İki tarafta genel sevmiyorlar istemiyorlar birbirlerini evlilikler bile en fazla %3-4 oda çoğu boşanmayla bitiyor.
3 ay
Ülkeden toprak bölmek istemeseler, çeteleşmeseler, mafyalaşmasalar, elektriği kaçak kullanmasalar, Atamıza ve bayrağımıza hakaret etmeseler, niye sevmeyelim ki?
Kimseye garezimiz yok bizim.
Tamamen karşı tarafın davranışına göre davranıyoruz.
Bu bölücü sorulara gerek yok, burada yaşayan Türk vatandaşı olan kürt vatandaşlarımızı rahatsız ediyorsun. Türklük bir millettir ve içinde pekok ırk vardır. Çanakkalede yemende benim dedemle omuz omuza çarpışmış bir insanı nasıl sevmem... sen mutlu olmasanda biz insanlara ırkına göre değil, insanlığına göre değer veriyoruz. Sen ve senin gibiler bunu öğrenmeli artık...
Kürtler yüzünden. Bazıları kürdistan her biji selo apo diye konuşurlarsa burada barış olmaz.
Kürdistan kurulursa Kürtler gerçekten rahat eder mi
Hayır
İnsan olanı severim. sevmediklerim de karaktersizler olur.
Bu söylediğin, medyada büyüyen kutuplaşmanın insanlar üzerindeki etkisinin çok net bir yansıması gibi duruyor 😔 Türkiye’de Türkler ve Kürtler yüzyıllardır iç içe yaşıyor, akrabalıklar, dostluklar, ortak hayatlar var aslında 💬
Sorun çoğu zaman “insanlar”dan çok, siyaset, önyargı, medyada pompalanan korku ve nefret söyleminden besleniyor. Aynı mahallede büyüyüp, aynı sofrayı paylaşıp, etnik kimlik üzerinden birbirine soğuyan çok kişi gördüm 💔
Evliliklerdeki sıkıntılar da çoğu zaman ailelerin baskısı, kültürel çatışma korkusu ve çevrenin baskısından çıkıyor. Yoksa insanlar bireysel düzeyde tanışınca çoğu önyargının boş olduğunu fark ediyor 😊
Sen kendi hayatında Türk–Kürt ilişkileriyle ilgili nasıl örnekler gördün? Çevrende durum daha mı gergin, yoksa daha uyumlu mu? 🌿
Cevap
12Cevap
Türk topraklarında kendi devletini kurma hayalinde olan kürtleri sevmiyorum onun dışındakilerle bir sorunum yok genelde anlasamayanlar iki tarafında gerici ve onyargili olanlari
Kültür farkı ve siyasi sebepler. Maalesef hepsi değil ama ülkeyi bölmek isteyen çok kürt var kurunun yanında yaş da yanıyor.
Sevmemiz için bir sebep söyle. Katil, hırsız, yabani ve hainleri neden sevelim?
PKK'nın şehit ettiği Türk askerî ne kadar sence? Kimi 40 bin kimi 10 bin diyor
Sadece asker mi? Ya siviller, öğretmenler, işçiler, masum çocuklar? Bunlara hiç acımayacaksın
Ben seviyorum ayırt etmiyorum iyi olan benim için önemli
İki tarafta birbirini seviyor aralarında kız alıp verme var iş ortaklığı var her şey var sadece ermeniler bunu kızkanıp kürt türk sorunu var deyip ortalık karıştırmaya çalışıyor
Kürtler ümmetin içinde bir urdur, Irak'ı Suriye'yi Türkiye'yi her yeri karıştırdılar sempati duyamıyorum Allah bildiği gibi yapsın
Ama Türklere oranla daha muhafazakarlar.. onlarda haklı olarak Kendi devletlerini kurmak istiyorlar ama geç kaldılar bunu 100 sene önce kuracaklardi bir Türk olarak empati yapıp onlara hak veriyorum. Ama Kürdistan kurulursa İsrail ABD gibi devletler rahat bırakır mı Kürtleri?
Ateist ve ALLAHsız bir terör örgütüne sempati duyan Türk ve İslam düşmanı kâfirleri ben sevmiyorum. Hangi ırktan olursa olsun.
Kürtler ve Türkler birbirini sever sevmeyenler ise ne kürttür ne de türktür.
Hep ezbere laflar insanlar sıkıldı artık..
Ben bir kürt olarak türkler ile bir sorunum yok sizin varsa bilemem
Asıl senin gibi bölücüler en fazla %3 4 tür. onları da kimse takmaz.
Bu vatan milli mücadeleyle kuruldu toplum olarak senin bahsettiğin gibi farkındalık var ama yine aynı şekilde kuşatılsak yine birlik ve beraberlik olacağına eminim.
Ülkesine ihanet eden her kim olursa olsun sevilmez.
Bence bu ırk millet değil anlaşma meselesi bence severler neden sevmesinler
Kültürel uyumsuzluk ama genelde önyargılar
İkisi de işe yaramaz ırklar normal
Afyonlu sen çok konuşmaya başladın
Kürtlerin yüzünden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?