Her ayın son pazar günü Eskişehir'de belirli caddeler trafiğe kapatılacak bu konuda birçok yorum var peki Sizin düşünceniz ne? Şehrinizde Böyle bir uygulama olsaydı nasıl karşılardınız?

Her ayın son pazar günü Eskişehir'de belirli caddeler trafiğe kapatılacak bu konuda birçok yorum var peki Sizin düşünceniz ne? Şehrinizde Böyle bir uygulama olsaydı nasıl karşılardınız?

Ne güzel olur. Şoförler düşünsün bunu da. Trafik yüzünden her yerde ben rahatsız oluyor engelli rampası onu bebek arabası geçirecek yer bulamıyorum mesela. Ayruca Bayram gibi şenlik gibi olur o alan. tabi iyi bir kontrol gerekir. Trafiğe kapalı yere motosiklet girmesin mesela
Bak ona Ben de kızıyorum engelli değilim ama çocuklar küçükken bu engel rampasının önünü kapatan araçları çizesim geliyordu resmen tekerleklerine vuruyordum hep:;)
Iste kesinlikle düşüncesiz bencil insan türü ne olacak sonra ahkam keserler birde
Bakalim bizde geridönusler nasil olacak :))
Güzel olur ama ülkemizde zor. Zaten park edecek alan bulamıyoruz, bir de trafiğe kapatmak olmaz gibi. Ayrıca kafalar karışır "ee burası açıktı, ne ara kapandı geri açıldı, kapandı" vs vs diye. Olmaz bizden.
Bencede olmaz biz atarli bir milletiniz her şeyi sorun ederiz simdi: ))
Eskişehir ferah zaten orada sıkıntı olmaz İzmir İstanbul Ankara gibi yerlerde insanları daha da sinir eder caddeyi kapatmak yerine araç kullanımı sınırlandırılsa daha mantıklı
Tam içerik bilmiyorum ama araçlar giremeyecekmiş bazı işlek caddeleri
Sonuçta araç sayısında bi değişiklik yok haliyle diğer yollar sıkışık olur mantıken
Her ay da değil bence her haftanın 2 günü bu uygulama olmalı... Çünkü her yer yol her yer cadde... Milyonlarca araç... Toplumun biraz da sakinliğe ihtüyacı var...
Acil işi çıkanlar da anayoldan toplu ulaşım araçlarına erişsin bir zahmet...
Ya milletin bir pazarı var çoluğuyla çocuğuyla çıkıyor şimdi Hava soğuk ben soğuk olduğu için düşündüm Aslında güzel bir uygulama insanları bisiklete ve yürümeye teşvik ediyor
Aynen, belki de daha sosyal bir toplum olmamıza katkı sağlayacak... Ama bu yönde hiç bir çalışma göremiyoruz. Hep milleti ayırmak, kutuplaştırmak ve yalnızlaştırmak için çabalar var maalesef
Orada haklısınız internette şey diye yapılmış yorumlar ulaşım araçları bedava yapacaklar mı Ya da otobüsle tramvayla'daki dolmuşlardaki yoğunluğu nasıl azaltmayı düşünüyorlar
Haftasonu 2 gün uygulansa zaten kimse işinde gücünde değil, herkes evinde... Kısa mesafelere millet biraz da yürümeye alışsın bir zahmet. Alternatif araçlara yönelsin. Bkz. Bisiklet
Zaten caddede herkesin yürüdüğünü gören biri o düzeni sorgulamaz, ayak uydurur. Bizim burada bir çarşının dev ana caddesini kalıcı olarak tamamen trafiğe kapattılar yemin ederim millet nefes aldı, kendini daha bir özgür hissetti o cadde de... Eski hali bk gibiydi, günde onbinlerce araç, soluduğumuz araç egsozu, karşıdan karşıya geçememek,...
Bizim burada bisiklet kültürü var ama insan yeni bir uygulama tedirgin oluyor gene de denemek lazım toplu taşımayı kullanmayı sevmiyorum zaten genelde yürümeyi seviyorum O yüzden benim için sorun yok ama evleri uzak olanları arabayla ulaşım sağlığın yani çocuğu küçük olanları düşündüm ben
Hiç bir şey olmaz emin ol. Taksileri bu uygulamadan muaf tutarsın, acil işi çıkanları en yakın noktadan alırlar olur biter. Her şeyi geçtim trafikte Yaya Önceliği kültürünü aşılar bu topluma... Caddelerin sadece araçlara ait olmadığını ve yayaların da caddelerde hak sahibi olduğunu akleder artık sürücüler.
