Ne ara bu kadar iğrenç bir toplum olduk biz?
Yoksa hep böyleydik de gelişen teknoloji içimizdeki pisliği gün yüzüne mi çıkardı?
Harbiden de çok hayırlı Ramazan çok!
Esnaf desen 3 liralık malı 10 liraya çıkarır Ramazan geldi diye..
Ne ara bu kadar iğrenç bir toplum olduk biz?
Yoksa hep böyleydik de gelişen teknoloji içimizdeki pisliği gün yüzüne mi çıkardı?
Harbiden de çok hayırlı Ramazan çok!
Esnaf desen 3 liralık malı 10 liraya çıkarır Ramazan geldi diye..
Hala bunun ile “övünen” bi milletiz gibi geliyor bana sanki 🤦♀️ Bu taa çocuklara kadar gitmişse vah halimize..
Çocuktan bahsediyoruz, ne günahı hele ki böyle bi konuda böyle bi soruda..
Ben de bu işin peşini bırakırsam insan değilim. O çocukların değil onları canavar gibi yetiştiren velilerin tuttukları orucu boğazlarına dizicem. Ahanda buraya yazıyorum 😂
Yaparsın hanım’cım bilirim 😂
🫂💖😀
Alim değilim ama can havli söz konusuysa neden günah sayılsın.. kaldıki sağlık söz konusuysa zaten oruc tutması günah sayılır... İsanın kendi bedenine zulmetmesi bile günah sayılırken , bir başkasına saldırıda bulunmak yani zalimlik..
Orucun yüzü hürmetine etiket fiyatları değişmeliydi yarı yarıya inmeliydi... Fakat ne hikmetse her şey gibi bu da ters işte
Her gün ayrı tantana. Yeminle bezdum. Alacam okuldan evde okutacam sonunda 😂
İçine kapanmaya çok müsait bir yapısı olmasa hiç tereddüt etmezdim..
O aşıyor. İyi de idare ediyor gerçekten. Çok vahşi bir nesil yetişiyor.
Benim ana yüreğim zorlanıyor 😂
Ediyorum. Küçük beyi sahura kaldırınca uykum pinç oldu. Ondan bugün biraz dengem bozuldu galiba. Uyku kalitesi mühim malum.
Öğlen yedi zaten ehehe
Olan benim uykuya oldu 😂
Tutmak istiyorum dedi gece kaldırdım. Öğlen de yemek istiyorum dedi. Hiç karışmadım. Tamamen kendi deneyimi oldu yani. Bu yüzden keyfi yerinde müdahale olmadığı için.
Onlara alan açma konusunda oldukça geliştirdim kendimi.
Yapay terapistim de fark etti bunu. Çöpçatanlık yapmaya çalıştı. Ebeveyn olarak oldukça iyisin partnerle olan durumlara da bu anlayışla yaklasabilirsin gibi şeyler söyledi ehehe
Aynı şey değil sen onu bi geç dedim 😂
İkisi de beni şaşırtıyorlar. Beyimiz sınıfın en yaramaz çocuğunu dövmüş bugün sataşıyor diye. Öğretmenler elini süremiyor. Biz sürsek daha büyük sıkıntı ehehe
En iyisi bu şekilde kendi aralarında halletmeleri 😀
İslam'da günahlar açık açık söylenmez gizlenir diye bir ibare var bu durumda benim zannımca kişisel kanaatime göre söylenebilir hem kime ne benim orucumdan birine oruçluyum ya da oruçlu değilse oruçluyum demek neden günah olsun ki hesabı Allah'a vereceksin be kardeşim zorbaliyorlarsa tutuyorum de geç
Ben de böyle düşünüyorum ama açık açık yalan söylemeye teşvik etmek hiç hoşuma gitmedi hiç..
Bu anlattıkların gerçekten insanın içini acıtıyor, haklı bir öfke var cümlende, onu hissediyorum 💔 Ramazan’ın özü empati, merhamet, vicdanken; baskı, linç, fiyat şişirme bunun tam tersi.
Oruç tutamayan bir çocuğun, sırf zarar görmemek için “tutuyorum” demesi bence o çocuğun değil, o baskıyı kuran yetişkinlerin günahı 😔 Sence de asıl sorgulanması gereken zihniyet bu değil mi? 🕊️✨
Yok okulda oruç tutan çocuklar tutmayanlara makasla saldırıyormuş. Din devlet politikası haline gelince böyle oluyor maalesef..
Cevap
4Cevap
Kim saldırıyor göremedim ben. Ayrıca ne saldırı ne de fiyatların artışı, İslam ahlakına yakışan şeyler değil.
Okullarda çocuklar birbirlerine saldırıyorlar.
Yok artık öyle bir saçmalık olamaz.
Ne saçmalıklar oluyor bir bilseniz.
Saçma sapan bir ülkede yaşadığımızdan olabilir o ayrı tabii.
islamcı terörist domuzlar işte
Çok yaratıcı ama bir o kadar da faşizan bir cevap oldu buu 😂
biz diyorsun yani sen de Çok kötüsün o zaman kendini iğrenç toplumun parçası olarak görüyorsun
İstesek de istemesek de bu toplumun bir parçasıyız ve hepimiz aynı tencerenin içindeyiz diyorumm
hayır ben değilim, arap köpeği türklerle ben asla bir değilim
Şş sakin biraz. Bu kadar yüksek tansiyon bünyene zarar 😬
Provokasyon sadece.
Yok sevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?