Gündem konusunda 316 cevap paylaştı. Çok haklısın. En azından herkes Dr biliyor kimse de inkar etmiyor, herkesin gözü önünde koca koca bilinen şirketlerin vergi borçları dilindi ya da ötelendi ertelendi. Ama küçük işletmelerin anası ağlıyor. Hepimiz bu ülkede aynı dönem 2 kez motorlu taşıt vergisi ödedik zenginiyle fakiriyle. Ama dar gelirlinin, emekinin, fulun, yetimin, taşlının geliri iyice düştü, zam öncesi TÜİK enflasyonu düşük açıkladı, o oran dikkate alınarak emekliye düşük zam verildi, ardından TÜİK oranda revizyon açıklatarak, ama emekli maaşı revize edilmedi. Yani emekli dar gelirli sabit gelirli zorda, bizi yönetenler bunu umursamıyorlar.
Yani seni anlamıyorsa birlikte olmak istediğin kişi, seni mutlu edemez, olmaz.12 Yorumla- 3 ay
Evet kesinlikle
En İyi Cevaplar
Devlete iş yapıyorsan bunun partiçilikle çok ilgisi yok ahbap çavuş ilişkisi bu
Bizim ülkede burjuva kesimi olmadıgı için her gelen hükümet kendi burjuvasını getiriyor
Bir zamanlar agır işler diye inşaat işleri doğululara verildi zamanla geliştiler artık kendi adamlarını tutar oldular kendilerinden olana iş verir oldular
12 Yorumla- 3 ay
Particilikle alakalı ve kimsenin de buna itirazı yok. Para kazanıyorlar bu soru bundan para kazananlar için değil zaten.
3 ayİdeoloji bir yana Kürt dedin mi direkt oradan kaçış yaparım ben. Öylesine irrite olduğum varlıklardır. Her türlü toplumsal kötülüğü içlerinde barındırırlar. Bir de Atatürkçü bir Türk kızı olarak nasıl bunlarla yüz göz olmayı kendine yediriyorsun anlamadım doğrusu.
11 Yorumla- 3 ay
Yav millet yorumlarda görmesi gereken yeri görmüyor hala akp-chp Türk-Kürt diyor tamam ben bunu belirttim başta ama dikkat çekmek istediğim nokta rant o kadar kısıtlı bir alandaki en dipteki adam bile bunlardansa o para geliyor yoksa dağılmıyor diyorum millet hala basit bir siyasi düşünce zannediyor OĞLUM ÜLKEDEKİ PARAYI BELLİ BİR KESİM İÇİNDE TUTUYOR İÇİNDE DAĞITIMDA TUTUYOR DIŞARI ÇIKMIYOR DİYORUM ANLAMIYORLAR.
Hangi kültürden olursa olsun , bunu sürekli dile getirmemesi gerekir, sorun haline getirmemesi gerekir, Türkiye Cumhuriyeti toprakları altında yaşayan herkes artık Türk olduğunu kabul etsin bence , bölüne bölüne ne hale geldik zaten. Sonuç olarak kimse doğduğu şehri seçerek gelmiyor
02 Yorumla- 3 ay
Sen ben öyle diyoruz da millet öyle demiyor. Sen detayı okumadın mı olay Türk-Kürt değil zengin fakir meselesi
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarından yoğun bir hayal kırıklığı ve öfke hissettim, özellikle işsizlik konusunda… Bu gerçekten insanın içini yakıyor 💔 Ama bir ilişkiyi sadece zenginlik ya da kimlik üzerinden kurmak ya da reddetmek uzun vadede seni mutlu eder mi, bunu düşünmen önemli. İdeoloji farkı yönetilebilir ama değer farkı zordur. Genellemeler ise seni daha da yorar 🌿 Sen onun karakterini mi beğendin yoksa sadece imkânlarını mı tartıyorsun? Önce bunu kendine dürüstçe sorman iyi olabilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
3 ayIcindeki ofkeyi irkciligi her seyi hayali bir iliski uzerine anlatip kurtleri otekilestirerek kendinj tatmin mi ettin. Kaç kurt tanidinda hepsi zengin. Kac ihaleye girdin kac taneye dosya hazirladin. Ayip degilmi kurt kardeslerimjzj hedef gosteriyorsun. Basarisizliginj baskasina niye mal ediyorsun kendi gerceginle yuzlesmek yerine ayrimcilik nedir. Kurt turk diye bir sey mj var ulkede. Birakin bu boluculugu yeter yahu. Sana kpss den 90 alma diyen mi var. Alsana.
