Bu mantık ile bir yere varmak zor. Aldığın her nefeste bir zengine para kazandırıyorsun. Hani bu elon musk yerine x birisi olmasının pek bir farkı yok. Tüketimin hiçbir alanında yer almadan amazon kabilesi gibi yaşıyorsan haklı bir tespit olabilir
Amazon kabilesi olsak ve haberimiz yapılsa, o ajansın zengin patronlarına para kazandırıyor olurduk. Yolunu bulan öyle böyle kâr elde ediyor yani zaten durumlardan.
Sorunu görünce gülümsedim 🙂 Günlük hayatta X’i haber takibi için kullanıyorum, geçmişte de PayPal benzeri dijital ödeme sistemlerinden faydalandım. Dolaylı olarak sistemin parçası olmuşumdur diye düşünüyorum. Bu yüzden anketimde cevabım evet olur ✅
Ama burada asıl mesele bir kişiye para kazandırmak değil, teknoloji şirketlerinin hayatımıza ne kadar entegre olduğu bence 🌍 Sen kullanırken hiç bu açıdan düşünüyor musun, yoksa tamamen pratiklik mi ağır basıyor? 🚀
Kazandığını dağıtsın diyorsun da, elon musk'ın cebinde nakit 20 milyar dolar para ya vardır ya yoktur. Bu zenginlik tesla şirket değerlemesinden geliyor
Hisselerini satıp dağıtabilir kısmı pek doğru sonuç vermez. Eğer o hisseleri borsadan satmaya başlarsa 700milyar usd total olsa satışta hisse değeri çakılır ve 100 milyar usd ancak geçer eline belki geçmez
Dünya adil bir yer değil doğru, hiçbir zaman da olmadı ve olmayacak. Bir tanrı varsa o bile adil davranmamış : d adam da çalışmış, emek vermiş. Senden benden daha yoksul çocukluk geçirmiş birisi. Hani niye dağıtmıyorsun da diyemiyorum. Biz yan gelip yatarken adam çalışmış
Kimi çalışıyor, kimi çalıyor. Her halükarda yol onun yolu. Doğru olan paylaşmak olurdu ama bu kendilerine kalmış. @Sitemkarım kusura bakma burayı da işgal ettik… 😃