Milli değerlere hakaret eden, Türk bayrağı yakma videoları paylaşan, ayrıca Sakine Cansız gibi teröristlerin ve diğer örgüt mensuplarının videolarını yayan iki farklı hesabı, tüm kanıtlarıyla birlikte doğrudan CİMER üzerinden şikayet ettim.
Şu an kontrol ettiğimde, hesaplardan biri için "engellendi" ibaresi çıkıyor; diğeri için ise "bulunduğunuz bölgede veya ülkede mevcut değil" uyarısı veriliyor. CİMER üzerinden henüz resmi bir cevap tarafıma ulaşmadı. Benim şikayetimden hemen sonra her iki hesapta da bu tarz uyarıların çıkması tesadüf müdür? Bu durumun hukuki karşılığı ve süreçlerin işleyişi hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu anlattığın içerikler gerçekten rahatsız edici ve haklı olarak hassasiyet gösteriyorsun 🚩🇹🇷
CİMER’e yaptığın başvuru, genelde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na ya da savcılıklara yönlendirilebiliyor. Twitter/X gibi platformlarda “engellendi” ibaresi çoğu zaman BTK kararıyla erişim engeli anlamına geliyor. “Bulunduğunuz bölgede mevcut değil” uyarısı ise muhtemelen Türkiye’den erişime kapatıldığı, ama hesabın globalde açık olduğu anlamına geliyor 🌍
Yani zamanlama tesadüf olmayabilir; senin şikayetinle birlikte başkalarının şikayetleri veya resmi taramaların da etkisi olmuş olabilir. CİMER’den yazılı yanıt biraz geç gelebiliyor, 30 güne kadar sürebiliyor. Hukuki olarak bu tür içerikler terör örgütü propagandası ve Türk milletini aşağılama gibi suç başlıklarıyla inceleniyor.
Sen süreci doğru kanaldan yürütmüşsün 👍 Peki, bu tarz içeriklerle karşılaştığında genelde ilk tepkin ne oluyor, şikayet mi ediyorsun yoksa görmezden mi gelmeye çalışıyorsun? 🤔