21 Yorumla- 3 ay
Sondan başlıyorum.
Kpss'den 90 alanlar atanamıyor. Bunun haberleri defalarca yapıldı. Tek tek buldurma bana gir youtube google bak.
Bu ülkedeki bütün Kürtler zengin değil ama zengin olma ihtimalleri Türklerden daha fazla ve zengin insan sayıları Türklerden daha fazla ve bu da aşikar.
Ben Kürtleri hedef göstermiyorum. Akp'nin RANT ve KİMLİK SİYASETİNİ anlattım. Bunu nasoıl yaptığını anlattım.
Türk-Kürt diye bir ayrım yok yasalarda da yok ama Akp -Mhp-Dem bu ülkede eşit vatandaşlık diye bir şey diyor ve Akp iktidara geldiğinden beri kimlik siyaseti yapıyor. Bunun da inkar edilebilir yanı kalmadı.
İhale hazırlamadım bu tarz işler yapanlarla da konuştum. Bu dediklerimi gazeteciler de defalarca anlattılar. Belediye başkanları da bunu döktü ortaya. Her şey belli. Sen görmek istemiyorsan senin zorla gözünü açamam.
Gündem konusunda 324 cevap paylaştı. Siyasal açıdan biraz yaklaimak iyi değil
Mecliste iki parti dost iken dışarıda insanlar birbirine düşman
İş verme olayı da öyle dediğin gibi olmuyor bunun velli ki daha önceden tanıdık vasıtası ile girmiş.
Bir şey olacağı zaman esnaflık yakınlığa bakarlar o siyasette onda bunda ona bakılmıyor. Orasını ben daha iyi biliyorum.10 Yorumlasiyasi ideoloji önemli bence. biri akp li diğeri atatürkçü ise bu ilişkiye girmek zor olur. özellikle senin gibi düşünen birine karşı onun görüşleri seni rahatsız edebilir. zengin olmasının da bir önemi yok, önemli olan düşünceler ve değerler.
20 YorumlaÇakallığa kadar okudum şu an ülkenin yönetiminde ülkücü hareket engellenemez var ne diyorsun abla
212 Yorumla- 3 ay
Yav millet yorumlarda görmesi gereken yeri görmüyor hala akp-chp Türk-Kürt diyor tamam ben bunu belirttim başta ama dikkat çekmek istediğim nokta rant o kadar kısıtlı bir alandaki en dipteki adam bile bunlardansa o para geliyor yoksa dağılmıyor diyorum millet hala basit bir siyasi düşünce zannediyor OĞLUM ÜLKEDEKİ PARAYI BELLİ BİR KESİM İÇİNDE TUTUYOR İÇİNDE DAĞITIMDA TUTUYOR DIŞARI ÇIKMIYOR DİYORUM ANLAMIYORLAR.
