1 artı 1 ev, araba almak için para biriktirmek, arada kafeye gidip takılmak, içki alkol kumar iddia vb zararlı alışkanlık yoksa yatırım yapmak.. 30'a kadar birçok erkek böyle yaşıyor. Kenarıda biraz birikmiş para ve aileden de biraz destek varsa 2 artı 1 ev kiralayıp yeni eşyalar alıp evleniyorlar. Halkın çoğu bu şekilde yaşıyor. Sonra zaten eşi de çalışıyorsa ev almayı deniyor veya araba değiştiriyorlar, çocuk yaptılarsa ona harcamaya başlıyorlar. Çocuk üniversiteyi de bitirirse ev satın alacak duruma geliyorlar. Şöyle bir düşününce dünya hayatının boş olduğunu farkettim yorumu yazarken.
Zor ama imkânsız değil. Bazıları mecburiyetten yalnız yaşıyor, işi başka şehirde oluyor ya da aileyle anlaşamıyor. Bazıları da konfordan kısmayı göze alıyor, küçük evde oturuyor, harcamayı kısıyor ama kafası rahat olsun istiyor. Ekonomi kötü evet ama herkesin önceliği farklı. Kimi lüksten vazgeçer, kimi yalnızlığından vazgeçmez.
Kalabalıkta ne dertlenebiliyorsun ne iki üç dakika depresyona girebiliyorsun. Sıkıntım var içim daralıyor insan çokluğundan içimdeki dramı yansıtamıyorum. Düşünürken iç sesimi duyamıyorum.😃
Yalnız yaşamak artık biraz “zorunlu özgürlük” gibi 😔 Ekonomi kötü ama aileyle yaşamanın baskısı, evlilik korkusu, şehirleşme, bireyselleşme derken insanlar yalnızlığı seçiyor ya da mecbur kalıyor.
Çoğu kişi kira + faturayı bölmek için ev arkadaşı buluyor, bazıları da miras evi sayesinde tek başına kalabiliyor 🏠 Peki sen, imkânın olsa yalnız mı yaşamak isterdin yoksa kalabalık bir ev mi tercih ederdin? 🤔💬
Tek başıma yaşıyorum ve canım çıkana kadarda tek başıma yaşamak istiyorum hayatımda asla kadın istemedim ve istemiyorum kadın tahammül edemediğim bir varlık benim için
İnan ki evlenmeyi çok isteyen biriyim evde bir hayat arkadaşım olsun derteleşeceğim vakit geçireceğim bir eş aile kurayım çocuklarım olsun istediğim bir şey yaşım 32 elime kız eli değmedi bu yaşıma kadar ne bir sevgilim nede ilişkim oldu günümüz kızları çok seçici beklentileri oldukça yüksek yanaşmıyorlar tipin zaten hoş değil ise şansın zaten sıfır
Neden yalnız yaşıyorsun diye soracaksan ilk taşındığımda üniden tanıdığım bir arkadaşımın yanına çıktım daha maaş falan almamışım mecbur pahalı vs bir süre kaldım olmuyor problemlemli bir insandı çıktım yalnız en azından güvende hissediyor insan kendini öyle düşünmek lazım tamam tek kaldığında yük yüksek ama en azından güvende kafan kulağın rahat oluyor birlikte yaşadığın zaman gerçek yüzünü görüyorsun insanların
Sonra hayat çok değişti güvenilir insan dost arkadaş bulmak gerçekten zor herkes kendi menfaatini düşünür olmuş ilk ay benden kira almamıştı sonra kanka ilk aya say ona say buna say borç ver borcunu vermedi çıktım engelledim sadece iş yerinde sohbet muhabbet ediyorum daha da görüşmüyorum insanlar ile çok mu canım sıkıldı tek çıkıyorum dışarı
neden olcak. bi kere bak cevrene. evlenmiyorki insanlar. eee evlenmeyince ailesiyle yasayan diyor ki " baba ana ben artık tek eve cıkım. sizi rahatsız etmiyim." boylece ozgurce takılıyor. ozellikle bayanlar. ayrıca o zamana kadar iş maas iyi oluyor. o yüzden de gözü görmüyor kirayı ya da ev sahibi de olabilir. memleket dısında olanlar da tabiki tek tutuyorlar. ya da ev arkadasıyla takılanda var. ama o da evlenince yine tek kalınıyor. bosandınmı da yine tek kalıyon. ayrıca kimseye de bir şey denmiyor artık herkes kendi ıc dunyasını evde yasıyor. o yüzden de 2. bi kişi istememesi dogal.
