Gizli Üye(45 üstü)5 ayAp acık konuşamiyoruz yasak. Su anda cumhur baskaninin yaptigi seyi soyleyince cumhurbaskanina hakaret olmus oluyor ya? O hesap yani kendisi o makamda o isi yapinca bisey olmuyor ama mevcut yasalarla bunu soyleyince otomatik olarak suc islnemis oluyorlar iceri atiliyorlar ya. Senin reisinin donemini de anlatsak oyle bir suclar lostesi islemis oluruz ki kimse bizi kurtaramaz. O yuzden ap acik konusmafim kapali da konusmadim. Zaten bu konusamamak olayi bile neyin battiginin kaniti degil midir sence?
021 Yorumla
Cevap sahibi5 ayBen sana sunu sorayim millete neyin battigini bosverip sen kendine şu soruyu sorar misin... Dedesinin adini veya mezarini bilmeyen Allah ı ve peygamberi aksama kadar sorgulayan zihinler neden 100 yol okce yonetime gecmis bir askerin mezarina hep gider ve neden onu hic sorgulamaz? Olaya boyle bakinca aslinda durumun kisilerden bagimsiz olarak onsanligin en basindan beri suregelen dindarlar ve din dusmanlarinin cepheleri oldugunu anlayacaksindir. 1400 yil once dine karsi tahtadan bir put etrafinda birlesen zihniyet bugun neden birinin etrafinda birlesmesin ki?
- 5 ay
Sizin anlamak istemediğiniz şey böyle bir komutanın savaş cephelerinde kan ter savaşması ve askeri hamleler alması, kazanması düşmana karşı. Ülkenin karşı karşıya kaldığı durumu hiç anlayamıyorsunuz değil mi? Ya da bu adamın neden sistemi alaşağı değiştirdiğini, ya da neden dindar grupları ortadan kaldırmaya çalıştığını da anlamıyorsunuz. Aklınız ermiyor sanırım. Savaş politikası ve sosyalizm, sosyal politika hakkında araştırmalar yapmanızı öneririm.
Ayrıca bahsettiğin şeye gelirsek, “senin reisin” gibi bir şey söz konusu olamaz çünkü karşılaştırdığın şeyle alakalı hiçbir alakası olamaz Atatürk’ün. O zamanlarda ona karşı çıkmaya çalışıp da masum olan topluluklar elbette vardı Çanakkale cephesinde de vardı başka yerlerde de vardı. Ancak Atatürk’ün ilkelerine ve savaş komutasına karşı koydukları için çoğunlukla düşmana yem olma durumunda kaldılar. Geri kalan insanlar ve halk da zaten getirilen yeniliklere muhtaç kalmış durumdaydı. Yani Türk halkının o vakit Atatürk gibi bir liderden gayet de memnun olduğunu söyleyebiliriz. Memnun olmayanlar ise arap köklerinden kurtulamayanlardır ve bu kişiler değişime baş gösterdikleri için (dinciler) ortadan kaldırıldılarsa benim için hava hoş. Seküler bir devletse sekülerdir. Şeriatla dinle işi olamaz bir devletin. Atatürk de bunu çok güzel şekillendirdi
Cevap sahibi5 ayUzun yazani okumadim kusura bakmayin ama dusman dusman dediginiz kimdi? 1 tane bile ingiliz olmedi. Bunu nasil acikliyorsunuz? İngilizlerin toprak paylasmak istemedigi yunanlardan da bolca öldü. Biraz arastirin ilkokulda ogrendiginiz seyleri bana anlatmayin. Adamlar koskoca osmanliyi yenip geri mi cekilecek yani akliniz kesiyor mu? Hadi crkildi diyelim niye ilk secimler yapildiktan 6 ay sonraydi bu cekilme az biraz dusunun a haber izleyenden bi farkiniz olsun
- 5 ay
Kardeşim bir tarihçi olarak sana doğru bilgileri anlatayım.
İngiltere sahada doğrudan asker sokmak yerine vekâlet savaşı yürüttü:
Yunan ordusunu, Ermeni çetelerini,
Pontus Rum çetelerini, İstanbul hükümetini ve Kuvayı İnzibatiye’yi kullandı.
İngilizlerin amacı asker kaybetmeden Anadolu’yu kontrol etmekti. Bu, savaş olmadığı anlamına gelmez.
Ayrıca:
Urfa, Antep, Maraş’ta Fransızlarla çatışmalar oldu.
İngiliz birlikleriyle doğrudan çatışmalar Musul çevresi ve bazı Ege limanlarında yaşandı.