- 3 ay
ben ilk 7-10 sene erdoğanı destekledim gerçekten birşeyler yaptılar diye ama sonra kesinlikle desteklemedim karşı tarafa bakıyoruz kim var deniz baykal sonra kemal kılıçdaroğlu bunlarda koltuğa yapıştı kalkmadı şimdi bir gerçek var kesinlikle desteklemesemde bu ülkede oy lidere veriliyor ne yazık ki o liderde erdoğan oldu rant paylaşımına gelirsek bütün partiler aynı ne yazık ki herkes çevresini besliyorerdoğan öncesine bak hep hakim savcı asker hep belli bir kesimdi yani çuvaldızı batırırken iğneyi kendimize de batırmalıyız bence Erdoğan artık seçilemeyecek bakalım gelen nasıl yönetecek bak ben izmirdeyim İzmir'de allah aşkına ne yol yol ne denizde ki koku yıllardır İzmir muhalifte para yok falan demesinler eskişehir nasıl yönetiliyor
- 3 ay
Ulan benim çuvaldızı kendime batıra batıra ben kevgire döndüm ama hiç karşı taraf kendisine çuvaldız batırmıyor. Bendekiler çuvaldız sadece ondakiler birike birike roma kazığı oldu batırmaya batırma. Ne hala kendime batıracağım? Bunlar devletten her türlü rantı parayı sadece kendi içlerinde tutup zebginleşip Türkleri yoksulluk içinde yaşatmaya katlandırıyorlar. Katlanamıyorsan bırak git yurtdışına diyorlar. Türkiye'deki babası zengin olmayan ücretli çalışan olan ama ister mavi yakalı ister beyaz yakalı fark etmez milyonlarca Türk genci ülkeyi terk ediyor. Memleket, devlet kadroları, sektörler böyle böyle Türksüzleştiriyorlar ilk 7-10 yılında da böyleydi şimdi artık her şey aleni. O iyiydi dediğin yılların hepsi kendisinden öncekilerin yaptıklarını satarak iyi geçti.
- 3 ay
Anayın anu anayın anu. B0k mhp 🤣🤣🤣🤣 Ulan Apo bile ilk gittiğim teşkialt mhp idi diyor. Komisyonda konuşulanları paylaştılar pdfsinş yayınladılar okumadın mı?
- 3 ay
Ben bile çok geçirdim
- 3 ay
Ben bile şok geçirdim Apo'nun gençken ülkücü gençlikten çıktığını öğrenince
- 3 ay
Benim resmen bir partim yok. İdeolojim var. Türküm-Türkçüyüm-Atatürkçüyüm. Muhalefeti destekliyorum ama o da benim ideolojim doğrultusunda iş yaparsa desteklerim yapmazsa desteklemem. Oyumu çıkaracakları aday ve o adayın tutumu belirleyecek.
- 3 ay
Apoyu asabilirler mi bilemem de medeni bilgiler kitabındaki ve anayasaki maddelerin yüksek perdeden savunumu, ranta baş kaldırmak, torpile adam kayırmaya baş kaldırmak ve 25 yılın hukuki olarak hesabının sorulması.
Benim içinde kesinlikle siyasi ideolojisi önemli ben de Türk üm Türkçü yüm ve Atatürk çüyüm. Siyasal İslamci ve soyca Türk olmayan biriyle yapabileceğimi sanmıyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 aySiyaset ile ilgilenen bir erkek mümkünse bana merhaba bile demesin. Hatta beni görünce yolunu degiştirsin. Mümkünse beni yokmuşum gibi davransın göz göze bile gelmeyelim. 1 evde 1 siyasetçi yeter ikinciye gerek yok. Dalaşmayalım jdjxdjdj
10 Yorumla- Gündem konusunda 337 cevap paylaştı.
3 ayEvet bunu önemserim mesela bir AKP'li ise değil hayatıma duygusal ilişki olarak arkadaş olarak bile almam..
