BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Evli ve çocuk sahibi olan kadınlar işe 1 saat geç gitmeli, 1 saat erken çıkmalıdır." önerisi getirdi.
Olumlu
Olumsuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Evli ve çocuk sahibi olan kadınlar işe 1 saat geç gitmeli, 1 saat erken çıkmalıdır." önerisi getirdi.
bu öneri iyi niyetli ama tek başına yeterli değil. Evli ve çocuk sahibi kadınların yükü gerçekten fazla, bunu görmezden gelmemek lazım. Ancak sadece kadınlara böyle bir esneklik tanınması da adil olmayabilir. Bence çocuk sahibi olan ebeveynlerin tamamı için esnek çalışma saatleri olması daha doğru olur.
Henüz bir anne değilim ama şöyle düşünürsek kadın olduğu için bir kadının sorumluluğu çok fazla evin işleri çocuğu eşi ve kendi ihtiyaclarını karşılayabilmek için vakti olması gerekiyor tam saat calışan kadın çok yoruluyor dur dinlenmeye fırsatı zor oluyordur dinlenip eşiyle cocuğuyla eviyle ilgilenmeye zaman olmuyordur ben bekar genç bir kızım dinlenip kendime zor vakit ayırıyorum işlerimi yapıyorum ama evli olsam iş ağır zor gelirdi herhalde en azından çocuğu olan kadınlar çocuklarını okula gönderirken okuldan çocuklar eve dönerken çocuklar evde annesini görürler boş eve gelmezler bir çocuk için annesini az görmek iyi değil cocukluğu ndan biliyorum benim annem öyle düzenli calışan birisi değildi bazen evden bir süre ayrıldığında gittiğinde ev sessizleşirdi hiç iyi olmazdı evi can sıkıntısı basardı vakit geçmezdi annemin gelmesini iple çekerdim kapıya pencereye yollara bakardım geliyor mu diye
Teşekkür ederim abi günaydın
Günaydın rica ederim.
Buna olumlu oyu veren kitle net ampüldür.
Bu önerinin tek nedeni "kadın çalışıyorum deyip bahane üretmesin, ev işlerini aksatmasın"dır.
Erkekler, karılarına "E benden sonra işe gidiyorsun, kahvaltı hazırlayıp toplamaya; çocukları okula göndermeye vaktin var. / E benden erken işten çıkıyorsun, çocukları okuldan alıp yemek pişirmeye vaktin var." Diyebilsin diye.
Patron gözüyle bakayım;
Oy kazanmak uğruna boş beleş fikirler üretip şirin gözükmeye gerek yok, realite lazım... Kadın erkek çalışıp geçinemiyoruz, buna çare bulun...
Bence bu öneri niyet olarak olumlu görünse de pratikte sorunlu 🙃 Ben ankette olumsuz diyorum. Çünkü sadece evli ve çocuklu kadınlara tanınırsa hem ayrımcılık yaratır hem de işverenin gözünde “riskli çalışan” konumuna iter 😕 Gerçek çözüm; kreş desteği, ebeveyn izni, esnek mesai gibi kadın-erkek tüm ebeveynleri kapsayan politikalar olurdu 👨👩👧👦 Sen sence kimleri kapsamalı böyle bir hak?
Sen işe gittiğinde çocuğunu kreşe mi bırakıyorsun?
Cevap
11Cevap
Olumsuz ve haksızlık.. beni ilgilendirmez kimin evli olduğu aynı saatte gelecekler.
Evli ve çocuk sahibi kadınların işe 1 saat geç gelip 1 saat erken çıkmasına yönelik öneriye katılmıyorum. Bu tür bir uygulama, bekar çalışanlar açısından adaletsizlik yaratmaktadır. Medeni durum ya da çocuk sahibi olup olmamak, iş yükü ve çalışma saatleri açısından bir ayrıcalık nedeni olmamalıdır. Ben bekarım; ancak benim de iş dışında sorumluluklarım ve evde beni bekleyen patili evladım var. Çalışanlar arasında eşitlik ilkesinin korunması gerektiğini, özel durumların ise bireysel ve adil çözümlerle ele alınmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
Bekar kadınlar öncelikli olacaktır o zamanda iş alımında. Milleti nasıl işsiz bırakabiliriz diye düşünülmüş bir fikir.
Veya bir çılgınlık yapıp asgari ücreti en azından yoksulluk sınırının üzerine çıkartıp, kadının çalışmasını opsiyonel hale getirebilirsiniz
1 saatin lafını neden yapıyorsun? 2 saat vereyim kes sesini deseydin sende 😀hahashsh
Ahahaa 😀
😀😀😀
Bekar anneler içinde 2 saat geç gidip 2saat erken çıkma kuralı olsa keşke 😂
Sonucda evde de sorumlulukları var bu bence gayet normal bı durum
Kadın diye illa pozitif ayrımcılık mı yapılması gerekiyor.. Eşitsizce geliyor..
Hiç bir şey düşünmüyorum. Beni ilgilendiren bir konu değil 😂
Kimse kadınlafı işe almasın diye uğraşılan bir çaba.
Bence kadının kocasının maaşı yeterliyse ve çocuk varsa kadın çalışmamalı yaa. Çocuğu ile ilgilenmedi şu devirde
O zaman maaşınıda eksik versinler erkeklerin doğurma özelliği yok diye niye ayrıcalık yapılsın, eşitlik ilkesine aykırı bir öneri.
Bekar ama çocuklu olanların daha çok ihtiyacı var sanki🤣
Bekârlar ırgat gibi çalışsın diyor yani
Çocuğu için se inanmayın
Adil bulmuyorum.
Evli ve mutluysa bir saat daha eklensin😂
kesinlikle bu seilkde olmali
Olumsuz
Harika fikir
Güzel bir şey bence
Bence mantıklı
Olumlu
yetersiz