İngiltere, Yunan ordusunu silahlandırdı, eğitti, yönlendirdi. Yunan askeri aslında İngiliz politikasının uzantısıydı.
Bugün ABD’nin Vietnam’da, Afganistan’da yerel güçleri kullanması gibi düşünebilirsin kardeşim.
Osmanlı yi yenenler neden geri çekildi gibi bir soru da sormuşsun. Onu da anlatayım.
Osmanlı 1918’de teslim oldu, Anadolu işgal edildi. Ama Anadolu halkı teslim olmadı.
Atatürk liderliğinde yeni bir oluşum doğdu.
İtilaf Devletleri Osmanlı’yı yendi, Türk milletini yenemedi.
Yunan askerinin ölmesi , İngiliz in olmemesi savaşın arkasındaki gücün İngiltere olduğu gerçeğini değiştirmez. Avustralya dan anzaklar bile getirildi ki o dönem ulaşım araçları ne kadar sıkıntılı , ne kadar kısıtlı ona göre yorumla. Bugün ABD nin yönettiği birçok savaşta da ABD askeri yok ama arkasında ABD olduğunu herkes bilir
Ayrıca aynı anda birçok farklı cephede iç ve dış düşmanla savasildi. İlkokul bilgisi değildir 😃 - 5 ay
@lishahayt inşallah ama bunlar tarihi yobazlardan öğreniyor mahallede. Söylediklerinin bilimle alakası. Yok. Bir cahil bir soru soruyor, diyor ki neden İngiliz ölmedi demek ki Atatürk İngilizlerle anlaştı diyor 😃 bunlar da detaylı araştırma olmadığı için cahile inanıyorlar. Filistin şimdi kurtulsa , bir lider çıksa, başkası da neden Amerikan askeri ölmedi demekk ki bu lider ABD ile anlaşmış dese kimse inanmaz. Herkes Filistin kurtuldu mu ona bakar. Ama bu kerizler anlamaz ki 😃
Cevap sahibi5 ayÇanakkale savasini osmanli verdi ama yine de ingilizler cok gucluydu isgali tamamen engelleeyemedi sadece biraz geciiktirdi. Osmanliyitasviye eden birini savunurken osmanli nin oldurdugu ingilizleri saymaniz olaya ne kadar mantik ayirdiginizi gosteriyor. Bir a haberciue iki sizin gibilere laf anlatmaya calismak zaten kendimden suphe ettirir.
- 5 ay
Okuma yazma ve araştırma yapmayı öğrenmelisin Osmanlı öldürdü diyorsun ama zaten bu sırada Atatürk Osmanlı ordusunun yüksek rütbeli subayıydı. Özellikle Çanakkale cephesinde Atatürk o sırada yarbaydı ve Albay rütbesi almıştı. Bence sen kendinden şüphe etmelisin gerçekten de. Kaynaklara Türk düşmanlarının hazırladığı safsatalardan mı erişiyorsun merak ettim
- 5 ay
Tarihi, doğrudan İngiliz askeri saymaya indirgemek; emperyalizm, vekâlet savaşı ve diplomasi kavramlarını hiç bilmemektir. Kişisel hakaretlere sığınmanız da bu bilgisizliği doğruluyor
Çanakkale ile Kurtuluş Savaşı’nı aynı kefeye koymanız, vekâlet savaşı kavramını bilmediğinizi gösteriyor. İngiltere’nin Yunan ordusunu kullanarak Anadolu’yu işgal etmeye çalıştığı, Sevr’i dayattığı ve bunu sahada kaybettiği tarihsel bir gerçektir. “Kim kaç İngiliz öldürdü” düzeyinde kalan bir okuma, tarih değil ezberdir. Tartışmayı kişiselleştirmek de bilgi eksikliğinin klasik refleksidir
Cevap sahibi5 ayİngilizler bir ulkeyi alacagi zaman once ordaki gruplari iyice birbirine kirdirip herkesi zayiflatip sonra bos arazide cirit atarlar. kalan cok az sayida vatanseveri de kendi kurduklari duzende idam ettirirler olay cok basit aslinda ama anlamak isteyene... ayni donemde yunanistanin basindaki adami da devirip yerine kendi adamlarini koydular sonra tum komutanlari cekip yunan askerlerini m"l gibi biraktilar biz de helsini keklik gibi avladik.(haketmistiler ingiliz gaziyla kendi komsularina saldirmasalardi) Sez benden cok daha iyi biliyorsunuz 100 yil once ne oldugunu ama mevcut duzen size hitap ediyor nasil bu duruma gelindigi pek umrunuzda degil uzumu yiyip bagini sormuyorsunuz. olay bundan ibaret. Simdi Turkler tekrar ipi eline alup ulkeyi kirtarsa acikcasi ne sekilde yaptiklari ingilizlere haksizlik mi yapildi falan diye hic umrumda olmaz. O yuzden sizle bu noktada empati kurabiliyorum merak etmeyin.