211 Yorumla- 3 ay
@Malefiz1313 insanların siyasi tercihine saygısızlık yapman nankörlük olur ve dediğin şey de düşmanlıktır. Vatanını seviyor musun sevmiyor musun onu söyle (akpli değilim)
- 3 ay
@Vatandas72 vatanın siyasetle alakası yoktur bay saygısız
- 3 ay
Ama vatandaşın tercihine düşüncesine saygılı olmakla vardır. Senin arkadaş bile olmam dediğin kişiler de 1000 yıldır bu vatanda değil mi
Belli kimin saygısız olduğu - 3 ay
Sevmiyorum ama saygı duyuyorum diyen milyonlar da var. Onlara da mı saygı duymuyorsun. Osmanlı'ya da mı saygın yok. (Yoksa kimi örnek alıyorsun bu saygısızlıkta)
- 3 ay
Nine hatunlara sütçü İmamlara kurtuluş savaşındaki başörtülü kadınlara, bütün Müslüman şehitlere her memleketten savaşan vatanı 7 düvelden kurtaranlara saygınız var mı yok mu onu söyleyin. @nicksevmeyenlerden
@Malefiz1313 - 3 ay
@Vatandas72 evet 100 yıldır bu ülkedeler ama hala körler gerçekleri görmüyorlar
- 3 ay
"Yanlış düşünüyorlar" bile demiyorsun. Yaptığın saygısızlık gibi. Her kesimin kendine göre doğruları da olur yanlışları da. Buda hesaba katılmalı
- 3 ay
@Vatandas72 kardeşim bir git işine ya he tamam haklısın sen
- 3 ay
@Malefiz1313 ya cevap ver ya katılmadığını saygılı bir şekilde söyle ya da hiçbir şey yapma. Yorumları silmekle olmaz o işler canım
- 3 ay
@Vatandas72 birader sen iyi misin sorunlu musun ikile ya sanane benim görüşümden sen kimsin ya
- 3 ay
@Malefiz1313 ah ah belkide kabahat bende ki sana laf anlatmaya çalıştım 🤦🤦
Çok değerli, çok saygıdeğer ve eleştirilmesi, yorumlanması yasak olan görüşünüze kalabalık yaptığım için özür dilerim.
Majesteleri
- Gündem konusunda 423 cevap paylaştı.
3 ayBence mesele siyasi kimlik değil, adalet duygusu. Birinin kazancını sorgulamak ayrı, sistemin adil olup olmadığını konuşmak ayrı. Eğer iki taraf da birbirini gerçekten dinlemiyorsa, sorun ideolojiden çok bakış açısıdır.
00 Yorumla - Gündem konusunda 317 cevap paylaştı.
3 ay@nicksevmeyenlerden Kürtler siyasi çakallıklarla zenginleşiyor mu? Bu nasıl bir cümle? Detayı okuyun şöyle diyorum falan diyon da detayda bu var
012 Yorumla- 3 ay
Siyasi çakallıklarla zenginleşiyorlar kardeşim. Çok kez de gördüm bunu. Bana Allah sana da açar bir kapı diyor ama kendisi Allah'ın açtığı kapıları zorlamamış kulun partinin yandaşın açtığı kapıdan girmiş.
- 3 ay
Bunun ırkla alakasını ne yani? Siyasi tercihin bile çok alakası yok bununla. Herkes için geçerli değilken ırktan söz etmen saçma olmadı mı? Bence tekrar düşün
- 3 ay
Irktan ziyade aiyasi tercihle alakası var siyasi tercihin de parayla rantla alakası var kardeşim.
RANT>PARTİ>ETNİK KÖKEN. - 3 ay
Ayrımcılığı bıraktın şimdi insanların siyasi tercihine saygısızlık mı yapıyorsun. Siyasi görüşle ırkı ayrıştırıcı bir şekilde ilişkilendirmeni de ayıplıyorum. Ayrıca aynı siyasi görüşteki seçmenleri de tek konuda birleştirmen iftira olur. 20 milyon civarı seçmenin kaç milyonu böyle bir şeye sahip onu söyler misin
- 3 ay
Ona öyle demezler peynir ekmek demezler. Bugün yaşananlar televizyonlardaki konuşulanlar her şey benim dediklerimi doğruluyor. YEMEZLER ANAM YEMEZLER.
