https://r.resimlink.com/LH4G3dIuNfO.jpg
Hiç adliye, savcı, polis, mahkeme ile işiniz oldu mu?
https://r.resimlink.com/LH4G3dIuNfO.jpg

Mesajlaşmalarınızı, sohbetlerinizi, güveninizi tehdit, şantaj, korkutma iftira için kulllanan varsa;
Bu kişi veya başkası gerçek hayatta musallat oluyorsa;
Korkmayın şikayet edin.
Kişinin manipülasyonlarına kapılmayın. Onunla ne kadar pazarlık yapar veya onu ne kadar iknaya çalışırsanız o kadar kaybedersiniz.
En önemlisi en baştan bu duruma düşmemeye çalışın.
Benzer durumlarda aklıselim kişilere danışmaktan çekinmeyin, yalnız kalmayın.
Haklısınız, böyle olması gerekiyor da.. Türlü bahanelerle sözleşmeli, anlaşmalı, tek celsede ve en geç 1 haftada sonuçlanması gereken basit davaları bile 3 ayda zar zor ite kaka sonuca bağlamaktan aciz kağıt üzerinde hukuk, adalet sistemi bu hususta ne yapabilir? Son zamanlarda bu yüzden herkes kendi işini kendi halletmeye çalışıyor, hukuk dışı ama mecbur kalıyorlar sanırım. Tek sıkıntı bu, yoksa elbette olması gereken hukuki yollara başvurmak.
Al işte, suçu ele alacağına orada ne işin var gibi gelen sorular. Forum efenim forum, forumlar fikir alışverişi içindir hani? Bu durumun nedenini, kaynağını tek bir sembol ile izah etmek mümkün = 💡(aydınlanma çağı sembolü diyelim mi?)
Çok gençti. Belki de, bu açıdan yorum yapasım hiç yok şimdi : )
Bugün 💡 olur yarın 🍊 veyahut 🍉 , hiçbir dönemde hiçbir şekilde siyaset eli değmemeli, çünkü işin ehli olanlara fırsat verilmeyince ortada kaliteli hizmet ve ürün çıktısı diye bişey kalmıyor. Yani şikayeti olana böyle bir yaklaşım ve anlamsız soru amatörlük kokuyor, ben şahsen şu sıradan vatandaş halimle bile sormazdım. İlk sorulması gereken soru "Şikayet konusu durum nasıl başladı? Nasıl cereyan etti?" asıl hedefe yönelmesi gerekirdi
Kesinlikle. O bunu yapınca ben de arada sözünü kesme cüreti buldum kendimde.
Umarım sonuç alırsınız, ben pek ümitli değilim özellikle bu tür konularda (kendilerince bakıldığında cinayet değil, hırsızlık, gasp, tecavüz değil, at sümen altına gibi bir durum olmaz inşallah)
Olmuştu evet. Bana sosyal medyada ergenin teki hakaret içerikli yazılar yazmıştı ve yazıyı kaldırıp özür dilemesini, aksi halde şikayetçi olacağımı söyleyince dalga geçmeye başlamıştı. Aldım ekran görüntülerinin çıktısını adliyeye suç duyurusunda bulundum. Başsavcının imzaladığı kağıdın da fotoğrafını çekip o elemana atmamla çocuk ne yapacağını şaşırdı.
Özür dilemeler mi dersin, para teklif etmeler mi dersin hatta nasıl yaptıysa instagram adresimimi bile bulmuş oradan özelden yalvar yakar neler oldu. En son ablası iletişime geçti benimle ama inat ettim şikayeti geri çekemeyecem dedim. Eleman 1 ay boyunca ağladı yalvardı, ailesi ulaştı bana defalarca özür dileyince gittim şikayetimi geri çekmiştim.
Hayır olmadı çok şükür ufak tefek olaylarla ilgili devletimizi meşgul etmek bana göre saçma bir davranıştır.
İnsanların ne yazıkki huy edindikleri belirli durumlar vardır.
Sokakta evde veya bir iş yerinde farketmemişsin en küçük olayı bile yargıya taşıyınca haklı olduklarını sanan insanlar türedi ve artık adalet sistemi belli konularda duyarsız davranıyor haklı olarak biri sosyal medyadan kufur etti yok yorum attı bunlar gereksiz şeyler bana göre.
Cevap için teşekkürler.
Bende zaman zaman sitenin engelleme ve şikayet özelliğinin bazılarına az geldigini ve gidip savcılığa mi versem diye düşünüyorum çünkü vermiyoruz diye bu hadsizligi yapıyorlar... evine tebligat gidince bir çoğu dokuz doğurup bana ne olacak diyecek ve bundan sonra bir şey yazarken iki kere düşünecekler
Benim de oldu ne yazık ki 🙃 Özellikle dijital şiddet, tehdit ve taciz konularında hem haber yaptım hem de yanlarında olduğum kadınlarla adliye, karakol, savcılık süreçlerine çok girdim çıktım 🚶♀️⚖️
Senin yazdıkların gerçekten çok önemli, özellikle “pazarlık yapma, yalnız kalma, şikayet et” kısmı 💯 Peki süreçte seni en çok yoran ne oldu, bürokrasi mi yoksa psikolojik kısmı mı? 🧠💬
Cevap
29Cevap
Oldu evet.