- 5 ay
Tarihi İngiliz istedi, oldu seviyesine indirgemek; Sakarya’yı, Büyük Taarruz’u, Lozan’ı ve Yunan ordusunun sahada uğradığı askeri yenilgiyi yok saymaktır. İngiltere Yunan’ı kullandı ama Yunan ordusu İngilizler çekildiği için değil, Türk ordusu tarafından yenildiği için dağıldı. Eğer her şey İngiliz planı olsaydı Sevr uygulanırdı, Lozan olmazdı, Atatürk tasfiye edilirdi.
İngilizler plan yaptı ama kaybetti; Yunan ordusu masa başında değil, cephede yenildi.
Tarih, ‘kandırıldık’ masalıyla değil belgelerle yazılır
Cevap sahibi5 ayİngilizler osmanoglunu tasfiye edtmek istiyordu ve etti Atatürk ü niye tasfiye etsinler? 100 yil gecti hala tasfiye etmediler o sira hic etmezlerdi
- 5 ay
Anlatımınızda yanlışlık var. İngilizler Osmanlıların tüm topraklarını almak ve paylaşmak istiyorlardı. Osmanlı devletini yıktılar ama Atatürk' ün önderliğindeki anadolu direnişini hesaba katamadılar. Dolayısı ile tarihi belgelerdeki ispatlanmış, sevr antlaşması ile paylaşılmış, kendilerine hak gördükleri toprakları alamadılar. Zaten Mustafa Kemal e suikast girişimleri de işe yaramadı
Cevap sahibi5 ayİngilizler italyanlar fransizlar yunanlar ulkeyi tamamen isgal etmisti koskoca osmanli imparatorlugunu yenmislerdi. Gucleri yerindeydi ingilizler 19. mayis 1918 de diger 3 devlete burayi bosaltin burasi abd mandasi olacak dedi tabiki hicbiri dinlemedi sonra aniden anadolu orgütlendi. Tek bir kisi orgutledi sizin deyiminize gore. Herneyse italyanlar ve fransizlar 8 10 bin asker kaybettikten sonra ingilizlerle anlasip silahlarini da Turklere twslim ederek cekildirler. Yunanlar direndi ve sonuclarina katlandilar. İngilizler guya bizim dusmanimiz ama iki onemli yunan gemisini kritik zamanda batiracak kadar da belli ettiler herseyi. Yunanistanin basindaki adami devirdikten sonra da burada kalan yunanlar fonup ulkede tekrar bisey yapamasin diye hepsini burada Turklere yem ettiler. Sonra ilk demokratik secimler ingiliz isgali altindayken yapildi sonra duzen iyice oturunca eglence duzenleyip cekildiler. Tum bu surecte ölen bir ingiliz askeri duyduysaniz soyleyin. Yani olay bu kadar netken ve ortadoguda 3 5 yilda bir aynisi yasaniyorken sizi bu kadar kor kılan sey nedir soylimmi? A haber izleyenler ile ayni sey. Yanlisa tutunmayi seviyorsunuz. İnsanoglu boyledir. Minyonlar gibidir bir lider bulurlar kendilerine ve sorgulamadan arkasindan giderler.
- 5 ay
Hocam anlattığının bir tarihi gecerliligi yok. Savaşa tek cepheden bakıyorsun. İngilizler Yunanlıları, Ermenileri, birçok unsuru kullanarak ayaklanmalar da çıkarttı ve Atatürk önderliğinde , Türk kimliğini unutmuş, savaşın farkında olmayan köylere böyle girildi, eğitimler verildi, tarih anlatıldı, benliğimiz anlatıldı, o eksik teknolojide Anadolu da gemeldeler, kongreler düzenlendi ve halk bilinclendirildi. Halk da katılınca bu çalışmalar sayesinde düşman ilerleyemedi. Gazi dendi Antep e , Şanlı dendi Urfa ya , Kahraman dendi Maraş a. İstersen şehitlikleri gez de kendi gözünle gör neler yaşanmış. İngilizler artık ilerleyemeyeceklerini anladılar, yenilen müttefikleri den dolayı yalnız kaldılar ve Sevr i imzalatadilar. Eğer Mustafa Kemal olmasaydı Sevr imzalanmis olacaktı. İngilizler de cekilmeyecekti.
