ödememe şansı yok
Ödemezse devlete olan borcu her yerde karşısına çıkar
Ana babasının mirasını alamaz
İle girse maaşına haciz gelir
Ölse bile borcu miras olarak çocuklarına ve eşine kalır.
Şu hallederiz diyen arkadaşlar hangi kafayla hangi bilgiyle söylüyorlar bunu
Bi açıklasalarda öğrensek hepimiz.
Yasal olarak o borcu kimse silemez.
Ancak af çıkarsa belki..
Gelirin olmadığına dair bir dilekçe vermesi gerekir ondan sonra gelen karara göre hareket edilir
Kime vereceğiz bu dilekçeyi
Adliyeye savcılığa
Suç işle içeri gir bir de devlet sana baksın ohh bee daha bir isteğiniz var mı. Eşşşşekler gibi çalışıp ödeyeceksiniz devletin verdiği yemeğin parasını.
Ödeyecek tabi, bide orada bedavadan yatacak hali yok
istanbuldaysan çözdürürüz
Ödemek zorundasın maalesef
Ben ödedim
Zorunlu mu
Evet
Cezaevine bunu nasıl yazıyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Cezaevinden çıkınca “yemek parası” diye duyduğun şey aslında iaşe bedeli, yani devletin sen içerideyken yaptığı harcamanın bir kısmı 🧾🍽️
Bunu ödememek için yasal bir “numara” yok; ancak gelirin yoksa, borcun taksitlendirilmesi ya da tahsil sürecinin ertelenmesi gibi idari kolaylıklar için kuruma başvurabiliyorsun. En sağlıklısı bir avukata ya da baronun adli yardım birimine danışmak 💼 Peki, seni en çok düşündüren taraf para mı, yoksa içeriden çıkınca başlayacak bürokrasi mi? 🤔