Cumhurbaşkanlığı seçimi olursa oyunuzu kime hangi partiye verirsiniz?

Seçenekleri belirlerken mevcut başkanlık sisteminden dolayı AKP-CHP diye belirleyeceğim. Çünkü başkanlık sisteminden dolayı ittifaklar kurulacak ve o ittifakları da en yüksek oy alan 2 parti kuracak. Bunlar AKP ve CHP olacak.

• AKP'nin ittifakı AKP-MHP-DEM-HÜDAPAR gibi partiler olurken
  • CHP'nin ittifakı CHP-İYİ PARTİ-ZAFER PARTİSİ olacak gibi duruyor.

Aslında İyi Partililer ve Zafer Partililer muhalif milliyetçiler olacağı için onların parti bazında her ne kadar bağımsız kalma ihtimali bile olsa parti tabanları 18-35 yaş arası genç kesim olup bu gençler de genelde üniversite mezunu Atatürkçü eğitimli ve işsiz düşük maaşla çalışmak zorıunda kalan kesim oldukları için bu kesimin DEM/PKK işbirliği olan cemaat tarikatlarla bağlantıları olan sürekli mülakatlarla milletin gözüne soka soka torpil yapan AKP'nin ittifakına oy vereceğini pek düşünmediğim için seçmen davranışı olarak bu insanların da oylarını ben CHP'ye verebileceğini düşünüyorum.

Tek soru sorma hakkım var. Aşağıdaki sorumu da cevaplayın.

İyi Partili ve Zafer Partililer siz CHP'ye oy verirken Ekrem İmamoğlu/Mansur Yavaş/ÖZGÜR ÖZEL ayrımı yapar mısınız?

Şahsi fikrimi söylüyorum. Mansur Yavaş olursa daha sevinerek oy veririm ama o aday olmasa da Ekrem'de oy veririm. Fakat ben Ekrem'in hapisten çıkarılacağını düşünmüyorum. APO'ya seçimlere kadar umut hakkı verileceğini düşünüyorum. Ama Ekrem'i hapisten çıkartmayacaklar. Eğer Mansur Yavaş'ı da bir bahaneyle hapse atarlarsa Özgür Özel kalırsa ben yine gider oyumu veririm. Siz bu durumda Özgür Özel'e oy verir misiniz?

Yine ben AKP'nin Erdoğan'dan başka bir adayla çıkarsa oy alamayacağını düşünüyorum. Bilal'i millete kakalamaya çalışıyorlar ama bence oy alamaz. Hele ki bu ekonomik koşullarda çok daha zor. AKP'li tayfa tecrübe tecrübe diye zevk çığlıkları atıyor. Bilal'in ne tecrübesi var? Belediye başkanlığı tecrübesi bile yok. Bu yüzden Bilal bence aday falan yapılmayacak ama olursa diye de seçeneklere koyacağım.

AKP ittifakına (AKP-DEM-MHP-HÜDAPAR) oy veririm.
CHP ittifakına (CHP-İYİ PARTİ-ZAFER) oy veririm.
AKP ittifakında Bilal aday olursa da oy veririm.
CHP ittifakına Mansur Yavaş aday olmasa da oy veririm.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
4 ay
Seçime gitmem diyenlerin hepsi akpli.
Güncellemeler
4 ay
Chp'ye pkklı diyenler TBMM'nin APO ile görüşme tutanağı halka açıktır. Resmi sitenin linkini koyuyorum. Alın okuyun. O görüşme komisyonunda neler konuşulmuş. Bakın CHP'nin komisyona katılmama kararı hakkında APO ne demiş alın bakın. 16 sayfa okuyun.

www.tbmm.gov.tr/.../GORUSME_TUTANAGI.pdf
Güncellemeler
3 ay
Soru güncel.
Cumhurbaşkanlığı seçimi olursa oyunuzu kime hangi partiye verirsiniz?