Cevap sahibi5 aySen madem bu kadar okudun biliyorsun. Belli bir yasin da vardir. O zaman soyle bana şu anda boyle bir organizasyonu yapmak icin bir kisinin liderligi ve ekip arkadaslari yetiyor mu? Yoksa bu tur olaylar gunumuzde de yapiliyor ama hep ya rusya ya abd ya çin destekli gruplar mi yonetim degistiriyor? Yani dedigin sey o kadar utopik ki. Koskoca halifenin birlestiremedigi milleti bir baskasi mi birlestirdi. akillarini baslarina getirdi? Hemde hic destek almadan. Hafi diyelim oyle oldu neden tum fotograflarda birlikte el acip dua ettigi mollalarin hepsi duzen kurulduktan sonra idam edildi? Neden bu kahramanlar hep ingilizden kurtardiklari topraklarda ingilizin gazina gelip gelip isyan cikardilar? Bu mu mantikli yoksa" yaw sen bize ulkeyi kurtariyorum dedin sen ulkeyi kaldirdin boyle olmaz" mi dediler? Hadi tamam hepsi tamam.. yahu 20 tane mollayla kurtulus savasinda fotograf cekerken ellerini acip neye dua ediyordu "gokten indigi sanilan kitaplardaki dogmalara" mi? Yani birkac sene arayla hem musluman onderi hem ateizm onderi olmasi size hic mi bisey ifade etmiyor?
- 5 ay
Bugünkü rejim değişikliklerini 1919’la kıyaslamak anakronizmdir. O dönemde ne NATO vardı ne CIA ne de modern vekâlet savaşları. Halife milletini birleştiremedi çünkü işgalcilerle uyum içindeydi; Atatürk birleştirdi çünkü fiilî direnişi örgütledi. “Hiç destek yoktu” iddiası da yanlış: Destek milletin kendisiydi. Din adamlarının idam edildiği iddiası ise tamamen uydurma; idam edilenler din adamı oldukları için değil, isyan ve işbirliği nedeniyle yargılandı. Fotoğrafta dua etmek siyasi gerçekliği değiştirmez; Atatürk ne “ateizm önderi”ydi ne de dinle savaş ilan etti. Bu okuma tarih değil, alt yapısı olmayan bir dedikodudur sadece. Sürekli konu değiştirmenize rağmen cevapladım yeterince
Cevap sahibi5 ayUlkesini satan padisah ve halifeyse ne karsiliginda satti? Soyadini tasiyan kendi mali olan tum ortadoguyu kaplayan topraklari ne karsiliginda satti? İtalya da villa mi? Bulasikhane mi? Kim neydi ne oldu bi daha dusun ve mantik cercevesine don litfen. Kimin dev gibi ulkesi vardi sonr ahicbiseyi kalmadi kimin hicbiseyi yokken ulkesi saraylari yatlari oldu hic mi gozunuzu acmiyorsunuz? A haberci reiscilerden ne farkiniz gar Allah askina yaw. Neyse basa dondum biraz ama dedigim gibi bir a haber izleyene 20 yildir laf anlatamiyoruz sizlere 100 yildir. O yuzden yapacak bisey yok. Okuyan notürler düzelsin yeter
Yapay Zeka Cevapladı
Bu oldukça hassas bir soru. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak her daim tarihimizde önemli bir yere sahip. Onun reformları ve düşünceleri sayesinde birçok alanda ilerlemeler kaydedildi. Ancak insanların farklı görüşlere sahip olması, farklı düşüncelerle büyümesi çok doğal. Burada önemli olan, bu farklılıklara saygı gösterebilmek ve empati kurabilmek 🌸.
Eğer bir şeylere katılmadığını ya da farklı düşündüğünü söyleyenler varsa, onlardan nedenlerini açıkça dinlemek faydalı olabilir. Önemli olan, sağlıklı bir diyalog kurabilmek ve birbirimizi anlamaya çalışmaktan vazgeçmemek. Sence bu diyaloglar toplumu daha bilinçli yapmaz mı? ❤️00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
5 aySevmeyen Araplar veya Arap kültürünü benımseyen insanlar, söyle düşün, atatürk hılafetı kaldırdı, cumhurıyetı getırdı, tam Arap kültürüne ters şeyler o yüzden de sevmezler
10 Yorumla
5 ayOnun kurduğu ülkede onu sevmemek hele tanımadan ezbere düşmanlık beslemek nankörlük
Onlara saygı duymuyorum sürüne sürüne gbersinler20 Yorumla
5 ayBilmiyorlar çünkü.
