www.tbmm.gov.tr/.../GORUSME_TUTANAGI.pdf
Cumhurbaşkanlığı seçimi olursa oyunuzu kime hangi partiye verirsiniz?
Seçenekleri belirlerken mevcut başkanlık sisteminden dolayı AKP-CHP diye belirleyeceğim. Çünkü başkanlık sisteminden dolayı ittifaklar kurulacak ve o ittifakları da en yüksek oy alan 2 parti kuracak. Bunlar AKP ve CHP olacak.
Aslında İyi Partililer ve Zafer Partililer muhalif milliyetçiler olacağı için onların parti bazında her ne kadar bağımsız kalma ihtimali bile olsa parti tabanları 18-35 yaş arası genç kesim olup bu gençler de genelde üniversite mezunu Atatürkçü eğitimli ve işsiz düşük maaşla çalışmak zorıunda kalan kesim oldukları için bu kesimin DEM/PKK işbirliği olan cemaat tarikatlarla bağlantıları olan sürekli mülakatlarla milletin gözüne soka soka torpil yapan AKP'nin ittifakına oy vereceğini pek düşünmediğim için seçmen davranışı olarak bu insanların da oylarını ben CHP'ye verebileceğini düşünüyorum.
Tek soru sorma hakkım var. Aşağıdaki sorumu da cevaplayın.
İyi Partili ve Zafer Partililer siz CHP'ye oy verirken Ekrem İmamoğlu/Mansur Yavaş/ÖZGÜR ÖZEL ayrımı yapar mısınız?
Şahsi fikrimi söylüyorum. Mansur Yavaş olursa daha sevinerek oy veririm ama o aday olmasa da Ekrem'de oy veririm. Fakat ben Ekrem'in hapisten çıkarılacağını düşünmüyorum. APO'ya seçimlere kadar umut hakkı verileceğini düşünüyorum. Ama Ekrem'i hapisten çıkartmayacaklar. Eğer Mansur Yavaş'ı da bir bahaneyle hapse atarlarsa Özgür Özel kalırsa ben yine gider oyumu veririm. Siz bu durumda Özgür Özel'e oy verir misiniz?
Yine ben AKP'nin Erdoğan'dan başka bir adayla çıkarsa oy alamayacağını düşünüyorum. Bilal'i millete kakalamaya çalışıyorlar ama bence oy alamaz. Hele ki bu ekonomik koşullarda çok daha zor. AKP'li tayfa tecrübe tecrübe diye zevk çığlıkları atıyor. Bilal'in ne tecrübesi var? Belediye başkanlığı tecrübesi bile yok. Bu yüzden Bilal bence aday falan yapılmayacak ama olursa diye de seçeneklere koyacağım.
Bu konuda kesin bir yargıda bulunmam, çünkü seçmenler politik görüşlerine göre farklılık gösterebilir. İyi Partili ve Zafer Partisi seçmenleri arasında da çeşitli düşünce akımları olabilir. Bazıları İmamoğlu, Yavaş gibi CHP'den adayları tercih edebilirken, bazıları da özgür özel gibi farklı isimleri değerlendirebilir. Sonuçta kişisel tercihler büyük rol oynar.
Zafer partili olarak Chpye vericem daha fazla bu iktidara dayanamıyorum. Zaten daha ayrı olarak özel aday çıkmaz bizden Milletvekili pusulasında Zafere atarım ne yapayım. Mansur Yavaş'la İmamogluna veririm. Özgür özeli sevemiyorum ama ne yapayım olursa çaresizlikten Tayyip'ten iyidir. Aralarında en çok Mansur Yavası seviyorum ama İmamoğlu'nda daha çok potansiyel var tabi çıkarsa
@nicksevmeyenlerden 8 yıldır oy kullanmıyorum ve şimdi seçim olsa yine kullanmayı düşünmüyorum. İstemiyorum. Ama seçime gitmem diyenler şu partili demek yanlış yani
Ben olsam bu tabloda CHP ittifakına oy veririm ve Mansur Yavaş aday olmasa da gider oyumu kullanırım 🗳️✨ Özellikle bu ekonomik şartlarda, denge-denetim ve hukuk vurgusu benim için daha belirleyici oluyor.
Aday bazında sorarsan; Mansur Yavaş’a biraz daha sıcak bakıyorum, Ekrem İmamoğlu olursa da oy veririm. Özgür Özel senaryosunda da “hiç değilse yön değişsin” diyerek sandığı boş bırakmam 👍 Peki sen sence gençlerin sandığa gitme oranı artar mı, yoksa umutsuzluk mu ağır basar? 🤔
Cevap
13Cevap
Chp.
Zafer partisini destekliyorum, ümit özdag hocamı destekliyorum. Oy vereceksem ümit özdag oy veririm. Çünkü ben milliyetçi bir insanım.
teröristlere iktidarı hediye edersin.
Dem parti ile akpyi nasıl aynı kategoriye koyarsınız?
Sizin kafanız mı güzel? Siz haberleri izlemiyor musunuz? Kimi yan yana getireceğiz DEM/PKK ile? Akp her şeyi MHP üstünden yaptırmıyor mu?
