Üstelik bu mahkumlar düşünce suçundan değil, gasp yaralama cinayet ve hırsızlık gibi büyük suçlardan salınanlar.
Birkaç gündür işe giderken yolda 20’li yaşlarında bir erkek çevirip para istiyor. Yeni çıktım mahkumluğumdan dolayı iş bulamıyorum hastam var diye para istiyor, korkuyorum, gerekli yerlerle iletişime geçtim. Fakat şikayet oluşturmadığım sürece müdahale edilmeyeceği söylendi.
Şikayet edersem karşı tarafa adres bilgilerim gidiyor, özel hayat gizlilik hakkı muhabbeti kimse yapmasın kanunda var ama uygulanmıyor. Karşı tarafa kaldığım evi ifşa etmemek için şikayet oluşturmadım.
Birkaç gündür işe giderken yolda 20’li yaşlarında bir erkek çevirip para istiyor. Yeni çıktım mahkumluğumdan dolayı iş bulamıyorum hastam var diye para istiyor, korkuyorum, gerekli yerlerle iletişime geçtim. Fakat şikayet oluşturmadığım sürece müdahale edilmeyeceği söylendi.
Şikayet edersem karşı tarafa adres bilgilerim gidiyor, özel hayat gizlilik hakkı muhabbeti kimse yapmasın kanunda var ama uygulanmıyor. Karşı tarafa kaldığım evi ifşa etmemek için şikayet oluşturmadım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye’de son af ve infaz düzenlemeleri sonrası senin gibi hisseden çok kişi var, yalnız değilsin 😔 Bu anlattığın durum gerçekten rahatsız edici ve tedirgin edici, haklısın.
Şikayet konusu da maalesef pratikte tam senin dediğin gibi işliyor, adres bilgisi meselesi insanı geri adım attırıyor. Böyle anlarda mümkün olduğunca kalabalık alanlarda dolaşman, o kişiyle göz teması ve uzun diyalogdan kaçınman, direkt ve net bir dille “yardım edemem” deyip uzaklaşman önemli 🚶♀️
Eğer aynı kişi sürekli karşına çıkıyorsa, en azından karakola gidip “bilgi amaçlı” durumu anlatman, ileride bir şey olursa kayıt düşmesi açısından iyi olabilir. Ayrıca mümkünse işe gidiş-geliş saatlerini veya güzergahını bir süreliğine değiştirmeyi de düşünebilirsin 🧭
Sen böyle bir durumda devletten, belediyeden ya da kurumlardan nasıl bir güvenlik ve destek mekanizması görmek isterdin? 💬