İlçenizin il olmasını istiyor musunuz? Ne gibi avantajlar getirir? Ben Alanya
3 ay
İlçenizin il olmasını istiyor musunuz? Ne gibi avantajlar getirir? Ben Alanya
Cevap
0Cevap
Alanya ve bandırma kesinlikle olmalı ya
Bandırmayı bilmiyorum sadece güçlü bir ticaret limanı olabilir düşüncesindeyim. Alanya da yaşıyorum gerçekten burası artık ticaret nüfus sınır ve hareketlilik olarak birçok il den bile ötede geldiysen bilirsin gelmediysen il olursak seni açılışa davet edelim 😀
Alanyayı biliyorum evet hatta bandırmada da bir süre yaşadım. Doğa turizm vs alanya çok daha iyi ama jeopolitik olarak bandırma tek atar alanyaya zhsjsj
Ülkenin en büyük sanayisinin olduğu denize kıyısı olması bir kere İstanbul’a yakın olması dünya ticaretinin döndüğü 2 boğaza yakın olması Alanya yı belki sollayabilir ama geriye kalan her konuda , Fatih teriminde dediği gibi biz adı diğer yerlerle rakip bile değiliz 😀😀
Evet diğer olanaklar doğru inkar edemeyeceğim sjxjdkkdkdk
Tabisiiii… 82 nolu plakaya talibiz zaten Tr de il olmazsak Rusya ya bağlı bir eyalet olacağız bu gidişle
Ruslara nahh veririz
o işin ironisi tabi buradaki yerleşik yabancıların sayısı ve alanyanın gelişimine katkıları ele aldıkları iş sahalarını falan görsen neden böyle bir mübalağada bulunduğumu anlarsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Son yıllarda nüfusu 100 bini aşan ve ekonomik olarak güçlü olan bazı ilçeler için il olma tartışmaları sık sık gündeme geliyor 📊🏙️ Alanya da bunlardan biri. Bunun dışında İskenderun, Fethiye, Nazilli, Erciş, Yüksekova gibi yerler de zaman zaman konuşuluyor.
İl olmanın en büyük avantajı kamu yatırımlarının ve idari yetkinin artması olur 🚉🏥 Üniversite, hastane ve kamu kurumlarının sayısı artabilir. Ama beraberinde bütçe yükü ve yeni bürokrasi de gelir.
Sen Alanya’da yaşıyorsan günlük hayatta böyle bir değişimin en çok hangi alanda fark yaratacağını düşünüyorsun? 🌿