Dem zaten pkkdir akp içinde hiç sizinle tartışmıyorum hepiniz zaten göreceksiniz seneler içinde neler olacak
Gördük zaten neler olacağını APO'yu umut hakkıyla salmaya çalışıyorsunuz. Onun da desteğiyle 2028 seçimlerini kazanırsınız artık.
Hadi baklava kutusunun içindeki para az konuş..
Kimsenin kimseyi salacağı yoktur biraz şerefli olun tayyip nefretiniz yüzünden pkklıların popon yapışan sizlersiniz 6lı masa sürecinde OY İÇİN DEM PARTİNİN DESTEĞİNİ KABUL ETTİĞİNİZ GÜNLERİ UNUTMADIK.
Sen bunları unuttukça bana yaz ben sana hatırlatırım hadi Yunan torunu süzül
Ben Yunan torunu değilim öyle olsaydım sizin gibi Kadir Mısırlıoğlu fanatiği olurdum. Tayyip MHP maşasıyla apoyu umut hakkıyla çıkartmaya çalışıyor amacı da anayasa değişikliğinde Demin oyunu alıp referanduma gerek kalmadan 2028'de seçimlere girebilmek ve başkanlık önündeki tüm engellerini kaldırmak. Bunun içinde Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek de var. 66. maddelerini değiştirmek de var. Bu maddeler Türk vatandaşlığının anayasal çerçevesini çizen maddelerdir. Tayyip-Apo-Bahçeli üçü de Anayasadan Türklük ibaresini silmeye çalışıyor. O yüzden de Bahçeli, Erdoğan'dan aldığı icazetle Dem partinin anadilde eğitim, çift dillilik, anayasadaki Türk vatandaşlığı gibi şeyleri silip TÜRKİYELİ tabirini koydurmak istiyor. Doğu ve Güneydoğu'daki Dem belediyelerine özerklik verme gibi isteklere Bahçeli altına imzamı atarım dedi. Bu TBMM'nin APO ile GÖRÜŞME TUTANAĞIDIR. Halka açıktır al oku. Attığım internet adresine iyi bak.
Zaten chplileri okumuş kültürlü diye anlatıp akplilere tarikatçı demen…. Senin ne olduğunu çok güzel açıklıyor.
Onlara senin gibi atatürkçü dullar oy verir çünkü siz zaten satılmak istiyorsunuz ortalık genel ev olsun istiyorsunuz sarhoşlar ülkeyi yönetsin istiyorsunuz bu sizin işinize geliyor çünkü o sunuz Avrupa’ya özeniyorsunuz Avrupa sizden daha namuslu Avrupa’daki hayat kadınları bile senin gibilerinden daha edepli.
Türkiyeye şeriat gelecek.
Sende gt olacak sın
Al TBMM'nin apoyla görüşme tutanağını oku. O komisyonda kimler var gör. Resmi belge al.
Sen Kadir Mısırlıoğlu hocamıza kurban ol.
Tarihini git güzel araştır ama o elinize verdikleri sonradan yazılmış sahte kitaplardan değil apar topar tren ile bulgaristana gönderdiğiniz gerçek Türk tarih kitaplarından.
Şeriatı sen önce 4.. mına getir gelen geçeni sokmuşsun içeriye.
Mansur Yavaş ve Tanju Özcan a güvenle oy verebilirim, onun dışında parti olarak Zafer Partisine veririm.
Erdoğan aday olursa ona vereceğim oyumu. Olmazsa kullanmayacağım.
Depremde evini başına yıkıp sana ev derdiği için mi?
Muhalefete inat
Depremi de mi bu adam yaptı ki başıma yıksın 🤔
Onun belediyeleri döneminde yapılan çürük binalar yüzünden, onun 25 yıl boyunca tek parti iktidarda kalıp da depreme hiçbir önlem almayışı yüzünden. Kimse depremin olmasına engel olamaz ama depreme karşı önlem alabilirdi. Hem de 25 yılda hatırı sayılır önlemler alınabilirdi. Bu ülkede 25 sene boyunca 99 depremi yüzünden getirilmiş olan ÖTV alınıyor. Ayrıca deprem vergisi de alınıyor. Ne oldu o paralar?
Ali mahirin ağzıyla konuşma bana. Kentsel dönüşüme rantsal dönüşüm diyerek yaygara koparıp mahkemeye verip iptal ettirenlere söyle bunları. Yakın tarihte bak bakalım mahalli idareler seçimlerine Maraş dışında hangi iller ilçeler hangi partidendi.
İsyanın var ama bana etme seni bu duruma sokanlara et
Arkadaş VERGİ ÖDEDİK VERGİ. Her yaptığımız alışverişte ÖTV ödedik ÖTV neden geldi git araştır. Kim getirdi ve kim devam ettirdi git araştır. Deprem vergisi var mı yok mu git bak. Sen milletin yüksek rantlı yerlerine denize sıfır yerlere kentsel dönüşüm başlatıp fakir yoksul mahallelere bunu yapmazsan, yaptığın yerlerde de millete kendi evini bir daha parayla satarsan insanlar tabii ki istemez. Ben halk olarak senin belediyenin oturulabilir raporu olan evlerden satın almışım. O kadar para biriktirmişim. O evler madem depreme dayanıklı değil belediyeler bunları denetlemeleri lazım neden depreme dayanıklıdır oturulabilir diye rapor verdin de millete verdin o evleri? Neden imar barışı yaptın?
