Birçok etken vardır. Atanamamak, mezun olunan bölümün mesleğinde kişileri çalışma isteği olmaması, okunan bölümlerin alanında yeterince iş imkanı olmaması gibi sebepler. Özellik atanma sistemimi çok saçma buluyorum. Kişi zaten mezun olmuş, KPSS ne (neden) ya? Kişi istediği işe başvurabilmeli, iş görüşmesi sonucunda da işe alınır veya alınmaz. Torpille işe girmeyi engellemek olsada KPSS’nin amacı, bir yandan da, yıllarca okuyup mezun olduktan sonra, tekrar sınava sokmaları da…..
Ev gençlerinde dış borcu sorsan herkesten iyi bilirler ama katkıya gelince on dönüm bostan yan gel yat osman Ne çalışacam alla alla okulum okur yurt dışında bedava para kazanırım burada hamal mı olam okuyom ben ya
Dikkatimi çeken şey, Mısır, Cezayir, Rusya ile değil de, İsveç, Lüksemburg, Fransa ile karşılaştırılyor olmak. Ayrıca verdiğin 9,2 rakamı cumhuriyet tarihinin en düşük işsizlik seviyesi. 😉 Rakamların doğru olduğuna emin misin?
Ak Partiyi destekleyen biri olarak, ülkedeki iş arayan insan sayısının 7-8 Milyon civarında olduğunu, söyleyebilirim. O rakamlar, muhtemelen sınırlı yaş grubu için sadece İŞKUR a başvuranlar
Bence de. Çok daha fazla olduğu kesin. Çok acı. Liseyi ve üniversiteleri 3 sene yapma planları var, gençler daha erken işe atılsın diye. Fakat çoğu mezun zaten işsizken üstüne bir de bu düzenin gelmesi çok sıkıntı olacak
Liseleri bilmiyorum ancak Avrupa'da üniversiteler 3 yıl. Bizdeki sistem yanlış. Bu arada sen muhalefeti, bizim çuval muhaliflerden değil, benim gibi Ak Partililerden öğren. Zira, en doğru tespiti, öz eleştiri yeteneği olanlar yapar. 😉
Valla parti tutuyorum diyenlerden uzak duruyorum. Fetö iyi dediler şimdi sürünüyorlar. Şu iyi dediler o da sürünüyor. Ben tek takılırım. Parti de tutmam. Tutana da saygım vardır hocam
bir ülkede olup biten her şey den 1. derece sorumlu olan ülkede yaşayan vatandaşlardır sen seçtin sen oy verdin sen iktidara getirdin 2. derece sorumlu olan hükümettir şimdi aydınlandın mı
Türkiye’de işsizliğin tek bir sorumlusu yok 🙃 Ekonomi politikaları, eğitim sistemi, plansız şehirleşme, güvencesiz çalışma kültürü, hepsi birleşince böyle bir tablo çıkıyor ortaya 📉
Üniversite sayısı arttı ama nitelikli iş alanı aynı oranda artmadı 🎓 İş ilanları deneyim istiyor, gençlere fırsat verilmiyor, torpil hâlâ çok etkili… Sence asıl sorun eğitimde mi, ekonomide mi, yoksa işveren bakış açısında mı? 🤔💬
Bu konuda herhalde hiç susmam. Legal sebeplerden dolayı sorumlularına değinmeyeceğim ama kesinlikle ''İşveren işçi beğenmiyor!'' diyebilirim. Ki bir de bu istatistiklerin gerçek işsizlik oranından kat kat eksik olması da var. Bence her işsize belli bir gelirden daha fazlasına sahip şirketler tarafından ödenen parayla destek verilse işverenler sırf bu miktarı ödememek için işçi alımlarını gerekli seviyelere çıkaracaktır ve işsizliği neredeyse tamamiyle bitirecektir.
Sanayinin göbeğinde olan ben işsizlik var diyene kızarım iş çok ancak çalışan yok 😄 adam da bir statü mevki bilgi yok beden işçisi ama ama başı iş bakıyor her gittiğim fabrikanın %80 ninde eleman alınacaktır yazısı var