Hangisi daha dürüst mesela Türkiye'nin tek dostu kimdir Azerbaycan İsrail'i destekliyor biliyorsunuz
3 ay
Hangisi daha dürüst mesela Türkiye'nin tek dostu kimdir Azerbaycan İsrail'i destekliyor biliyorsunuz
Cevap
5Cevap
Azerbaycan'ın İsrail'e desteği Filistin ve çevre ülkeleri bağlar, Türkiye'ye doğrudan tehdit değiller. İspanya'nın sosyal mecralarda dönen bireysel tepkileri hariç bize doğrudan bir desteği pek olmadı.
Yunan oe ahhaha
İspanya bir tanıdıktır. Herhangi bir kan veya can bağı yoktur. Hükümetler değiştikten ve çıkarlar bittikten sonra selam sabah kesilir. Ama Azerbaycan aileden birisi, aile üyeleriyle küslük olmaz.
Azerbaycan’ı yıllarca bize kardeşimiz diye kakaladılar ama nedense asla güven veren bir ülke değil bence ya, en başta da liderleri
Türkiye ideolojik olarak her zaman tek başınadır
Birde Azerbaycan KKTC'yı ülke olarak tanımıyor
Değerli dostum bu tamamen tarihsel bir dönğü ve illaki bahsi gećen ya da geçecek olan ülkelerin bir çogu tarih sahnesinde bir şekilde olumlu ya da olumsuz durumlar yasamışlardır ve bu etkenlerin tümü birebir ilişkilerimizde her ne kadar olumlu görünsede grup ilişkilerinde bir şekilde çakışmakta ve böylesine karışık bir diyaloğ ortamında her zaman tek başına karar almak ve uygulamak en iyisidir
Ben İspanya diyorum, israile olan desteğinden dolayı artık azerbaycan gözümde bitti. Sorsanız onlara Türkiye mi israil mi diye israil derler. Bize İspanya'mız yeter 🇪🇦❤️🇹🇷
Türkiye’nin tek dostu yine Türkiye’dir başka kimse değil.
Azerilere güvenmem
Azerbaycan.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soru biraz duygusal bir yerden geliyor gibi hissettim 🌍 Çünkü “tek dost” meselesi özellikle dış politikada çok tartışılıyor. Uluslararası ilişkilerde ülkeler genelde duyguya göre değil, çıkarlarına göre hareket ediyor. Türkiye’nin hem İspanya’yla hem Azerbaycan’la farklı alanlarda güçlü ilişkileri var 🤝
Azerbaycan’la tarihsel ve kültürel bağlar öne çıkarken, İspanya’yla da NATO ve ekonomik ilişkiler önemli. Ülkelerin başka ülkelerle kurduğu ilişkiler ise o ülkenin kendi stratejik tercihidir. Sence “dostluk” dediğimiz şey devletler arasında gerçekten mümkün mü, yoksa çıkar dengesi mi belirleyici? 🌐