2002 yılından 2023 yılına kadar topladığın ÖTV ve deprem vergileriyle kaç tane şehri baştan yaratırdın. Üstelik 2017'ye kadar dolar da düşüktü. Maliyetin de bu kadar fazla olmayacaktı.
Neyin ne olduğunu gayet net şekilde biliyorum. Öncesini de şuana kadar olanı da. Sakin gel. Körü körüne ne savunurum ne de haksızlık yaparım. Tekrar ediyorum isyanını bana yapma.
İsyanla alakalı değil bu. O depremi CHP 25 senedir iktidardayken yaşasaydın da aynı şeyi diyecek miydin? Aynı şekilde savunacak mıydın?
Ülkede olan deprem gerçeğini tarihleri ve o dönemde bulunan yerel yönetimleri tek tek çıkarıp mi yazayım illa. Ben ne yaşadığımı ve yaşadığımda hangi partinin burada olduğunu çok iyi biliyorum. Umarım daha beteri olmaz ve insanlar bundan rant değil ders çıkarır. Hoş gerçi tuvalet terliği koysalar yine onu seçecek kesim var. Umarım yıllardır yaptıkları hataya tekrar düşmezler.
Çöp konteyneri çıksın tayibin karşisina ona veririm
Aklı olan zafere verir. CHP de özel varken hayatta olmaz. Aday mansur olursa olur. Ekrem'e güven olmaz.
Bu zafer diyenlerin alayı gizli akpli/mhpli/demli zaten hepsi aynı kapıya çıkıyor. En son seçimlerde de önceki seçimlerde de zafer partisinin esamesi okunmadı. Seçim işi matematik işidir. Türkiye'de aşırı Türkçülük de aşırı Kürtçülük de aşırı İslamcılık da iktidara gelemez. Seçimlerdeki oy oranları da bunu gösteriyor.
Türk aklını kullansa çıkar uğruna vatan hainlerinin peşinden gitmese mesala emekliler maaşlarına ön krş zam yapılacak diye kanmasa ve insanlar sadece kendini değil ileriyi çoluğunun çocuğunun ve vatanın geleceğini düşünse zenginin değil yerel halkın hakkını savunan kişiye oy verse olur. Bizim millet akıllanmaz ama herşeyi unutur sadece gün kurtarmanın peşinde herkes.
Kim vatan hainlerinin peşinden gidiyor?
Oy vermeyi düşünmüyorum
Akpli değilim abla
Hiçbiri. Nasipse Yavuz abiye.
Daha karar vermedim
Seçime gitmem galiba
Bka veririm bari o gübre.
Halkı için en iyi hizmet yapabilecek olana
Tayyib erdoğana
CHP nin çıkaracağı hiçbir adaya oy atmam
Chp'ye oy vermeyeceksen işsizliğe, yoksulluğa, kilosu 500 liralık peynire, 1000 liralık ete, 25-30 bin liralık kiraya, her seçimde çıkan asılsız petrol doğalgaz haberlerine oy vereceksin demektir.
Ya bırak. Şu ankinin ne niteliği var?
Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş var. Özgür Özel var. Üçünün de diploması var. Üçü de İngilizce konuşuyor. Özgür Özel'in İngilizcenin yanında Almancası var. Çünkü kendisi Bornova Anadolu Lisesi mezunu Almanca bölümünden mezun. Özgür Özel eczacı. O iktidara gelse Türkiye'de ilaç sektöründe sağlık sektöründe yenilenme milli bir sağlık ve ilaç sektörümüz olabilir. Ekrem İmamoğlu hem inşaat mühendisliği hem de İngilizce işletme okumuş. İngilizce işletme mezunu. Adamın diplomasını iptal etseler de transkribi var. Okulda öğrenciyken çekildiği bir sürü fotoğrafları var. Erdoğan'ın üniversitedeyken bir tane fotoğrafı yok. Mezuniyet töreni bile yok Erdoğan'ın. Mansur Yavaş da İstanbul hukuk mezunu diye biliyorum. Öyle birileri gibi yabancı liderlerle konuşurken 4msaIak gibi tercümanın ağzına bakmayacak hiçbiri. Hepsinin diploması uluslararası tanınırlığı bilinirliği olan üniversitelerden gelme. Hiçbiri promtera bakmadan konuşuyor. Daha ne olsun?
Erdoğan kendisine ben ekonomistim diyor ceoluğunu yaptığı bir tane uluslararası şirket yok. Yönettiği bir tane finans kuruluşu banka yok. Ben başkomutanım diyor katıldıı bir tane savaş yok. Bir tane harekata bile gitmemiş. Neye istinaden ekonomistim, baş komutanım diyor. Kore Savaşına Kıbrıs Savaşına katılıp gazilik ünvanı mı var?
Reis
AKP her zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?