İyi bir kariyerim var para sıkıntım yok tek çocuğum annemi babamı yanıma almıştım 17 yıl yedik içtik gezdik kavga ettik barıştık kader annemi 2 yıl önce aldı şu an babam kaldı onunda sağlık durumu bozuldu onada bişey olursa bir köy bulucam yeşilliği bol suyu temiz havsı temiz o köyden bakıcam bir kız evlenicem gerisini allah bilir.
Gelişen ve gelişmekte olan her ülkenin sorunu bu ne yazık ki. Örneğin Japonya, Çin, Güney Kore gibi gibi... Hatta bu tür insanlara hikikomori deniyor. Onbinlercesi de evinde öldükten aylar sonra koku ile ölüsü bulunuyor. Çok acı fakat geleceğin mottosu bu artık yalnızlık...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
4 ay
İnsanlar yalnız çünkü bağlar koptu. Aile bağları evlilik bağları, hayat bağları. Ekonomi sadece belli insanlara kötüdür. Fakirlik sadece belli insanlar için geçerli olduğu gibi. İnsanlar huzur arayalım derken içi boşaltılmış modern düzenin yalnızlığını yaşıyorlar. Herkes haklı herkes suçlu doğru yok, gerçek kayıp.
İnsanları bu düzene alıştıran ve yalnızlaştıran bir sistem var. Bağ kurmayı zayıflatan. Ve bu sistem yalnız insanı çok rahat kullanılabilecek bir kıvama getiriyor. 60-70ler uyutuldu cahildi. Şimdiki insanlar da uyutuluyor hemde varlıkla. Çünkü her şey çok iyi ve hayat çok güzel diye propaganda yapan sektörler var. Enerji içeceği ve enerji hapları var. Doğruyu kimse bilmeyecek bunu yaratanlar bile yaptıklarını unutacaklar. Çünkü güç zehirlenmesi aşırı var. Ve insanlık yokluktan değil, öğrenilmiş çaresizlikten uyuşuyor. Yani modernize edilmiş çağ yalnız bireyler istiyor çünkü yalnız insan kullanılabilir insandır. Yeterince anlaşılır olmuştur umarım
İnsanlari evlilikten uzaklastiran bir hukuki sistem, ekonomik zorluk ve sosyal yapimiz var. Bu bağlamda evliligi gerekli olarak gormeyen, ama, artik bireysel olarak kendi ozelleri olabilmesini isteyen bir cok insan var. Ayrica iliskilerde zorlasti. . Maddi acidan cok konforlu olmasada yalniz yaşamak isteyen insan sayisinda bence bundan dolayi bir artiş var.
Eşi vefat edenler dışında minimalize bir yaşam süren insanlar çok. Maddi geliri olduğu halde 1+1 1+0da yaşayayim ama ailemden uzak durayim diyen insan sayısı da fazla. Burada geliri olsa bir dakika ailesiyle birlikte yaşamayacak bir sürü insan var. Şu da bir gerçek insan belli bir yaşın üzerindeyse artık ailesinin yanında durması kişisel alanın yok demek.
Ekonomi zor ama yalnız yaşamak her zaman lüks anlamına gelmiyor. Bazıları mecburiyetten, bazıları huzur için tercih ediyor. Küçük ev, sade yaşam, sıkı bütçe planı derken bir denge kuruluyor. Zor ama imkânsız değil; insan bazen konfordan değil, kafasının rahat olmasından güç alıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Erkekler çalışıyor kazanıyor... kadınların bir kısmı bu çalışan erkeklere kendini satıp para kazanıyor.. Geri kalan da babişko asuman... gündüzleri baba evin de akşamları cafe-club-bar takılmalık erkek peşinde... Bir kesim de pijamalı topçu birliği olarak evde görev yapıyor baba evinde. Bir rivayete göre pijamayı çıkardıklarında deccal gelicekmiş...