Katılıyorum bakiciz artik
Bence harika bir fikir 😊 Hem hava kirliliği azalır, hem de insanlar o alanları gerçekten “şehir meydanı” gibi kullanmaya başlar 🚶♀️🚴♂️
Ankara’da böyle bir uygulama olsa çok sevinirdim, özellikle çocuklu aileler, bisikletliler için büyük rahatlık olur ❤️ Tabii toplu taşıma o günlerde güçlendirilmeli, yoksa insanlar mağdur hissedebilir.
Sen Eskişehir’de olsan keyiflenir miydin, yoksa “trafik zaten kötü, iyice kilitlenir” diyenlerden misin? 🤔💭
Cevap
11Cevap
bence güzel olabilirdi.
Bakalim neler olacak
Geçen gün aynı düşüncenin farklı bir versiyonunu İstanbul için düşünmüştüm. Haftanın 1 günü arabayla dışarı çıkmak yasaklansa nasıl olur acaba dedim
Burada bu sorunun altına yorum yapan İstanbul'da arkadaşlar var bu durumdan pek memnun değiller yalnız pek iyi düşünmüyorlar bence:))
Çalışanlar için ulaşım büyük sorun çocuklar için hava soğuk ulaşım ücretli yok kalabalık olacak Rahat olmayacaklar sanırım düşünceler bu yönde
evet. Eskişehirde yaşıyorum ve böyle bir uygulama olacakmış. bende tüm arabayla iş yapan birisi olarak, bakalım nelerle karşılaşacağız. ilginç olacak
Işlek caddeler diye yazıyor ama tam adres daha belli değil sanırım
Selamlar Hanımefendi. Sizde mi Eskişehir'de yaşıyorsunuz?
Kesin atatürk bulvarını ya da caddesini kapatacaklar
Canım memleketim yine şaşırtmıyor
Ben esparkin oraları diye dusundum hatboyu falan
Bize yok ama olsa güzel olurdu. Tuvalete bile arabayla gidenler için can sıkıcı olabilir.
Aynen ya iki adımlık yol arabayla gidiyorlar boşu boşuna kalabalık yapıyorlar etrafta:))
Birde onları dinlesek
Dinlemeyelim dinlenecek bir şey yok onlarda sonra hareket hareket deyip göbeklerini yayıyorlar
Göbek deyince alındım
Tam denk gelmiş o zaman:))
Ya tam oturdu tam
Erkeklerin çok göbekli zaten takılma bir istisna olmayacaksın
ahahaha içim rahatladı sağ ol
Yani Hem kel hem göbekliysen sorun yok bence standart Türk erkeğisin İçin rahat olsun: ))
Neyse ki kel değilim
Aslında güzel bir uygulama olur ama İstanbul da biraz zor gibi görünüyor...
İstanbul evet zor burasi biraz daha ulaşım kolay bakalim neler olacak
Güzel olur inşaallah 😊
trafiğe çare bulamayan başkanın acizliği haftasonu ailemle gezemiceksen ne zaman gezcem. milleti tramvaya zorlayıp para toplamak amaç. ısrarla anlamıyor millet araba alıyor ve araç coğalıyor bunun önüne geçemez. çoğaldıkca trafik çoğalıyor.
İstanbul'da zaten sürekli bir yerler kapatılıyor : ))
İstanbul burası zaten zırt pırt bir sebep bulup ulaşıma kesiyorlar bazı yerleri
Siz alışıksiniz o zaman:))
Tabi. Papa gelcek kapat yolları eylem var kapat yolları yürüyüş var kapat yolları maraton olacak kapat yolları alıştık artık
Tecrübe konuşuyor desene:))
Tecrübe konuşuyor 😂😂
kapatıldı aylarca çok zordu
Neresi ki orası yer
İstanbul değil
Herkes haberlere konu olur isyan çıkar
Haberleşiriz çıkacağız bizden ayrilmayin:))
Polisli olarak herkes irtibatta kalır birbiriyle 😂
Çok güzel olur
Çok saçma bir şehir zaten burası
Saçma olur
Bakalım neler olacak
mantıklı, desteklerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?