- 3 ay
Akpye girenler her zaman rant için girdi. Akpde bir dönem Türk-Muhafazakar olmak güzel paralar kazandırdı rant getirdi. Her Türk oraya dahil edilmedi ben Türküm oraya dahil değildim. Bana iş rant gelmedi. Oraya rant için giren Türkler ve yine seçilmiş belli bir Kürt kesim o ranttan pay aldı. Bugün ise akpli Türklerin fakirleştiği için ranttan pay alamadığı için kopuşlarını görüyoruz. Rantın muslukları bu sefer Kürtlere akıyor. MHP ve son çözüm süreci bu rant musluğunu Kürtçü Kürtlere de akıtmaya başladı. Benim soru detayında bahsettiğim kişi Kürtçü mü değil mi bilmiyorum ama orada rant para geldiği için orada network kuruyor. Temel mesele şu AKP TÜM MADDİ VARLIĞA SAHİP BUNU DA İŞİNE YARAYACAK KESİME YAĞDIRIYOR İŞİNE DAHA AZ YARAYACAK OLANA KOKLATIYOR İŞİNE HİÇ YARAMAYACAK KÖSTEK OLANA İSE VERMİYOR MEN EDİYOR. Destekleyen aileler-sülaleler Kürt-Türk fark etmez böyle işliyor. İbre şu an Kürtlerden daha oraya yağdırıyor diğerlerine koklatıyor.
- 3 ay
😂
Soru soruyorum "yemezler" 😂 tamam hocam 😂
Daha önce de söyledim yine yazayım. Vatanını sevmek vatandaşı sevmekle olur. Senin vatanında 1000 yıl yaşayanlar, Çanakkale ve Kurtuluş savaşı yıllarında o zor şartlarda savaşıp şehit olanlar , şu an da da bu ülkenin vatandaşı olup vergisini veren herkesin seninle aynı ırkta ve düşüncede olması gerekmediğini biliyorsun - 3 ay
Değil mi
- 3 ay
Çanakkalede ve Kurtuluş savaşında herkes savaşmadı. Türklerin de Kürtlerin de hepsi savaşmadı. Kaçanlar çok fazlaydı. Bu gerçek olan. Diğeri hamaset. Ben de yıllarca Ne Mutlu Türküm Diyene dedim. Diyen sahiplenen herkesle de kardeştim hala öyle ama benim detayda anlattığım kesim, yorumda bahsettiğim kesim Ne Mutlu Türküm Diyene demiyor. Demek şöyle dursun her yerden silmek istiyor.
- 3 ay
🤦🤦🤦🤦
Fetulllah Gülen de "Ne mutlu Türküm diyene" meselesine dahil mi? O da Türk ona bakarsan 😂. Kısaca ırkçıyım ve saygısızım desene sende kurtul bende 😂 - 3 ay
Fetullah Gülen, en baş Atatürk düşmanıydı. 15 Temmuzdan sonra itiraf edenler, bunların içinden çıkanlar vardı. Bunlar cemaatlerde çocuklara tuvalete gidiyorum demiyorlardı. "Anıtkabiri sulamaya gidiyorum" diyorlardı. Atatürk'ün annesine küfür ediyorlardı. Fetöden "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" lafı çıkmaz.
- 3 ay
@nicksevmeyenlerden fetulllah gülen baştan beri İsrail'in itiydi de konu bu değil. Benim ne demek istediğimi anlamadıydan tekrar oku. Bir örnekle bişey anlatmaya çalıştım
- Gündem konusunda 385 cevap paylaştı.
