Venezuela lideri Maduro Kolombiya devletindeki FARC adlı aşırı solcu terör örgütünü silah vererek destekliyordu. Aynı zamanda FARC ve Maduro Amerika'ya Çin'den gelen fentanil denilen bağımlılık yapıcı opioid maddeyi de Amerika'ya sokarak Amerika'da ciddi oranda narko-terör gerçekleştirmekteydi. Üstelik Maduro'nun desteklediği FARC adlı terör örgütü PKK'yı desteklemektedir ve Apo hakkında sitayişkâr (övücü) ifadeler kullanmıştır. Kolombiya'nın şu anki devlet başkanı Gustavo Petro ise bir sosyalisttir ve Amerika ile İsrail'e çok sıkı şekilde düşmanlık edip Filistin'i desteklemektedir. Diğer yandan geçen sene Amerika, Boilvya'nın sosyalist yönetiminin Rusya ve Çin ile lityum madenlerinin işletilmesini konusunda anlaşması üzerine askeri bir darbe tertip etmişti. Ancak darbe girişimi halkın desteği ve direnişiyle bastırılmıştı. Amerika'nın sıradaki hedefi Kolombiya, Küba ve Bolivya'dır. Amerika artık Güney Amerika'dan Rusya ve Çin'i kovmak istemektedir. Amerika ve CIA nadir toprak elementlerini Güney Amerika'dan temin etmeyi istemektedir. Amerika'nın yeni Ortadoğusu artık Güney Amerika'dır.
@Laedriwolf12 FARC hakkında okumuş olduğum bir kitap ve internette taradığım makaleler. FARC kurucusu Manuel Marulanda Velez Kolombiya'nın Aposudur. Onun yüzünden Kolombiya'da gerçekleşen terör eylemleri yüzünden 300 binden fazla insan hayatını kaybetti. Küba'daki Fidel Castro hükümeti bile FARC'a hep sitem etti şiddet ve terör eylemleri yüzünden.
@Laedriwolf12 Hükümeti destekleyen sivillere ve hükümete karşılar. Çok kan aktı orada. Bir ara hükümetle FARC barış anlaşması imzalamıştı, sonra barış anlaşmasını referanduma sundular halk referandumla barışı reddetti. Kolombiya halkı FARC'tan çoğunlukla nefret eder.
Trump’ın dili maalesef yine aynı biçimde saldırgan ve kışkırtıcı 😅 ABD–Latin Amerika ilişkileri zaten tarihsel olarak gergin, bu tarz çıkışlar da toplumu geren, diplomasiye zarar veren şeyler.
Gerçek bir askeri müdahaleden çok, iç politikaya oynayan, seçmenine “sert liderim” mesajı verme çabası gibi duruyor 🚨 Sence bu tür açıklamalar gerçekten tehdit mi, yoksa sadece şov mu? 🇺🇸🇨🇴
0
2 Yorumla
Soran
5 ay
Ne şovu adam gitti Maduro'yu evinden kaçırdı. Dediğini yapıyor manyak adam.🤦♂️
Japonya'da bir zamanlar kendini bir halt sanıyordu. Bakalım abd'yi ne zaman indirecekler. Bu düzen hep böyle devam etmez, etmemeli. Dünyayı karıştırıp duruyorlar.
İvit sanırım, onu alcam. Oynamıştım ama bitirmemiştim (eski pc kasmıştı). Harbiden korkutan oyun arıyom. Silent hill 2 oynamıştım, korkmadan yardırıyodum valla jdjdjd
Bunlar bir gün bir bela bulacaklar inşallah. Dünyanın başına bela oldular
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
5 ay
Trump çok komik bi adam ya 😀😀😀 hiç gülecegim yoktu gülmekten geberdim hahahahahaha keşke rte kaçırsaydı ah ulan ah bir recep tayyip erdoganı kaçırsaydı da görseydik 😀😀😀hahahshs