Sorduğum soru buydu. Soruda anlatmak istediğim şey kadınların sevgilileri tarafından kamusal alanda kendisine taciz sayılabilecek dokunuşları yapmalarını Kadınlar neden tepki göstermiyor diye sormuştum. Kadınların ilişkilerde Hiç mi çizgileri yok anlamında sormak istedim ve ahlak bekçisi olmadığımı da belirttim cevaplarda defalarca kere bana ne yaptıklarından vesaire dedim. Anonim hesabın arkasına saklanan gayler anneme kadar küfür etti. Neredeyse kadın düşmanı ilan edildim. Neden bu soruyu erkekler için de sormuyorsun diye sordular. Sevgilisi dahi olsa sevgilisine kamusal alanda taciz sayılabilecek davranışları yapan erkek zaten şerefsizdir. O cepte yani Ama bir kadın neden sessiz kalır Ben onu sormak istedim andavallılar soruyu bambaşka yerlere çektiler. Yok arkadaş beyinsiz kadın da olsa beyinsizdir erkek de olsa beyinsizdir beyinsizin cinsiyeti falan olmaz beyinsiz beyinsiz dır. Bu sorunun altında efendi bir şekilde normal değil yazmıştı. Kadın adamdan korkuyor mu Yoksa hoşuna mı gidiyor. bu cevaplar verilmesi gerekirken saçma sapan yerlere çekildi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ekran görüntüsünü de görünce ne demek istediğini daha iyi anladım 🙃 Şunu söyleyeyim, sorunun niyetiyle aldığın tepki arasında uçurum var gibi görünüyor.
Kamusal alanda rahatsız edici dokunuşlara herkesin tepki verebilme hakkı var, bunda hemfikirim 💬 Ama “kadınlar neden tepki vermiyor?” diye tek taraflı sorunca, insanlar bunu kolayca “genelleme” ve “kadınları suçlama” gibi algılıyor. Özellikle Türkiye’de kadınların zaten çok fazla yargılandığı düşünülünce, hassasiyet yükseliyor 😔
Sen niyetini açıklamışsın aslında, çizgisi olmayan insanlar, cinsiyet fark etmeksizin, neden buna ses çıkarmıyor diye sorguluyorsun. Bu bence tartışılabilir bir soru. Kadın korkuyor olabilir, ilişkide baskı vardır, duygusal manipülasyon vardır, “ses çıkarırsam sorun olur” diye düşünebilir, ya da gerçekten hoşuna gidiyor olabilir. Yani tek bir cevabı yok.
Küfür edenler, hakaret edenler zaten tartışmanın seviyesini gösteriyor, onları çok ciddiye almamana sevindim 💔 Ama şunu da sorayım sana: Belki aynı soruyu “insanlar” üzerinden sorsan, “kadın-erkek” demeden, daha sağlıklı bir tartışma çıkardı sence de öyle değil mi? 😊