Bir zamanlar annemin ultrason randevusuna trafikten dolayı 5 dk geç kalınca sağlık çalışanı bağırmıştı. Ben de karşımızda anneniz yaşında birisi var uslübünuzu dikkat edermisiniz diyince beyaz butona basmıştı. O zaman karakolda ifade vermiştik. Sağolsun tanıdığım komiser arkadaşlar da yardımcı olmuştu.
Hem suçlular hem güçlü yani
Savcı bile okumuş adam neticede biliyor Ne işin var orada diye
Vallahi abi kusura bakma mahkemeye vermişsin Allah tamamına erdirsin mi diyeyim ne diyeyim bilemedim ama yani buradaki olayları bu kadar kafaya takıp da dakika başı mahkemeye koşacak olursanız hayatınız mahkemelerde geçer ki hiçbir şey de çıkmaz Ben sana söyleyeyim en kötü para cezası öder geçer gider Ben burada neler gördüm doğru söylüyor savcı ya burada ne işiniz var diyor haklı aslında bir de mesela şöyle söyleyeyim hani ya kızlar soruyor gibi bir siteydi kimse ciddiye almaz
Doğru yaptığımı düşünüyorum. Bu basit bir durum değildi.
Vallahi abi sana şöyle bir şey söyleyeyim 11 yıldır bu sitedeyim Bu sitenin toplam sana şöyle bir şey söyleyeyim 6-7 yıldır site bu halde ne yazık ki önceden bu kadar değildi ama son dönemlerde sitenin yoktu çıktı insan potansiyelinin cıvık çıktı ben sana yanlış yaptın demiyorum doğru yapmışsındır ama bak sana savcı bile demiş senin kızlar soruyor da ne işin var Yani en basiti ha şimdi diyeceksiniz ki diğer sosyal medya mecralarında olmuyor mu orada da olur ama bu kadar rahat olmadı hiçbir şey
Geçmiş olsun abi ama böyle şeyler genelde sonuçsuz kalıyor diye biliyorum
Bu kalmaz, tüm dosya hakkında konuşmayacağım.
Olmaz mı be içeriye tıktırdığım bile var valla dhskdhjs
Fenaa.
Tabi içerde hâlâ çıksın tekrar görüşcez cesareti kalmışsa 😂😂
Sende iyi yapmışsın korkarsan daha çok üstüne gelirler.
ufak tefek olmuştu davanızda başarılar ama genelde takipsizlik çıkıyor
Bunda çıkmayacak.
Geçmiş olsun.
Sadece bir kere oldu. Bir lavuk ATM'den paramı çekti. Aslında benim dalgınlığıma gelmişti; para çekiyordum, kartı aldım ama parayı almadan ayrıldım ATM'den. Arkamdaki lavuk da parayı aldı gitti. Sonra kameradan tespit edildi ve 1 yıl üzerine paramı geri aldım. Sanırım 2018 senesi idi ve 1.200 TL bir küsür para çekmiştim. :D
Aslında bunu benim hakkımda soru açan benim hakkımda ileri geri konuşan iftira atmaya çalışan engelli bir kişi hakkında ben de suç duyurusunda bulunacaktım ama engelli olduğu için onu affettim En iyisini yapıyorsun sen şimdi babamın avukatları ile uğraşmak istemedim onlara ders anlatmak falan ama bunlara pabuç bırakmayacaksın
@ValideTurhan o engelliye yardım ettim ben ama adam gibi davranmadı, ben de engelledim. Sonra asılsız dedikodu yapıyormuş. Özür dilerim dedi yazdi bir heapla geldi, affetmiyorum dedim yine engelledim. O zihinsel de özürlü sadece bedenen degil. Yazdim da zaten Allah seni boşuna çarpmamis acinacak adam degilsin diye.
@Sym ile başlayan nazım altıntaş mı?
Valla herhalde 4 defa goz altına alindim..4-5 davada tanık oldum.. babamdan dolayı herhalde 20 defa felan mahkemeye gittim.. hatta çok komik anılarım var.. mesela babama nezarette nezaret etmek için kaldım...10 dan fazla cezaevi dolandım.. baya aktif bir süreç olmuş benim açımdan bakınca :)).. hiç bu sitede böyle şeyler yaşamadım bunca senedir.. enteresan
Benim çok fazla oldu.
