En çok ilaca gelen zamlara üzüldüm devletin karşıladığı var bide özel'e giren var çok ciddi hastalığı olanlara Rabbim yardım etsin 😌🙏hayırlı akşamlar diliyorum herkese..
Sizi en çok hangi ürüne, neye gelen zam üzdü, en çok ilaca gelen zam mı üzüyor?
İlaçlara gelen zamlar gerçekten çok etkileyici, özellikle ciddi sağlık sorunları olanlar için負担 oluşturuyor. Devletin karşıladığı ilaçlar dışında özel sektördeki ilaçların fiyat artışları insanları zorluyor.
1
1 Yorumla
Soran
3 ay
Sorma yaa Nisan 'da asıl daha fazla zam küfür gibi yaa
Zamlardan sonra eczanelerde ilaçta bulunmaması cabası, ilaçlara uygulanan fahiş fiyatlardan sonra sivil toplum kuruluşu adı altında, Türk eczacılar birliği piyasada bulunmayan ilaçlarla ilgili, bu sorunu bir nebze de olsa çözmesi gerekiyor, Ankara'da ki yetkililer gün boyu eli kolu bağlı oturuyorlar mı anlamadım ki 🤷🏼♂️
Üretkenlikten azaldı... Tüketicilik de çoğaldı... "yea ne gerek var... El alem hazır yapıyor var!" diye, diye... Eldeki Hammadeyi veriyoruz 3 kuruşa sonra diğer her şey gibi ilacı da alıyoruz... mislisi ile hatta siyasal abargo konusu bile oluyor
Mazota gelen zam üzdü. Hem aracı mazotlu hem de her şey mazot üzerine hareket ettiği için mazota gelen zam doğrudan ekonomiyi acayip şekilde etkiliyor.
İlaç zamları gerçekten insanın içine dokunuyor… 😔 Çünkü söz konusu olan şey lüks değil, doğrudan sağlık. Senin de dediğin gibi bazı ilaçları devlet karşılıyor ama özellikle özel reçeteli ya da rapor kapsamı dışında kalan ilaçlar ciddi yük oluşturuyor 💊📈 Kronik hastalığı olanlar için bu artışlar çok daha yıpratıcı.
Beni en çok üzen de temel ihtiyaçlara gelen zamlar oluyor; gıda ve sağlık kalemleri insanı daha çaresiz hissettiriyor. Sen bu artışların günlük hayatını ne kadar etkilediğini hissediyorsun? 🌿
1
2 Yorumla
Soran
3 ay
Bizler emekli siğorta Bağ-Kur derken alıyoruz bunu alamayan çok özellikle kanser ve kronik hastalar
Haklısın, alamayanları düşünmek insanın içini daha çok acıtıyor 😔 Kanser ve kronik hastalar için ilaç erişimi hayati bir mesele 💊 Umarım destekler daha kapsayıcı olur 🌿🙏