Siyasi görüş olayını ilişkilerim de ve dost ortamında devre dışı bırakıyorum keza açmaya kalkan olursada engelliyorum. Farklı partilere taraf olabiliriz. Sempatizan olmadığı sürece olur
Siyaset bu kadar kutuplaşmışken böyle bir evliliğin zorlanması çok normal 😅 Ama imkansız da değil. Sonu; tamamen iki insanın önceliğine bağlı.
Eğer birbirinizi “ikna etmeye” değil “anlamaya” çalışırsanız, ortak değerler üzerinden giderseniz yürüyebilir 😊 Ama sürekli tartışma, hakaret, küçümseme varsa yıpratır, ilişkiden geriye pek bir şey kalmaz.
Senin için siyaset mi daha önemli, yoksa karakter, emek, sevgi mi? ❤️ Bu soruya cevabın aslında sonu da belirliyor.
Yaa varya bunca olay oldu hâlâ akıllanmadınız gerçekleri görmüyorsunuz. Ne tarih bilginiz var ne gündem bilginiz konuşup duruyorsunuz. Tarihimizde , Padişahlarımız düşmanlarla görüşmedi mi? Vezirlerimiz görüşmedi mi? Hun , Göktürk hakanlarımız Çin ve diğerleriyle görüşmedi mi? Bu görüşmeleri , Devlet beyin bireyselliğinde düşünemezsiniz devlet sisteminin içinde izlenen politikalar olarak düşünmelisiniz , şehidimizin eksik olmadığı , günler olsun ocaklara ateş düşsün istiyorsunuz o acıları sizler mi yaşıyorsunuz ki , buradan çıkıp kafatası milliyetçiliği yapıyorsunuz
@1Dehliz1Zirve düşmanı sahada bitirmek varken masada anlaşmak bize yakışmıyor üstelik karşımızda bir ülke yok terör örgütü var bir Suriye kadar olamadık bak adamlar Halep'i yıktı geçti
Karşımızda devlet yok diyerek konuşarak sizi etkilemeye çalışıyorlar , evet karşımızda devlet yok devletler var. Bu sebeple ülkemizdeki yöneticilerin hem yurt içi hem yurt dışı dengeleri gözetmeleri gerekiyor. Bu gün yapılan bir örgüt görüşmesinden ziyade politik yöntemlerle örgütün üstleri olan siyasi figürlerle konuyu çözüme ulaştırmak. Karşımızda bir devlet yok , sence harala gürele askerimizi ve imkanlarımızı dağda taşta boşa yormak zaman kaybetmek ve milyonlarca parayı çöpe atarak ülkenin zararına işler yapılması mı daha iyi yoksa , masada çözmek mi?
Bu açıdan bakalım. Ayrıca masada çözüldüğü zaman istesekte istemesekte toplum içinde bunların fikriyatında olan insan topluluğu gerçeği var ve bu insanların huzursuzluk ve toplumda ikilik oluşumlarının önüne geçmek , artı bir de bunları bakım biz size demedik mi , Türkler size her zaman kötü biz size destek veriyoruz diyerek bunları kullanmaya devam etmelerinin fırsatını düşmanlara vererek kendi ülkemizde onların oyunlarına zemin oluşturmak mı daha iyi? Karşımızda bir devlet yok Peki bunlar kendi başına mı oluyor? Arkada destek olmasa nedir bunlar? Hiç bir şey. Hiç bir şey oluşlarını bir varlıkmış gibi gösterenler var. Devletimiz , devlet yetkililerimiz bunların aklını erdirmenin peşindeyken bize bu söylemlerle halkımızın aklını karıştırmak yakışmaz. Biz bu tutumlarda olursak en çok düşman ülkelerin içimizdeki ajanlarının ekmeğine yağ sürmüş olup buyur ye demiş oluruz. Bir insan üzerinde kıyafet varsa yürür cebinde parası varsa güçlü durur güçlü konuşur. Esasen bu söz insandan çok devlet için söylenmiştir. Bir devletin parası varsa devletin başının sesi gür çıkar , üzerindeki kıyafet mi? O da devletin silahlı gücüdür. Bu da varsa o devlet ve devletin başı yürür her attığı adımda önü açılır. Bu gün bu gündemdeyiz. Neden terör örgütünü sesini Pek çıkaramadı, neden ülke içi kaoslar olmadı? Biliyorlar ki artık Türkiye de örgütü bırak tek militanı bile takip edebilen güç var. Biliyorlar ki, Türkiye nin parası var isterse duman eder bizi. Tabiki bunu bilen sadece terör değil , terörü destekleyen ülkeler. Onlarda geri çekilip kaynaklarını kıstılar. Ne oldu? Terör devletin dediğine geldi. Devletimiz bu koşullara getirmişken, neden yıllarca eğitti askerini üç beş çapulcunun peşine salsın? Güçlü devletler fare kovalamaz. Fareyi deliğinden çıkarır önüne getirir. Umarım faydalı birşeyler yazabilmişimdir.
@İnatçıbirkoç benim dert Atatürkçülük ve muhafazakar olması ailesinin. Ben Atatürkçü bir aileden geliyorum kendimde öyleyim ama eşim ve ailesi öyle değil o konuda biraz anlaşmak zor oluyor ve kendim seküler oldugum icin onda kendisi değilde ailesi zorluyor. Ama onun dısında birbirimizi çok seviyoruz ama aynı benzer görüşte siyasi düşünde daha rahat olur