3 ay

Erdoğan'dan sonrası ne olacak. Akp kimi aday gösterecek. Sizce nasıl birisi AKP'den aday olmali?

Erdoğan en az 40 yıldır siyasetin içinde. 15 yıl muhalefet partisinde muhalefetlik yaptı, sonra belediye başkanı oldu. Sonra milletvekili oldu. Sonra başkan oldu. 25 yıldır iktidarda. Ondan daha deneyimli birisi olmadığını yapay zeka bile kabul ediyor çünkü yapay zekaya sordum 😅😁😁😆😆😀😄

Bence AKP yine iktidar olmalı, yine cumhur ittifakı olmalı. MHP'nin de desteklediği birisi olmalı. Hem AKP'den taban oyu alabilecek hem de MHP'den oy alabilecek. Bence Kürt bir aday olmalı. Çünkü ülkemizde Kürt sorunu var falan yalanını uyduranlara. Kürt bir Cumhurbaşkanı olursa bu Kürt sorunu safsatası biter.

Şu an Kürt belediye başkanı var. Milletvekili var. Bakan var. Vali var. Kaymakam var. Ama Kürt sorunu diye bir şey çıkartmışlar takılıyorlar... Yine de bir Cumhurbaşkanı Kürt olursa bu Kürtlerin oyunu alır bence. Bir de AKP'den aday olduğu için oradan da oy alır. MHP de cumhur ittifakı diye desteklerse tamam bu iş... Bir de bence eşi başörtülü olmayan birisi aday olmalı ya da Kürt kadın aday olmalı çünkü seküler toplumun oyunu da alabilsin. Laiklik elden gidiyor diyenler susar o zaman. Asker kökenli, polis kökenli olursa milliyetçi kesimin de oyunu alır. Bence güçlü oy potansiyeli olan birisi aday olmalı.

Mesela Hakan Fidan aday olursa aslında iyi olur hem Kürt kökenli olması. Hem asker kökenli olması. MİT'te görev alması MHP'nin oy vermesine sebep. Hem bakanlık yapması siyasi tecrübe. Dış işleri bakanı yaptı diğer ülkelerle ilişkileri biliyor. Tek sorun adamın yaşı 60 yaşında. 2028'de seçim olsa adam 63 yaşında olacak. O yaştan sonra bilmiyorum aday olur mu.. O olmasa bile ya Kürt kadın başörtüsüz. Ya da karısı başörtüsü takmayan bir Kürt AKP'den aday olursa bir de asker kökenli olur da MHP'den oy alırsa olur bence. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Küfürsüz, hakaretsiz yorum yapın medenice. Sorumu şikayet etmeyin sildirmeyin. Medenice konuşalım amacım tartışmak kavga değil amacım gelecekte ne olacak konuşalım fikir alışverişinde bulunalım. Lütfen hakaret etmeyin.

Güncellemeler
3 ay
Hakaret etmeyin dedim diye çok şükür hakaret etmiyorlar. Keske oraya dalga da geçmeyin deseydim. Çünkü dalga geçenler oldu. Yok apo aday olsun yok ilyas Salman aday olsun. Yok siyasetten midem bulanıyor. Boş yorumlar ve mantıksız cevablar. Adam gibi bu konuyu konuşacak birisi var mı buradan çıkmaz mi? Biri demiş AKP ülkenin anasını ağlattı diye. Chp olsaydı çok mu iyi olacaktı? Kim başa geçerse geçsin ülkenin anası ağlar. Ya bugünkü gibi kalırız ya da daha beteri olur.
Erdoğan'dan sonrası ne olacak. Akp kimi aday gösterecek. Sizce nasıl birisi AKP'den aday olmali?