Suç işleyenler neden bu kadar seviliyor bu toplumda? Lafa gelince adalet yok, ceza yok dersiniz ama sevdiğiniz adam hapse girmemek için Türkiye'den kaçmış birisi...
3 ay
Suç işleyenler neden bu kadar seviliyor bu toplumda? Lafa gelince adalet yok, ceza yok dersiniz ama sevdiğiniz adam hapse girmemek için Türkiye'den kaçmış birisi...
Evet gerçekten bunu bende düşünüyorum, sokak röportajı yapılıyor 10 kişiden 6 sı Sedat Peker başa gelirse ülke kurtulur diyorlar. Ben de merak edip araştırdım, adam çoğu kişinin yardımına koşuyor, el uzatıyor, sosyal medya şişirmesi mi bilemiyorum tabii. Sonra şunu da düşündüm bu adam suçlu peki her suçlu kötü mü? Veya kötü biri herkese mi kötü? İnsanlar zor varlıklar 🤷🏻♀️
Sorduğun şey toplum psikolojisi açısından gerçekten önemli ve biraz da can sıkıcı bir konu 🤔 Bu tür figürlerin sevilmesinde genelde “güçlü duruş”, “sisteme kafa tutma” algısı ve dönem dönem yaptığı ifşalar etkili oluyor. İnsanlar adalet mekanizmasına güven azaldığında, bunu temsil ettiğini düşündükleri kişilere duygusal bağ kurabiliyor 😌
Ama bu durum, işlenen suçları meşrulaştırmaz. Sence burada asıl mesele hukuka güven mi, yoksa güçlü figürlere duyulan ihtiyaç mı? ⚖️
Cevap
8Cevap
seveni var demek
Bu toplum ezelden beri güçlünün yrrrağını yalayan kendi öz bilincinin farkında olamyan ezik saçma bir toplum. Bunu böyle yazdım diye yorumu bile kaldırtırlar o kadar ezikler. Eee ne de olsa yıllarca ''adam çalıyorr ama çalışıyor da abii helal oslnu ehuehuehueu'' diyen bir toplum çok sorgulamamak lazım:Aptal oe ler deyip geç.
Sokaktaki hırt sorunu uyuşturucu olayları onun eseri zaten mafyadan medet umanında ayrı kafasını silkeyim beter olsunlar
İyilik yapıyor koruyor kolluyor
Doğru olmayı seçiyor
Devletin yapması gereken işleri yaptığı içindir belkide
Sadece muhalifler seviyor.
Niye lan gizli sordun korkak seni
Söyleyene bak
😅😂
Adam bari ihtiyac sahiplerine yardım ediyor gir Instagram'a adamın hesabına bak çoğu ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara yardım ediyor sen napiyon sabah akşam gtunu kaşıyon
Haram parayla yapıyor onu ama haram para sevap getirmez
Önce askerliğini yapsın
Adam iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?