Adamlar deli gibi sağlıkçı dolduruyor ülkeye, üniversitede hemşirelik vs'yi adeta bedavaya eğitim veriyorlar yabancı göçmenlere
2 ay
Adamlar deli gibi sağlıkçı dolduruyor ülkeye, üniversitede hemşirelik vs'yi adeta bedavaya eğitim veriyorlar yabancı göçmenlere
Çünkü orada bu kadar fazla üniversite okuyan yok. Genel olarak üniversite eğitimi her bölüm için orada ücretsiz ama sağlık açığının çok olmasının sebebi; zaten Dünya çapında insanların en ihtiyaç duyduğu hizmet sağlık ve Almanya kalabalık bir ülke, buna rağmen orada mezun sayısı ve üniversite okuyan kişi sayısı daha düşük.
Detaylı Açıklama için teşekkürler
@Jjoker00 Avrupa'da standartlarında düşük değil ama Almanya kalabalık bir ülke, özellikle son yıllarda daha da kalabalık ve istatistik olarak baktığında üniversite mezunu kişi sayısı Türkiye'ye kıyasla oldukça düşük.
@Jjoker00 bu kötü bir şey değil bu arada, Türkiye'nin eğitim sistemi çok daha kötü. İnsanlar sırf başkalarından onay almak için öylesine bir üniversite okuyor. Çoğu kişinin okuduğu bölümle alakası bile yok. Almanya eğitim konusunda tabii ki çok daha iyi hatta Türkiye ile kıyaslanamaz bile ama Türkiye'de mi sağlık mezunu daha fazla, Almanya'da mı diye baktığında, tabii ki Türkiye'de.
İkisi farklı konu ama. Almanlar sağlık sektöründe doktorluk dısında çalışmak istemiyor. Tr de hemşire olayım yüksek maaş, devlete kapak atayım diyen insan dolu. Almanya öyle değil. Markette çalışmak için ausbildung yaparlar, hemşire, hasta bakıcı gibi işleri sevmezler. Bu toplumun bakış açısı kaynaklı.
@Jjoker00 evet. Zaten Türkiye'de bu kadar üniversite mezunu olması da toplumun bakış açısıyla ilgili. Sonuç olarak, Türkiye'de üniversite mezunu daha fazla. Almanya'da dediğin gibi ausbildung yapıyor çoğu kişi, hatta üniversiteden daha yaygın. Türkiye'de öyle bir sistem yok, sadece üniversite var.
Almanya’da sağlıkçı açığının birkaç temel sebebi var aslında 😊
Toplum çok yaşlandı, kronik hastalık arttı, sağlık hizmetine talep büyüdü 👵🏻👴🏻 Aynı anda kendi genç nüfusları bu mesleklere pek yönelmiyor, çalışma şartları yoğun ve yıpratıcı. Bir de Almanya yıllarca başka ülkelerden hazır yetişmiş sağlıkçı çekti, şimdi yetmeyince eğitimini de kendisi üstleniyor.
Sen hiç Almanya’ya gitmeyi ya da sağlık alanında çalışmayı düşündün mü? 🇩🇪💉
Cevap
3Cevap
Oysaki orada silahla hastane basan hasta yakını da yok
Bizimkiler yapmiyomu orada ya
Almanyada hiç öyle bir şey duymadım.
Almanlar o işi yapmak istemiyor, o yüzden dışarıdan ithal ediyor. Hastanede doktor harici diğer çalışanların %78i göçmen. Düşük bir meslek
Mesela hemşirelik için Almanya'da 3 yıllık eğitim bedava, Almanca bilmek yeterli adeta
Ben de aynı şekilde geldim
Peki neden bu durum böyle
Çünkü Alman nüfusu çok azaldı ve yaşlandı ortalama nüfusu. Gençler de bu alanlarda çok tercih yapmıyor yapsa bile dediğim gibi Alman nüfusu çok yaşlandı ve bakıma ve hastanelere ihtiyaç çok fazla arttı Bu yüzden sağlıkçı açığı var
Benide alsınlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?