3 ayYarisina kadar okudum
Akp torpil yapiyor kendj adamını ise sliyor diyorsun
Sen hangi partilisin chplisin ee chp de ihalellerde aynisini yapiyor
Degisen bir sey yok bence 😂14 Yorumla- 3 ay
Ben chpye üye değilim girmedim. Ben sadece alternatif muhalefet olmadığından chpye oy veriyorum. Çıkaracağı adaya bakıyorum. Bana da gelmiyor chp'den bir şey. Ben ideolojik olarak da Medeni Bilgiler kitabında yazılanları savunuyorum
- 3 ay
Siyaseti komple bir kenara birakip hayatina devam etsen daha hos olur
Çünkü tartisacaginiz bir siyaset kalmadi
Daha dün dem parti chp nin kucaginda gezerken
Şimdi akpnin kucaginda
Bu düzensizlikte bir tarafi savunmak yanlis sikayet edelim dersen diger tarafin aşagi kalir yani yok
O kisinin sucu yok is bulmus cakisiyor ona o isi veren baskasinin hakkini yiyip ona torpil yapanlar serefsiz - 3 ay
Dem-HDP hiçbir zaman chp'nin kucağında gezmedi. Kılıçdaroğlu aday olduğunda bile AKP'nin doğu anadoluda oyları yüksekti milletvekili sayısı fazlaydı. Doğu anadoluda akp ve hdp milletvekilleri var. Chpnin milletvekili yok. İstanbul'da da çoğu akpye oy verdi. Esenlerdeki chpli adam kazandımAhmetti adı soyadını bilemedim. Chp partisinde tıpkı akp gibi Kürtleri de temsil edecek birini tutmak zorunda çünkü Türkiyenin oyuna talipsin ki seçilebilesin. Dem/hdp ile konuştu bu da tamam normal ama asla APO'yu çıkaracağız umut hakkı kullandıracaz demedi. Selahattin Demirtaş çıkacak mı diye sorduklarında da çıkacak dedi. Selahattin Demirtaş terör suçundan içeri atılmadı. Erdoğan'a hakaret yüzünden içeri atıldı. Chp hiçbir zaman demle-hdple birlikte olmadı. Konuştu. Birlikte görüntü verdi anlaşıyoruz müzareke yaparız dedi o kadar. Öyle olsaydı doğu anadoluda demin kazandığı yerlerde chp olurdu. Chp tüm bunları kürtlerden oy almak için yaptı. Dem/hdp de istediklerini chp'nin vermeyeceğini/veremeyeceğini biliyordu. Çünkü hala daha chp demek kurucu parti olduğu için Türkiye kadar yaşlı olduğu için yapamaz. Yine chp hiçbir zaman akpnin sahip olduğu yetkiye sahip olmadı. Dem/hdp, chp ile olan konuşmalarını ittifak gibi gösterdi oy pazarlığını kızıştırdı. Olay bu.
- 3 ay
Ben akp ve chp arasinda fark göremiyorum
Sen chpli yakisikli bir bey ile takıl
Soruya cevap veriyorum yol ver gitsin o adama
Hayır gelmez o kafadan, hata sende bunlar Dincilik yapar ancak seni * geldi mi gtünü bile ister
10 Yorumla
3 aySiyaset ile uğraşan benden uzak dursun çünkü ağzına sjcarim nefret ederim böyle insanlardan al siyaseti bir yerleine sok benimle tartışıp ekonomiyi mi düzelteceksin
10 Yorumla
3 ayTabiki önemli. Hayata bakış açısının doğruluğunu seninle uyumunu oradan bile öngörebilirsin. Ve direkt soğurum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 aySaçma geliyor bana böyle düşünceler o atatürkçüymüş o akplimiş ee aşık olduğum birisi akplimiş napim bırakım mı onu. Asıl siyaset olaylarına giren insanla beraber olmayacaksın.
110 Yorumla- 3 ay
Ulen mesele o değil heriflerin çakallığına bak kendi aralarında döndürdükleri ranta bak RANTA!!!
Cevap sahibi3 ayParası olan güçlü olandır bak sana bile göz koymuş seni istiyor kahve içelim veririm numaramı demişsin
- 3 ay
Biz böyle öküz olduğumuz sürece görmemiz gereken yeri göremediğimi sürece bizi milletce daha çooook s2rler.
Cevap sahibi3 ay
İhalelere köklü firmaları sokarsın. Başvuracak şirketlerin niteliklerini sıralarsın dedim. Muhasebe kayıtlarında açık çıkmayan ödemelerini düzgün yapmış vergisini düzgün ödeyenleri alırsın dedim.
Senin anlattıkların böyle işlemiyor işte, o usülü…
Para vericen para zaten akplisen o ihaleyi alıyorsun bunu bilmeyen yok rant böyle dönüyor ülkede.. ee akpliler kazandı yıllardır kaymağını yiyiyorlar bu ülkede zengin olan ultra zengin oldu paran yoksa zaten daha çok fakirleşiyorsun- 3 ay
E işte benim de eleştirdiğim ve bu destekleyenlerin yapacsk bir şey yok diyenlerin de sürdürüğü sistem bu. Hepiniz bu sistemin sürmesi için destek veriyorsunuz.
