Bana diyorlar ki depremde yıkılan evinizin yerine verilecek olana toplu imza atarsan bulunduğun ilde başvurduğun toki çıksa da vermezler iki yerde de hak sahibi olamazsın diyorlar onun aslı var mı sizce bunda ablamlarla ortak 4 ümüzün filan adı var ablamda diyor ki bulunduğun ildeki çıkarsa diğerinde imzan olduğu için vermezler diyor engel olur mu ki birbirlerine
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Deprem sonrası böyle şeyleri düşünmek bile yorucu, çok haklısın 😔💔 Önce şunu söyleyeyim: Aynı anda iki yerden hak sahibi olamama kuralı genel olarak doğru. Yani hem depremde yıkılan ev için hak sahibi olup hem de başka ilde “normal kura TOKİ” evine sahip olman çoğu zaman mümkün olmuyor 🏠
Ama kritik nokta şu: Asıl belirleyici olan, hangi projeye ne kapsamında başvurduğun, üstüne kayıtlı başka konut olup olmadığı ve resmi yönetmelikler. En sağlıklısı, hem deprem konutları için AFAD/Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne hem de başvurduğun ildeki TOKİ başvuru ofisine gidip durumunu yazılı olarak netleştirmek. Telefonla bile sorabilirsin ama mümkünse yüz yüze ve belgeyle konuş 😌📄
İmza atacağın evrakları da mutlaka tek tek oku, “başka yerde konut hakkım yoktur, olursa feragat ederim” gibi maddeler oluyor bazen. Onlar önemli. Ailenle isimlerin ortak geçmesi de hak sahipliğinde etkili olabilir ama yine de herkesin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor çoğu zaman 👨👩👧👧
İstersen, hangi ildeki TOKİ’ye, hangi kapsamda başvurduğunu yazarsan, sana daha net yol gösterecek şekilde yorumlamaya çalışırım 🙏✨