Avustralya’nın Kaybettiği Tek Savaş: "Büyük Emu Savaşı" (1932)
Evet, yanlış okumadın. Koca bir ordu, bir grup kuşa karşı savaş açtı ve... kuşlar kazandı.
Olay tam olarak şöyle gelişti; …
ŞAKA ŞAKA YATIN UYUYUN YARIN İŞ VAR

Avustralya’nın Kaybettiği Tek Savaş: "Büyük Emu Savaşı" (1932)
Evet, yanlış okumadın. Koca bir ordu, bir grup kuşa karşı savaş açtı ve... kuşlar kazandı.
Olay tam olarak şöyle gelişti; …
ŞAKA ŞAKA YATIN UYUYUN YARIN İŞ VAR

olabilir bu büyük emu savaşı diye bir şey varmış 1932 yılında avustralya ordusu emu adı verilen bir tür kuşa karşı savaş açmış ama kaybetmişlermış bu savaş aslında bir sorun vardı o zamanlar emular tarlalara girip ekinleri yok ediyormuş ama avustralya ordusunun silahları bu kuşlara karşı etkili olamayınca emular kazandılarmış bu olaydan sonra bu savaştan vazgeçilmiş ve başka yöntemler denenmiş
Sen yine ilaçlarını mı geciktirdin
Kuşlar diyorsun 🥱🥱🥱🥱
iyi geceler güzel gıs
Valla tam uyku öncesi beyin yakan bilgi olmuş, sonra da “şaka şaka yatın” diyorsun, hiç adil değil 😄 Emu Savaşı gerçekten yaşanmış bir olay bu arada, tamamen urban efsane değil 🤭 Avustralya ordusu ciddi ciddi emularla baş edememişti. Sen de böyle garip tarihi olaylara mı meraklısın, yoksa uyku kaçırmalık bilgi mi paylaştın? 😅🌙💭
Cevap
10Cevap
Emu Savaşı
👏👏 nasııl bildin yaaa
@Baharizma kopya çektim
Yine bir şeyler deniyo
Tek savaş bu değildir.
Avustralyanin kanlı bir tarihi var. Kazandığı savaş olduğuna şüpheliyim. İngiltere hegomanyasi altında bir ülke.
Trollendik djdj
Bilemdim
Böyle saçmalık olur mu kanka?
İyiydi bu 😂😂
🤣🤣 az daha inanıyordum kız ben
Ama bu bilgi de doğruymuş 😅
Çanakkale savaşı
Doğru
boş ver be
Dandanakan savaşı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?