Köylü milletin efendisidir bir kere batılılaşmış cinconlar sizi
3 ay
Köylü milletin efendisidir bir kere batılılaşmış cinconlar sizi
Cevap
14Cevap
Cahil sanılıyor ki bazı konularda evet cahil kalınımış ola bilir ama her zaman bir adım öndedir bana göre hepsi değil tabi
Cahillikle alakası yok insanlar aynı fikirde olmayınca hemen karşısındakine cahil damgası vuruyor, kendilerini her şeyi bilir sanıyorlar.
Aynı şeyi diyoruz haklısın
Herkes özünde köylüdür ya ben herkesin bir köyünün olduğunu düşünüyorum köyü olmayan insan mı olur saçma
Cahillik küçük görmek. Herkesi atadan beri köyde büyümüştür bence.
Köyde yaşıyorsam bu sözüne saygı duyacağım
Yaşıyorsan*
Yaşamıyorum
Peki
Kimse koyluluge bisey demiyor cahilliğe diyor
“Allahın köylüsü, köyüne dön” çoğu kişi bunları diyor. Ve cahil derken kime göre neye göre cahil?
Saçma bir bakış açısı
Ezan edene yeter ki yer olsun takma kafana
Bizim köylüler zaten efendi.
Hayır tabikide asla küçük görmem
doğru diyorsun köylü
Değilim ama evet doğru söylüyorum
Küçük görenin beyni küçüktür net.
Cahillikten olabilir mi?
Kime göre cahil neye göre cahil? Akademik başarı ve batılaşma yanında entelektüel gelişimi getirmiyor. Ben köylü insanların bildiği çoğu konuda cahilim eee herkes birbirini cahil mi bulacak
Akademik başarıyla alakası yok. Görgü nedir bilmezler, ataerkiller. Kadın sadece hizmet eder çocuk doğurur. Erkek hayvanlara tecavüz eder. Giyinişe göre yargılarlar ve daha birçok şey köylülerde var
Bunun aynısı da büyük şehirlerde de var. Hayvana tcvz tcz olaylarını vallahi ben hiç köyde duymadım. Varsa kaynağın yaz buraya. Ne zaman öyle olaylar olsa konum İstanbul Ankara İzmir vs. Ataerkillik büyük şehirlerde de var. Mesela iş ararken bana hep evli olup olmadığım veya çocuk isteyip istemediğim sorulurdu. Evet dersem alınmama şansım vardı. E bu da ataerkilliğe girmiyor mu? Köy muhtarlığına başvurmadım, bildiğin İstanbul’daki iş yerleri. Giyinişe göre yargılama da her yerde var, İzmir’de türbanlıya laf ederler, Konya da açığına saçığına laf ederler. Eeee? Köyden pek bir farkımız var mı şehirli olarak.
Nerde sizin köy
Köylü değilim
saygı duymalıyız.
Köyüne dön
Saçmalık
El üstünde tutulur yakında
Köylüsün galiba 😃
Ağlama ag
Kes
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu sözün içinde hem öfke hem de bir sahiplenme duygusu var gibi hissediyorum. Köylülüğün neden zaman zaman hakaret gibi kullanıldığı meselesi aslında sınıfsal bakışla ilgili 🌾 Türkiye’de uzun süredir kentli olmanın “ilerilik”, köy kökenli olmanın ise “geri kalmışlık” gibi sunulması kültürel bir sorun. Oysa üretimin, emeğin ve toprağın değeri tartışılmaz 🌍
Sen sence bu algı medya ve eğitimle mi besleniyor, yoksa şehirleşmenin hızından mı kaynaklanıyor? 💬