Yalnız yaşayıp tek başına kira veren kişinin ekonomi kötü falan demesi palavradır. Avrupada gençler hiç tanımadıkları insanlarla ortak ev tutuyorlar veya oda kiralıyorlar. Tuvalet banyo ortak.
Kaynak Ahaber TRT sanırım Halkın zaten %55-60 ı en aşağı asgari ücret civarına çalışıyor Açlık sınırının 30-31 bin olduğu 1+1 kiraların 20-21 bin liradan başladığı yerde bu haber gerçekçi gelmiyor
Ben de tek yaşıyorum. Ekonomi kötü hale gelmeden evvel evi ayırmıştım. Ama o zamanlar da gidişat kötüye gidiyordu. Yakın çevrem kuzenlerim falan cesaretimi takdir ettiler hatta 😂
Keşke sadece ekonomimiz kötü olsaydı da diğer şeyler iyi olsaydı, sosyal çürümüşlüğün bu kadar fazla olduğu bir ülkede tabii ki de geçinemesen de tek yaşayacaksın.
@Hayatgercek ya bizde iki tane var :D zorlasam üç depo gibi kullandığımız bir oda var onları dükkana alsam yani... Arada hayrına öğrenci almayı düşünmüyor değiliz güvenilirliği çözeriz tanıdık getiririz vs vs. Amma ve lakin özel hayat kalmaz 😁 o yüzden bizde vazgeçiyoruz
Bir yerlerden para akışları olmasa sirf yalnız yaşamak uğruna yasayamazlar. Belli ki akan bir para var.
Siz de yalnız mısınız?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Aile baskısı, toplum baskısı, insanlarla iletişimsizlik, türkiye şartları ve türkiyede adaletin olmaması. tek açıklama budur bence yalnız yaşamak çok güzeldir. 10/10 çok güzel birşeydir umarım 30 milyon insan yalnız yaşabilir.
Gerçekten yok. arayışta değilim yankış anlama bakıyorum etrafıma herkes menfaat çıkar peşinde adama yapıyorsun iyilik yapmadınmı vay sen bana yapıyordun neden yapmıyorsun diye kızıyor trip atıyor
Kafa rahatlığını ekonomik sıkıntıya seçiyorlar demekki. Ayri ev , kira zor tabi ya da çoğunun durumu iyi.. Evliliğe de pek sıcak değil insanlar bir yaştan sonra onu da istemiyor zaten haklı olarak.. yalnızlık huzur😉💃
Öyle bir zamana geldik ki yalnızlık dert değil şifa oldu. Ekonomiye gelecek olursak kendini idare edecek bütçeye bazı insanlar sahip ki yalnız yaşayabiliyorlar. Yoksa yalnız yaşamak her babayiğidin harcı değildir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
Bu akp hükümeti seçimi kaybetmezse bu ekonomi düzelmez daha fazla insan perişan olacak bu devam ederse.
Baska seylerden kisarak. evet yapniz basima buyuksehirde yasiyorum ama seyahat edecek param yok. insan gibi beslenmeye param yok. onceligimi buna verdim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Bu kadar yalnız varken insanlar neden bu kadar yalnız :)
Robinson ne kadar yalnız yasadiysa milletin çoğu o kadar yalnız mutlu ve yaşıyor gibi.. herkesin bir cumaya ihtiyacı var. hem de hayırlı bir cumaya. hayirli cumalar bu arada
Ya bende yalnız yaşıyorum. Ekonomi olarak bilmiyom yani 1 kişi daha olsa evde tek farkı ekstra mutfak masrafı mı olur? Bilemedim. Ev arkadaşı alacak yaşı geçtik :)
Bu kötü ekonomide bir erkeğin birkaç çocuk ile birlikte bir kadının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmakmı daha kolaydır yoksa bir erkeğin tek başına yaşamasımı daha az maliyetlidir?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
4 ay
Çünkü ekonomi kötü değil , herkesin keyfi tıkırında 👍
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Yalnız yaşayan insanların sayısı 5 milyon 523 bin 321'e yükselmiş. Sizce ekonomi bu kadar kötüyken nasıl yalnız yaşayabiliyorlar?