3 ay

Birlikte olacağınız kişinin siyasi ideolojisi önemli midir?

Instagramdan biriyle tanıştım. Aynı şehirdeyiz. Ben Türküm Atatürkçüyüm ve fakirim. Bu da Kürt Akpli ve zengin. Beni ekledi ben de öylesine kabul ettim. Konuşurken ister istemez sen ne iş yapıyorsun/ne okudun falan diye konu ilerledi. Ben de öğretmen olduğumu atanamadığımı işsiz kaldığımı söyledim falan. Bu da lise mezunuymuş. Babasının işini devam ettiriyormuş. Ticaret işiyle uğraşıyor. Bana doğrudan ben akpliyim demedi ama benim zaman zaman işsizlikten gelecek kaygısından ötürü sohbet esnasında hükümeti eleştirmeme bir destek çıkma yok sadece dinliyor beni bu. Sonra da işte ee sen peki dedim. Ben babamın işini devam ettiriyorum dedi. Bunlar toki evlerine güvenlik sistemleri takıyorlarmış. Aselsan bunlara iş verecekmiş falan. Sen nasıl buldun bu işi dedim. Yani ihaleye mi girdin dedim. Yok ihaleye girmedim dedi. Bunun bir aile dostu gibi tanıdığı gibi bir şeyleri varmış demiş buna böyle bir iş var sen de gel demiş buna. Bu da bu işi öyle almış. Ben de dedim ki bu ülkede işler hep böyle gidiyor dedim. Her iş her şey belli bir topluluğun içinde kalıyor yayılmıyor dedim. Mesela iktidarın dedim her alanda bir topluluğu var o topluluğun altında başka küçük bir topluluk var. Bu taşeronmuş. Herkes kendi yandaşına topluluğuna veriyor işi böylece belli bir kesim dışında kimse para kazanamıyor dedim. Bu yok öyle değil falan dedi. Herkes giremiyor, teminat veriyorsun dedi. 45 milyon teminat verdim dedi az mı dedi. Dedim az değil ama dedim belli nitelikler belirler devlet kurumu o niteliklerde olanlar başvurur dedim. Diyor ki adamlar işi alacağız diye geliyorlar parayı alıyorlar işi yapmadan bırakıyorlar batık şirketler var parayı alınca istifa ettik diyorlar dedi. Dedim ki bununla alakası yok. İhalelere köklü firmaları sokarsın. Başvuracak şirketlerin niteliklerini sıralarsın dedim. Muhasebe kayıtlarında açık çıkmayan ödemelerini düzgün yapmış vergisini düzgün ödeyenleri alırsın dedim. Şirket nitelikleri ona göre belirlenir herkese açık olur dedim. İşine gelmedi yav öyle olmaz falan dedi sürekli. Bak dedim ben mesela bu yüzden işsizim başka yerlerde iş bulamıyorum dedim. O topluluğa giremeyen işverenler de para kazanamıyor ya iflas ediyor ya da işçi çıkarıyor işsizlik artıyor dedim. Doğru dedi. Allah sana da bir kapı açar dedi. Yok dedim açmıyor. Kendi kapısını ona Allah açmamış bana diyor ki Allah sana da kapı açar. E sen niye Allah'ın sana kapı açmasını beklemedin o zaman?

Ben böyle konuşunca telefonum çalıyor dedi ben de tamam dedim. Aradan geçti biraz konuşman bitti mi dedim. Tekrar aradı beni numarasını vermek istedi ben de buluşursak alırım dedim. Sonra uykum var dedi uyudu güya.

Siz olsanız ideolojisi sizinle uyuşmuyor diye sırf zengin diye birlikte olmayı kabul eder misiniz? Bunlar dindar profilli ama hak yiyorlar. Türkiye'de Kürtler uzun yıllar böyle siyasi çakallıklarla zenginleşiyor. Türkler ise resmen sistemin dışına itilip fakirleştiriliyor. Çok az bir kısmı devlet memuru oluyor. Maaşlı çalışan oluyor. Ama sermayedar, işveren olabilen Türk çok az.

Güncellemeler
3 ay
Bir de devlet o batık şirketlerin borcunu tahsil edebilir dedim. Diyor ki devlet batık şirketlerin borcunu tahsil edemez diyor. Niye edemiyor yetkisi mi yok diyorum sadece edemez edemez diye ısrarla söyledi falan. Devlet istese şirketine ve mal varlığına el koyar dedim. Bizim borcumuz olsa devlet bizden tahsil etmek için icraya veriyor bir sürü aile evini arabasını kaybetti öyle. Bunlara niye yapılmıyor? Çünkü o batık şirketlerin hepsi akpli de ondan.
Güncellemeler
3 ay
Ulan kardeşim detayı okuyun. Türk-Kürt davası değil bu. Parayı kimin hangi zümrenin paylaştığı davası. Bu hep böyle ola gelmiştir. Türk-Kürt diye belirttim diye tek oraya odaklanmayın. Bunları yandaşlık ve para bir arada tutuyor. Para bunlara akmasa bunlar da akpli olmaz. DETAYI DĞZGÜN OKUYUN!
Birlikte olacağınız kişinin siyasi ideolojisi önemli midir?