Cevap sahibi3 ayKimseyi desteklemiyorum. çok konuşan insanların parası olmadığını düşünüyorum, etrafımda o kadar saygı duyduğum insanlar var ki sadece dinliyorum, senin gibi güzel şeyler söylüyorlar.
Ben de 45 yaşındayım bu arada sonra düşünüyorum sadece gözlemlediğim şeyleri sana aktarıcam. Bi abim var gençliğimden beri tanıyorum. Bak o kadar çok bilgili fakülte bitirmiş vs vs. Siyaset onun için ana dalı öyle diyim. Konuşuyor konuşuyor hep eleştirmen.. o zamanlar 35 yaşlarında falandı. Şimdi 55 yaşında. Sonra dedimki o abiye yahu yıllardır konuştun konuştun icraat yok hiç bişey yapamamışsın bu yaşına kadar o bilgi hiç bişeye yaramıyor dedim çünkü paran yok, bence çok konuşan insanların hiç bir icraatı yok sadece konuşuyorlar laf kalabalığı yani- 3 ay
Haklısın konuşanlar genelde parası olmayan ve örgütlenemeyen kesim. Bugün parası olan zengin rantçı olan kesim de bir zamanlar böyleydi. Ama ne yaptılar örgütlendiler. Kendi aralarında zenginleştiler. Kendi aralarında iş yaptılar. Sonra bunlar kitlesel olarak siyasi partilerin içine girdiler. Siyasetten gelen rantı da kendi aralarında kendileri gibi olanlarla paylaştılar örgütlendiler. Hep birlikte siyasi olarak ekonomik olarak baş kaldırdılar. Kitlesel hareket ettiler. Sokak olayları yapmaları gerekiyorsa yaptılar. Protesto ettiler hatta asker ve polisle bile çatıştılar. Gözlerini öyle kararttılar. Peki biz öyle bir şey yaptık mı? Hayır sandığa gittik oy verdik sadece. Ben de dahil. Ben bunun yanlış olduğunu bugün idrak ettim. Mesela senin o konuşan arkadaşının safhasına çıktım. Ama orada kalmaya niyetim yok. Sen mesela bireysel olarak neredesin? Kafasını kuma gömen mi? Ranttan pay alan keyfine bakan kesim misin? Sadece konuşan kesim misin? Yoksa örgütlenen teşkilatlanan bunu arzu eden kesim misin?
Cevap sahibi3 ayBen sesimi çıkarsamda bişeyleri değiştiremeyecek biriyim, sende öylesin, bunlar gerçekler. Bak sana yemin edebilirim 10 yıl geçsin gelicem sana yine bunları konuşacağız
- 3 ay
Tek başına hiçbir şey yapamazsın. Kitlesel olursa bir şeyler başarabilirsin onlar da öyleydi kitlesel oldular teşkilatlandılar örgütlendiler başardılar.
Cevap sahibi3 ayŞimdi senin 100 milyonun olsa biri gelip sana deseki 50 milyonu teminat gibi düşün sana iş teklifi gibi iş teklif etseler kabul etmez misin?
3 ayAkpli birisiyle olmaz yarıda bırakırım ve bekar hayat sürerim
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ayTabii ki çok önemli farklı bir siyasi görüşe sahip biriyle asla olmam. Çünkü illaki bir yerde sorunlar yaşanır
30 Yorumla
3 ayHer şeyiyle benim için önemli oldugu için hangi kanada dahil oldugu da önemlidir
10 Yorumla
3 ayPara dediğin bu var yarın yok karakter fukarası her yerde fakir. Akplileri sevmiyorum