Ne yapsak söyle Enver gibi dağa mı çıksak?
Talat misali daha mı hassas,
Yakup Cemil gibi kafa mı alsak?10 Yorumla
5 ayDürüst sözünün eri vatanını gerçekten seven bir lider neden sevsinler
10 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. İngilizleri seven hainlere hizmet eden hainlerdir ATATÜRK ü sevmeyenler.
10 Yorumla
5 ayNe batıyor bilmiyorum da batan şey çok büyük o belli oluyor
10 YorumlaBir çok nedeni var battiği bişey yok ve , anayasada kanun var apaçık şekilde konuşulmasi yasak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayOnların dedelerini yendi. Ülkeden kovdu. Neden sevsin oe lari
20 Yorumlaİnsanların felsefesi, ideolojisi farklı olabiliyor
01 YorumlaAtatürkü sevmeyende beyin olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aysevmeyenler genelde ya araplar ya arap özentileri ya da kürtler
12 Yorumla- 5 ay
Bunu Atatürk sevdalılar mı söylüyor ayrımcılık la ırkçılığı ne güzel öğretmiş
- 5 ay
@Derdimisikim ırkçılık değil Kürtlerin sevmemesini anlarım. Atatürk döneminde çok şey yaşadılar ırk olarak. Ancak Arap özentileri için bir şey diyemiyorum çünkü gerçekten de kanıbozuklardır
Gizli Üye(36-45)5 ayO'nu sevmeyen Türk varsa, insan değildir 🇹🇷
00 Yorumla
5 ayben seviyorum , yolsuz takımını sevmem
20 Yorumla
5 ayKuranı türkçe ye çevirmeye çalış mış. Ezanı kaldırıp türkçe okutmaya çalışmış
05 Yorumla- 5 ay
Bu Türkçeleştirme tamamen bir dil meselesi olarak kabul ediliyor. Arapça kutsal bir dil değil ve Türkçeleştirilip çevirilmesinde bir kabahat göremiyorum. Tabii dindarlara göre hassas bir konudur inkar edemem ancak ülkeni kurtarmış bi komutanı da bu yüzden sevmemezlik yapmazsın
- 5 ay
Kuranı Allah Arapça yazdırmış Türkçeye çevirmek Allaha saygısızlık tır bu saygısızlığı yapan kim olursa olsun gözüm de hiç
- 5 ay
Sevmeyen başka yere...
10 Yorumla
5 ayO evlatları türk düşmanı günkü
10 Yorumla
5 ayatalarını astı diyedir
11 YorumlaDedeleri yenildiği için sevmiyorlar
10 Yorumlacanım mısın neden genelleme yapıyorsun başlık altına Atatürk'ü sevmeyenler için yazsana
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBen seviyorum
Arabamda imzası var ❤️20 YorumlaTanımıyorlar, yanlış tanıttılar, iki tarafta
00 YorumlaO * apaçık konuşamaz arasında konuşur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayYahudi bir Yunan askeri olduğu için
03 Yorumla- 5 ay
Senin gibiler tarihini bile bilmiyor bu nasıl bir cahillik. Osmanlı döneminde şimdi Yunanistan ve Bulgaristan dediğimiz yerlere tonca Türk göç etti. Oradaki Yunan ve bulgarlar da buraya. Atatürk ve tüm ailesi Türk’ler idi. Bu yüzden bulgar göçmenleri Yunan göçmenleri olanlar Türk’tür. Hatta onlara senin gibilerden daha Türk bile diyebiliriz çünkü senin zamanında Türkiye’ye göç etmiş Yunan ya da Ermenilerden gelme olabilme ihtimalin var.
Uzun lafın kısası, Mustafa Kemal Atatürk, kanıyla da şanıyla da Türk evladıdır - 5 ay
@lishahayt Atatürk zaten bunların kanı bozuk dedeleri ile de uğraştı. Bunların dedelerine zaman harcamasa şimdi Musul, Kerkük de bizim olacaktı.
5 ayBen seviyorum gazi paşamı🫡
10 Yorumla
5 aySevmeyen araptır net
10 YorumlaŞapka kanunu yüzüne
02 YorumlaSaygı duyuyorum seviyorum diyemem
013 Yorumla
5 ayDoğru olanı kimse sevmez
00 YorumlaSaçmalama Raziye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayNe alaka? Şimdi?
11 Yorumla- 5 ay
Bunun vakti mi olur çok alaka