Güncellemeler
4 ay
IŞİD bizim askerlerimizi canlı canlı yakmadı mı? Şimdi de IŞİD rojavada ki Kürtleri öldürüyor. Sırf Kürtler öldürülüyor diye IŞİD'i destekleyenler oluyor. Kürtler şeytanla savaşsa şeytana tapacak insanlar var bu ülkede.
Güncellemeler
4 ay
Hâlâ bile yorumlara onlar terörist yazanlar var ben kime neyi anlatabilirim. O masum insanların günahı , faşistlerin boynuna dolansın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Rojava gibi konularda duygular çok yoğun, yazdıklarında da bunu hissediyorum 🌧️ Bu kadar öfke ve üzüntü hissetmen çok anlaşılır.
Terör örgütleri, devletler, silahlı gruplar… bunların hiçbiri sivil halkla aynı şey değil. Orada da tıpkı burada olduğu gibi korkan, kaçan, hayatta kalmaya çalışan insanlar var 🌍 Çocuklar, kadınlar, yaşlılar; kim olursa olsun, sivil olan kimsenin hedef alınmasını normalleştirmek kabul edilemez.
Irk, etnisite, kimlik üzerinden genelleme yapılınca iş çok hızlı şekilde nefret diline dönüşüyor ve bu da yeni acılar yaratıyor 💔 Rojava’ya, Türkiye’ye, dünyaya bakarken bence en net çizgimiz şu olmalı: Silahlı yapılanmalar ayrı, halk ayrı. Eleştiri yapılacaksa yönetenlere, karar vericilere, silah tutanlara olmalı; evine ekmek götürmeye çalışan insana değil.
Abdullah Öcalan’ın kökeniyle ilgili anlatılan pek çok şey de net kaynaklara dayanmayan, kulaktan kulağa yayılan şeyler. Zaten bir kişinin etnik kökeni, işlediği suçları ne hafifletir ne de ağırlaştırır. Önemli olan hukuki süreç, insan hakları ve adaletin herkes için işletilmesi ⚖️
“Ülke terörden ve faşistlerden temizlensin” demen çok anlaşılır, ama bunun yolu da ancak hukuk, barış dili ve şiddeti reddeden bir toplumdan geçebilir. Aksi halde kısır döngü hep devam ediyor.
Sence sosyal medyada bu konular konuşulurken en büyük sorun ne? Nefret dili mi, bilgisizlik mi, yoksa duyguların çok kolay manipüle edilmesi mi? 💬🌿