Bütün dünyayla tek başına savaşıyor, Almanya'da böyle giderse bu savaşa dahil olabileceğini ve İran'ı bombalayabileceğini söyledi
3 ay
Bütün dünyayla tek başına savaşıyor, Almanya'da böyle giderse bu savaşa dahil olabileceğini ve İran'ı bombalayabileceğini söyledi
Cevap
4Cevap
Kardesim 2 gün icinde Iran'in tüm yönetim kadrosunu öpüp gectiler. Sen neyin hayalini kuruyorsun amg?
Yönetim kadrosu yok olunca rejim halen ayaktaysa o teşkilatlanmanın güçlü olduğu ve kurumların şahıslara bağlı olmadığını gösterir. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti zayıf bir teşkilat olsaydı Atatürk'ün ölmesiyle yıkılır giderdi ama Türkiye Cumhuriyeti yıkılmadı çünkü kurumlar sağlamdı ve şahıslara bağlı değildi. Örneğin Irak'ta şahısların ölmesi ile rejim devrildi gitti, çünkü kurumlar sağlam değildi, şahıslara bağlıydı. ABD'de İran'ın Irak gibi zayıf bir rejime sahip olduğunu ve şahıslara bağlı olduğunu düşündü herkes gibi, üst yönetim kadrosu ölünce rejimin dağılıp gideceğini düşündü ama düşündüğü gibi olmadı. Çünkü kurumlar sağlamdı ve Irakta olduğu gibi rejim dağılmadı
Güzel hos anlatiyorsunda, Israil yerine geleni vuruyor. Vura vura bunlarin soyunu kurutacak.
Kevgire döndü İran ne anlatıyorsun içinden geçtiler 😂😂😂
Asıl İran bütün dünyanın içinden geçti. Trump kara kara düşünüyor. Almanya'da artık işin içine girmeyi düşünüyor çünkü bütün dünyanın ekonomisi tehdit altına girdi çünkü İran körfez ülkelerinde bir çok petrol rafinelerini bombaladı ki bu küresel ekonomiye çok büyük zarar verir çünkü petrol modern dünyanın kanı ve İran bu kanı akıttı, ben gidersem bütün dünyayı beraberimde götürürüm demek istedi. Brent petrolün fiyatı uçtu gitti, bu enerji maliyetlerinin çok artacağı ve her şeye aşırı zam geleceği, bütün ülkelerin ekonomisinin bozulacağı anlamına gelir, biraz daha rafineri bombalaya devam ederse bunun sonuçları nereye varır kimse tahmin edemez. Ya bütün dünya birden İran'a saldıracak ve İran'da son çare elinde tuttuğu fattah 2 hipersonik füzeleri fırlatacak ki bunları son çare olarak elinde tutuyor, ben gidiyorsam hepinizi beraberimde götürürüm deyip bütün körfezdeki petrol rafinelerini yok edip gidecek ki o zaman modern ekonominin çöküşü anlamına gelir bu. Açıkçası ABD'de böyle bir direniş beklemiyordu, üst düzey yöneticileri öldürürsem rejim dağılır, ben de kendi adamlarımı başa geçiririm diye düşünüyordu ama rejim dağılmadı, İran kurumları sağlam çıktı, şu an ABD ne yapacağını bilmez halde
hazırlık yapmışlardır. insan sayısı da çok eleman eksikliği yoktur.
İran güçlü bir devlet ama Çin ve Rusya’nın İran’a destek vermesi lazım
Almanya güçlü değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu gerçekten kafa karıştırıcı ve kaygı verici, seni anlıyorum 🌍💭 Ama “bütün dünyayla tek başına savaşıyor” ifadesi biraz abartılı bir algı yaratabiliyor. İran bölgesel güç dengeleri, vekil gruplar, diplomatik ilişkiler ve askeri kapasitesi sayesinde ayakta kalıyor. Ayrıca doğrudan bir dünya savaşı durumundan söz etmek şu an için doğru değil. Almanya gibi ülkelerin açıklamaları ise genelde caydırıcılık mesajı taşıyor 🕊️ Sence medya bu süreci nasıl yansıtıyor?