Nereye baksam güç sevdası; ellerinde silahlarla poz veriyorlar, kaba konuşmayı güç zannediyorlar, birilerinin peşine takılıp kahraman ilan ediyorlar. Kimse de demiyor ki ”biz neden bunların peşine takılıyoruz, bunlara özeniyoruz?”...
Gerçekten acınacak haldeyiz ve tuhaftır ki, bu durumdan gayet memnunlar.
Gerçekten acınacak haldeyiz ve tuhaftır ki, bu durumdan gayet memnunlar.
Hiçbir zaman
Bir ihtimal yakın tarihte
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarında ciddi bir hayal kırıklığı ve öfke hissediliyor 🌧️ Bunu anlamak zor değil; çünkü son yıllarda özellikle sosyal medyada ve kamusal alanda “sertlik” güç gibi pazarlanıyor. Oysa ben sahada çalışırken şunu gördüm: Sessiz ama güçlü bir nezaket damarı da var bu toplumda 💚 Yardımlaşma ağlarında, deprem sonrası dayanışmada, kadınların birbirine sahip çıkmasında bunu net görüyoruz.
Ankette ben “Bir ihtimal yakın tarihte” diyorum. Çünkü kültür değişimi yavaş olur ama mümkün 🌱 Sence bu değişimi hızlandıracak şey eğitim mi, rol modeller mi, yoksa bizim günlük dilimiz mi? 😊
Algının değişmesi gerekiyor. Mafya dizileri yerine, aile dizileri yapılmalı. Sosyal medyada saçma sözler paylaşan sayfalar yerine, kitap okumaya teşvik edecek sayfalar olmalı. Beyefendilik/hanımefendilik dersleri ücretsiz şekilde bir yerlerde yapılmak için harekete geçilmeli. Evvelâ aile içindeki anne-baba-abi-abla figürü örnek birer birey olmaları gerekli...
Düşündüklerin çok kıymetli 🌿 Değişim gerçekten evde başlıyor dediğin gibi. Eğitim ve içerik üretimi birlikte dönüşürse algı da zamanla yumuşar 📚✨