Bana dm den o abin gibi sende mi sapıksın yazip kufur etmişti içim sogudu şu an iftira atmak bir insanı karalamak nasıl oluyor ögrensin
Hergele sen misin komiksin kücük adamsın
Ne sslerde nede videolarda bir şey yok hadi kumds oynayın
Ya butün linklere baktım empty char
Uzaa
Olmadı olmaz da inşallah. Geçmiş olsun umarım adalet yerini bulur. Kimseye oralara düşmeyi dilemem açıkcası. Gerici bir yer bence. umarm iyisnzdir ve umarım sorun hall olur.
Boş yere uğraştığını bir süre sonra anlayacaksın burayı çok yaşıyorsunuz babacim
😃😂
Ben de tanıdığım avukatlara danışamadım 😂🤣
Komşun savcı, belki burada fenomendir 😂 ne biliyorsun.
Bir kere ifade vermeye karakola gittim onun harici olmadı umaeım olmaz da
Tazminatımi zamaninda vermeyen adi eski işverenlerim sayesinde oldu. Sen de iyi yapmışsın ama dersini alsinlar.
bişi sorcam tehditten kasıt resmi yayma falan mı
Cevap için teşekkürler.
@NazımAltıntaşaÇakan ne ki bu
@NazımAltıntaşaÇakan hiç bi bilgim yok bilmiyom
Hak aramaya bir şey demem ama adliye dediğimiz yer girişinden çıkışına insanı geren muamelelerle dolu.
Geçmiş olsun.
Aa hep merak etmişimdir buradan davalaşan var mı diye ahah geçmiş olsun
Olmadı ama sadece çay içmeye gittiğim arkadaşlarım oldu ziyaret babında. 😀
Belki savcıda burayı yollamıştı.😅
Evet, oldu.
Allah düşürmesin , hastane de dahil , devletin olduğu her koridor soğuk.
Ne oldu nazım biri hakaretmi etti senin gibi adama bide neler oldu ki 🙄
bir ton olay oldu ve sanırsam @SymrnaCityStyle anlatsa daha doğru olur
Oldu dolandırıcı kişileri polise verdik numarasını falan.
Bir sonuç çıkıyor mu adalette
Kendimle alakalı hiç olmadı. Sadece bir olaya tanık olarak jandarma karakolunda ifadem alınmıştı.
Uzlaştıracak ya da 8 bin tl ceza
Teşekkürler.
Hocam ikinci hesap açmışsın kurallara aykırı
Helal olsun be 😃 yemin ederim bunları göm 😃
Yargı ne yaparsa artık. ( =
Oldu hala da süreç devam ediyor.
Kolay gelsin.
Sen ne dedin savcı öyle sorunca
Soru sorup, soru cevaplıyorum, fenomen oldiğum bölümde insanlara yardımcı oluyorum. 🤣
Sana ne diyemedim. 😂
Takip edip sorsaydınız keşke. Bilemem.
Beni niye şikayet ettin lan
😃
@benbşrkarabşbibwrim Evet çok fena sövdüm
@benbşrkarabşbibwrim Çünkü seni kimseyle paylaşamam
😂😂
Ben hergele bana yaz doktorcum 😃
Ne işin var orada demeyeydi iyidi insan çekiniyor bir yandan
Hiç olmadı, olmaz😎😎😎😎
11
Bulunursa eğer iyi bulunamazsa şikayet boşa gider evet benim de oldu dava işim ve hagb ile yırttım şükür
@NazımAltıntaşaÇakan sen kimsin olum. Soran bu mu seninle uğraşan?
@NazımAltıntaşaÇakan valla kim suçluysa onun kararını hakim savcı verir buralarda uğraşmayın o onu yaptı bu bunu yaptı diye
Hakim savcı karar veremez çünkü adliyeye gitmedi sizi kekliyor
@NazımAltıntaşaÇakan sen dua et de dediğin gibi olsun eğer öyle değilse sen sanık olursun dava açılırsa
@NazımAltıntaşaÇakan birini taciz ettiyse taciz edilen kadının şikayetçi olması gerekir ama senin değil yani
Yok canım, o kadar şanslıyım.
Hayır sicilim çok temizdir 😂😂😂
Hayır hiç olmadı umarım hiç olmaz.
Beni engellemis ordan yazamadim akdhshd
Hayır. Geçmiş olsun tekrardan..
Yok ama hukuk okursam olucak 🙏🙏
Hadi bakalım, inşaallah. Savcı çok gençti, maaşallah.
Tam ortasındayım, işim düşmedi, işim bu 😅
Çok fazla oldu evet...
@Sipahi001 yok yok hep dava edildim ve dava ettim ondan. Bi de boş zamanlarımda mahkeme dinlemek için adliyeye gidiyordum🙂
@Sipahi001 Bi ara evet... ama çok şey kattı bana 😂
çoook saçma şekilde oldu
Cidden şikayetçi mi oldun
olmadı
Oldu
Aman uzak olsun
Hayır olmadı
Konu ne burada
iki kere oldu
Olay neydi ki çok merak ettim anlatabilir misiniz
Hiç işim olmadı
Oldu 1 kere