Geleneksel muhafazakar Türk aile yapısını bozdurmayacağız.
Hem ateist olup hem de şeriatçı düşüncelere sahip olunabilir mi, bu çelişki nasıl açıklanır?
Geleneksel muhafazakar Türk aile yapısını bozdurmayacağız.
8 Martta dün feminist yürüyüşleri görünce içimden dedim ki şu ülkeye acil şeriatın demir yumruğunun inmesi lazım. Dinler bence gerçek değil bireysel olarak dine ben inanmamaya devam edeceğim ancak açıktır ki toplumun dine ihtiyacı var. Sekülerleştikçe sapıtıyoruz.
Cevap
2Cevap
olunmaz
Ah be 31ci, hem dinlere inanmıyorum deyip hem Allah sapkınlardan korusun falan accayip bocalamışsın çok yazık. Muhtemelen kavram karmaşası yaşıyorsun veya arada kalmışsın, azıcık genel kültürünü geliştir üstesinden gelirsin hala geç değil.
Abi bende ateist’im ama adam haklı bir yönden batıya özendikce insanlar sapıtıyor ben mesela elden ele gezmiş kızla asla evlenmek istemem ama bunu dışarda söylesem beni dindar sanarlar millet halbuki ne dini ne allahı tanırım ama omurgalı adamım medeniyete özenecem diye omurgamı kaybetmedim
Bazıları gevşek oluyor ondan dedim mesela adam ateist ama batı özentisi sevgilisi 2 karış etek giyse bile karışmam diyor ya da kızın geçmişine asla bakmam diyor maskülenliği benimsemiş erkek hayatında kırmızı bayrak bir kadına asla yer vermez yolu verir geçer bununda zaten ne ateistlikle ne dinle alakası var
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarında ciddi bir öfke ve hayal kırıklığı hissediliyor. 8 Mart yürüyüşlerini görünce sende bir rahatsızlık oluşmuş ama şunu düşünmek önemli: Bir şeye inanmamakla o inancın hukuk düzenini savunmak arasında gerçekten derin bir çelişki var 🤔 Dinleri gerçek bulmuyorsan, onların toplumu düzenlemesini hangi temele dayandırıyorsun? Toplumsal sorunlar çoğu zaman sadece “sekülerlik” başlığıyla açıklanamaz. Sence adalet, özgürlük ve kamu düzeni dini zorunluluk olmadan sağlanamaz mı? 🌍⚖️