10 YorumlaGündem konusunda 463 cevap paylaştı. İdeolojisi, düşüncesi, tuttuğu takım, nereli olduğu vs. her şeyi önemli.
10 Yorumla
3 ayevetmesela Kürt ve aynı zamanda pkk sempatizanı olmamalı
10 YorumlaGündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kesinlikle önemli kafa dengi olmayanla olmaz
10 Yorumla
3 ayÖnemli chp atatürkçü ve dem partili birbi istemem birde akplide olmasın
10 Yorumla
3 ayHayır yobazlıgi var mı yokmu o önemli her ideolojinin yobazi olur
10 Yorumlaonemli. koyun kokusu aldigim zaman direkt kaciyorum.
00 Yorumla
3 ayÖnemli tabi hmesela kadın olup atatürke nankörlük eden biri eşine hiç acımaz
10 YorumlaAşırı bir ideoloji olmadığı sürece sorun olmayacaktır
01 Yorumla- 3 ay
3 ayNet önemli akpli birinin akpli biri olduğunu öğrendiğim an yollar ayrılır
20 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ablacım cevap hayır, ama bu kadar detaylı anlattığına göre ideolojini yıkmayı düşünüyorsun sanırım
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ay
Ben hiçbir partiye oy vermiyorum ama önemli benim için10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayBen siyasetle ilgilenmem o yüzden de kimsenin tercihi beni ilgilendirmez.
10 YorumlaHaklısın da yanlış çark ona dönüyor tabi kabul etmeyecek. Siyaset konuşmadan birbirinizi tanıyın diyeceğim yapamayacaksınız. Anlaşmanız zor.
10 Yorumla
3 ayElbette bazı ideolojik saplantılı kişiler asla değişmez
02 Yorumla- 3 ay
- 3 ay
Yazılmıyo sana
3 ayEvet çok önemli malum partili ve demli olmamalı
20 Yorumla
3 ayAynı siyasi görüşte olmak lazım. Akp ye tahammül edemiyorum.
20 YorumlaBenim icin önemli.
20 Yorumla
3 ayAkapeli dedin gerisini okumadım
02 Yorumla- 3 ay
Akpli de nasıl akpli neden akpli devamını oku.
- 3 ay
Kıyısından bulaşması yeter
Siyasi ideolojisi değil düşünme yeyisi önemlidir
04 Yorumla- 3 ay
- 3 ay
Hala devlet kadroları ülkücü diyor kurt emojisi koymuş sığır ulan apo bile gençken ilk girdiği teşkilat ülkücü teşkaltmış ben bunu komisyon görüşmelerini halka açtıklarında okuyunca gördüm bilmiyordum daha yeni öğrendim şok oldum
3 ayÖnemlidir. Hayat görüşü paralel olmalı
10 YorumlaMaşallah destan yazmış
01 Yorumla- 3 ay
3 ayboş ver, sadece iş görüp gidenler olur.
00 Yorumla
3 ayHayır ama aşırı olmasını istemem
00 Yorumla
3 ayTerörü desteklemediği sürece önemi yok
00 Yorumla
3 aySabıkası olmasın yeterli
00 YorumlaSiyaset umrumda değil
00 Yorumlaİmkansız.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)3 ayben olsam uzak dururum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ayNe isin var bununla. Su gozlerin guzelligine bak.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayÖnemli değil
Uyum daha önemli00 YorumlaOnemli tabi siyasal islamci ile olmaz
00 Yorumla
3 ayBenim için önemli değil
02 Yorumla- 3 ay
- 3 ay
boş ver anlamazlar cahil dolu bizim millet uyanmaz
Evet gayet önemli
11 Yorumla- Gündem konusunda 899 cevap paylaştı.
3 ayAşırı önemli
10 Yorumla Evet önemli
00 Yorumla- Gündem konusunda 446 cevap paylaştı.
3 ayEvet önemli
00 Yorumla
3 ayÖnemlidir evet
00 Yorumla
3 ayÖnemlidir
00 Yorumla- Gündem konusunda 390 cevap paylaştı.
3 ayÖnemli.
00 Yorumla Yani önemli
00 YorumlaEvet kesinlikle
00 YorumlaÖnemli
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası