Son yıllarda bütün dünyada hızlı silahlanma başladı. Çin, japonya, Tayvan, Almanya, İsrail, Rusya.. vs

Son yıllarda bütün dünyada hızlı silahlanma başladı. Çin, japonya, Tayvan, Almanya, İsrail, Rusya.. vs

Erdoğanın yönettiği bir ülkede asla savaşmam, asla Erdoğan için savaşmam. Onun başta olması demek ülkenin savaşılmadan fethedilmesi demek. O herif aynı Vahdettin gibi. Vahdettin Atatürk'ü sıradan bir subayken Anadolu'ya orduyu dağıtması, halkın ve ordunun elindeki silahları toplayıp itilaf devletlerine teslim etsin diye tutmuştu. Erdoğan baştayken savaşmak demek günümüz itilaf devletlerine ülkeyi teslim etmek demektir. Tom Barrack'ın izinden gidip de Türkiye'nin üniter yapısını yıkmaya kalkanla birlikte mi savaşacakmışız.
Yoruma denk gelenler Trump Erdoğan hakkında nasıl demeç veriyor görsün diye bu videoyu koyuyom buraya.
www.instagram.com/.../
Erdoğan seçimlerin yapılmasını ertelemek için bir ülkeyle savaşa bile girebilir.
Ben de, Atatürk Türkiye'si için savaşmıyorum. Hadi bakalım, el mi yaman sen mi yamansın. Madem ki tek derdiniz, BÖLÜCÜLÜK. En iyisini, ben yaparım.
@Mahşerin_Yakışıklısı Bana mı dedin sen bölücü diye?
Demokratik bir ülkede, kendi tercihi seçilmedi diye, senden başka bölücülük yapan var mı?
@Mahşerin_Yakışıklısı Bölücülüğü siyasetçiler uzun yıllardır zaten yapıyor. Görünen şey de mevcut durumun yansıması. O yüzden herkes evvela kendi seçimlerine bakmalı.
Her siyasetçi bölücülük yapmıyor. Sadece cehepeliler yapıyor. İşte örneği.
@Mahşerin_Yakışıklısı İşte bunu söylemiş olman nasıl dar bir bakış açısına, nasıl takım tutar gibi siyasi taraf olduğunu gösteriyor. Kusura bakma 💁
Tabi tabi... Şu cevaba bir bak... Önce onu bir yorumla sonra gel benim yazdığıma laf et.. Neymiş efendim... Erdoğan'ın yönettiği ülke de savaşmazmış... Tamam işte.. Ben de sizin tercih ettiğiniz yöneticilerin yönettiği ülke için savaşmıyorum. Bırakalım hepimizi ermeniler, rumlar syksin. Demek ki hak ettiğimiz bu... PKK bile bu derece bölücü olmadı.
Siyaset uğruna yerli malını boykot eden bir ideolojik kafadan daha fazlasını zaten bekleyemeyiz.
Şu kendisini "sözde Atatürkçü zanneden" kafalar, bu ülke için PKK'dan, Fetö'den bile daha tehlikeli olmaya başladı.
@Mahşerin_Yakışıklısı Bu ülkede 1980'lerden beri bir sürü öğretmeni, askeri, polisi, savcıyı, avukatı katleden, köyler basan kadınları çocukları dağa kaldıran APO'yu sırf seçimlerden istediği oyu alamadı diye kahraman ilan edip KÜRTLERİN SÖZCÜSÜ rolüne sokmak bölücülük değil mi?
Bu ülkede 6 Şubat depremi olduğunda Hatay'ya gidip de yerel yönetimlerle hükümeet aynı olmalı aksi taktirde yardımlar ulaşmaz. Hatay'a bakın Hatay mahsun kaldı demek bölücülük değil mi?
Bu ülkede öğretmenlik mesleğinde olan insanları kadrolu-sözleşmeli-aday-ücretli diye sınıflandırmak ve hepsine aynı işi yapmalarına rağmen ayrı ayrı maaşlar vermek bölmek değil mi?
Anayasa'da hiçbir maddesinde dil-din-renk-mezhep ayrımı gözetilmezken herkesi "VATANDAŞLIK BAĞI" ile toplarken ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ın "Türkiye'de üniter yapı doğru bir seçim değil. Osmanlıdaki gibi millet sistemi olmalı, Başkanın bir Alevi, bir Kürt, bir de Türk yardımcısı olsun demek anayasa'da halka kendini sevdirenin ve güvenini alan herkesin etnik kökenine ırkına mezhbenine bakmadan cumhurbaşkanı, başbakan, genelkurmay başkanı, savcı hakim vs olma hakkı olmasına rağmen bunu savunmak bölücülük değil mi? Tom Barrack'ın sözlerini Türkiye'de aynen tekrar etmek bölücülük ve hatta Amerikan ajanlığı yaparak ABD'nin menfaatleri uğruna vatan hainliği yapıp ülkeyi bölmek değil mi?
@Mahşerin_Yakışıklısı Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ın kim olduğuna bir bak istersen. Türk askeri Kuzey Irak'ta 2003 yılında başına çuval geçirilirken görevi neymiş bak. Türk askerinin başına AKP iktidarındayken çuval geçirilmesi ve AKP'nin gık diyememesi de bunların bir göstergesidir. Amerika'nın Türkiye'deki valisi gibi çalışan bir adamın ülkemi savaşa sokmasını istemeyeceğim tabii ki. Amerika'dan meşruiyet dilenen birinin bu milletin çıkarları için çalıştığına inanmayacağım tabii ki. Biz bunlar baştayken savaşa girsek Türk askerinin bütün saldırı planları düşmanlarımıza sızdırılır verilir Tıpkı ERGENEKON KOZMİK ODA BALYOZ DAVALARINDA OLDUĞU GİBİ. Bir sürü AKP'li Fetö darbesinden sonra televizyonda Amerikayla birlikte Kemalist yapıyı yıktıklarını itiraf etti. Hatta dediler ki FETÖ darbesinden sonra bugün hain diye bildiklerimizin aslında kahraman olduklarını; kahraman olarak bildiklerimizin de hain olduklarını öğrenebiliriz bile dediler televizyon ekranlarında.
Şu an sen kendini savunmamış, kendine ortak aramanın peşine düşmüşsün.. Tıpkı Avrupalıların kendi utançlarını dünya ile paylaşmak için Avrupa savaşı yerine, 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı olarak isimlendirmeleri gibi. Bu senin ifadelerindeki bölücülüğü hafifletmez.
Kısa net...
Madem ki, benim tercihime saygın yok... Senin tercihine de, benim saygım yok..
Bitti.
@Mahşerin_Yakışıklısı Senin tercihin teröristleri desteklemektir.
Senin tercihin Kartal Kaya Otelinde insanları diri diri yakanları savunmaktır.
Senin tercihin bu ülkenin sınırlarını ardına kadar açıp askeri sınırlardan çekip içeriye bir sürü İŞİD DAEŞ PKK'lı PYD YGP gibi terör örgütlerini ülkeye sokup bu milleti bombalı saldırılara kurban etmektir.
Senin tercihin milyonlarca yoksul aç çocuk varken onların derdini bırakıp bir teröriste işlediği milyonlarca cinayete rağmen özgürlük vermektir.
Senin tercihin bu memleket 100. yılını yeni geçmişken Doğu Anadolu'da özerk yapı kurmaktır. Senin tercihin tecavüzcüleri katilleri Narin'in Katilini Ahmet Minguzinin katillerini ve daha nice çocuğun katillerini, imam hatip okullarında tecavüze ve tacize uğramış çocukları "BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ" / "RIZASI VARDI" diye onaylamaktır. Senin tercihin sırf oy için 50 bin suçluyu af çıkarıp sokaklara salmaktır.
Senin tercihlerin bu ülkeyi her geçen gün yok etmektir.
Senin tercihlerine saygı duymayı geçtim senin gibiler benim can düşmanımdır.
Senin şu iddialarına verilecek cevaplar o kadar basit ki.. Bu basitlik, beni tartışmaktan uzaklaştırıyor. Ben dağın tepesinden ufka bakarken, sen iki dağın arasındaki vadiden, ufku görmeye çalışıyorsun.
@Mahşerin_Yakışıklısı E cevap ver hadi. Her cevabına karşılık bir tane Erdoğan-Bahçeli- Dem tweetiyle konuşmasıyla, akpli yandaş gazete haberiyle cevap vereyim. Erdoğan'ın Bahçeli'nin twitter'ına girip tweetlerini buraya yanıt diye koymak hiç zor değil. :D :D :D :D
@Mahşerin_Yakışıklısı Sen ve senin gibiler bok çukurunun içindesiniz ülkenin de paçasından aşağı çekmeye çalışıyorsunzu 25 yıldır.
Ben lafa değil sonuca bakarım. Seninle bu konuları yıllardır bu sitede tartışıyoruz. Sen iflah olmaz bir cahapelisin :D Ben bu davranış biçimine yobazlık, diyorum ;) Zaten yıllardır elene elene, şu an cehapede sadece yobazlar kaldı :D
Ha bu arada bilgin olsun.. Bu yılbaşı itibarı devlet 455 Bin Adet deprem konutunu, halka teslim etmiş olacak... Rakama dikkat et... 455 Bin adet. Bunu sadece medyadan öğrenmiyorum. O konutların binlercesini yapanlardan biri de, benim kardeşim ;) Yani teyitli bilgiye sahibim.
@Mahşerin_Yakışıklısı İyi işte bak niye savunduğun belli güzel yemliyorlar sizi. Bir dahaki deprem için yurtdışından vatandaşlık falan kovalayın yaptığınız binalar yine çöküp bir kez daha milyonlarca insanı öldürünce lazım olacak. :D :D :D :D Bu arada ben seni tanımıyorum lavuk. Eskiden beri benimle tartışıyorsan ve biliyorsan zamanın beni ne kadar haklı çıkarttığını da çok iyi biliyorsudur.
@Mahşerin_Yakışıklısı 25 senedir iktidarda olup senelerdir o belediyeleri yönetip de o binaları hiç denetlemeyip milyonlarca insanı öldürüp üstüne de bina diktik diye sevinmen bununla övünmen de pişkinliğin daniskası. KATİL.
455 BİN KONUTUN KUMUNDA KAÇ TANE İNSANIN KEMİK PARÇALARI VAR KATİL?
"... yaptığınız binalar yine çöküp..." O binaları biz yapmadık. 100 Yıllık cumhuriyetin eseri. Tabi siz hep uzakta kaldığınız için, suçu üstlenip, taşın altına elinizi koyacak cesarete sahip değilsiniz... ;)
"... seni tanımıyorum lavuk.",
"KAÇ TANE İNSANIN KEMİK PARÇALARI VAR KATİL?" ...
Ne güzel hakaret ediyor ve iftira atıyorsun. Bir cahapeli olarak, hiç şaşırtmıyorsun ;) .
Bi ara kendimi tanıtırsam, beni hatırlayacaksın ;)
@Mahşerin_Yakışıklısı Hadi lan oradan 100 yıllık bina mı kalır Türkiye'de at da ufak at. Ebrar Sitesi 100 yıllık bina mıydı? Zümrüt Sitesi 100 yıllık mıydı? Altınpark Sitesi 100 yıllık mıydı? Özkan Golden City, A + B Blok 100 yıllık bir oteldi değil mi? Hatta misafirleri arasında Atatürk vardı da Hatay görüşmelerini o otelden yaptı değil mi? :D :D :D :D Ulen var ya sövdüreceksin kendine de gerek yok. Senin gibi bir dalyaprağı ben tanımıyorum. Birçok akpliden farkın yok. Aynı şeyleri ezberletilmiş olarak konuşuyorsun. Çevremde özel hayatımda akpli bulundurmuyorum. Sen de naşla hadi.
@Mahşerin_Yakışıklısı İkinizi çaya çıkartalım. Bardakları kırıp birbirinizin boğazını kesmezseniz, belki daha verimli bir görüşme yapıp, artık devamına haliniz kalmaz. 😉
Ben engelledim zaten yaprak kafalıyı. Sorun yok.
Türkiye ne zaman dik duruş sergilerse o zaman kendini kurtarır. Bi Amerikaya yanaşıp, iki gün sonra Rusyaya yanaşıp, çocuk gibi politika izlemekle olmuyor.
Yunanistan askerleri adalara çıkarttı, ülkede üç tane İHAdan ikisi kendisi düştü, Suriyede İsrail cirit atıyor, Libya ile anlaşma yaptığın an ülkende uçak düşürülüyor, bence savaşa hazır değiliz.
Sabahtan akşama kadar kınamaktan öteye geçemeyiz.
Evet, Türkiye savaşa hazırlanıyor. Çünkü yıllardır gğtünü yaladığımız Batının aslında en büyük düşmanımız olduğu gerçeğini gördü.
Maalesef, sadece Türkiye değl, Almanya, çin, İngiltere, 2030 yılı tek dünya kavgası hazırlığı var. Birileri çok aceleci.
Mecburiyetler çok sıkıştırıyor. Almanlar bile memleketini terk ediyor. Ülkeleri için savaşacak cesur batılı sayısı az ama fünyadaki tüm altınlar satılıo Amerikaya hediye edildise yine de Amerikanın borcu bitmez bu sebeple kendini batmaktan kurtarmak için savaş şart. Altın savaş zamanları yükselir, bizde fırsat bu fırsat bölgesel emperyalcilik niyetindeyiz sanırım. Kapitalizme geçmiştik, şimdi emperyalist de olucuk zaar.
Son yıllardaki silahlanma gerçekten tedirgin edici görünüyor 😔 Dünya genelinde güç dengeleri değişiyor, ülkeler de savunma refleksiyle hareket ediyor. Türkiye de bu iklimden bağımsız değil, daha çok “caydırıcılık” ve savunma kapasitesini artırma söylemi kullanılıyor 🔍
Ama “yarın savaş çıkacak” noktasında net bir işaret yok. Yine de gerginlik yüksek. Sen bu tabloyu görünce en çok ne konusunda endişeleniyorsun? 🇹🇷🕊️
Cevap
3Cevap
Evet.
Yani aslında hazırlanmıyor ama çekiliyor bence.
Ortalık karışacak gibi bakalım hakkımızda hayırlısı.
savaşlar artık bireysel ilerliyor kimse kimseye yardım etmiyor. herkes kendini savunmalı.
Savaşa hazırlanmak değil bu , savaşmamak için caydiricilik veyahut savaş çıkarsa savunmak içindir
Hazır olmak iyidir. Düşman çok nede olsa😬
Hb
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?