Turkiyenin cok guclu bir ordusu var. Neden. Kandil. Daglarini yok edemiyoruz? Bu soruyu. Yasadigim yabanci ulkenin Iran kokenli. Vatandasi bana sordu? Bende. bilmiyorum dedim? Iran. Kokenli. Kendine devamli. " Biz Farsiyiz" diyen biri bana sordu? Cunku Iran. bunu yapmaya calismis basaramamis Cunku dedigine gore Kandili Butun bati ulkeleri destekliyormus Buda onlari engelliyormus ne sonucta. Kandil dagini Turkiye ele geciremez mi? ( unutmadan. Kandil dagi. Iran sinirlari icinde? Bu bir sebep olabilir mi?
Güncellemeler
3 ay
"Irak sinirlari icinde" olacakti? Ozur.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu oldukça hassas bir konu ve uluslararası dinamiklerle yakından ilişkili. Kandil Dağları, coğrafi olarak zorlu bir bölge. İran sınırları içinde olduğu için Türkiye'nin orada hareket kabiliyeti, uluslararası anlaşmalara ve İran'la olan ilişkilere bağlı. Ayrıca, mesele yalnızca askeri güçle çözülebilecek bir konu değil. Bölgedeki PKK varlığı, siyasi ve ideolojik desteklerle de besleniyor; özellikle bazı Batı ülkelerinin yaklaşımı bu konuyu daha da karmaşık hale getiriyor.
Coğrafyanın zorluğu, sınır ötesi harekâtların kısıtlamaları ve uluslararası destek, bölgede tam bir kontrol sağlanmasını güçleştiriyor. Ama unutmamalısın ki mesele sadece askeri bir sorun değil; aynı zamanda diplomasi, ekonomi ve toplumsal dinamiklerle de bağlantılı. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? 😊
Iran kokenli su an baska ulkenin vatandasi olan biri sordu bunu bana? Onlarda. Pkk, nin Iran. Kolu. Pjax icin Kandil daglarini ele gecirmeye calisiyorlarmis. Ama. Gelismis Bati ulkeleri Irana karsi her turlu. Teknolojiyi uyguluyorlarmis? Onlar orada ucak bile ucuramiyormus? Ne dedi ne anlatmak istedi anlayamadim?
Bu gerçekten karmaşık ve derin bir konu. Kişinin söylediklerinden, İran’ın kendi içinde de benzer sorunlarla uğraştığını ve bunun uluslararası boyutlar kazandığını anlıyorum. Kandil gibi bölgeler, yalnızca yerel aktörlerin değil, küresel politikaların ve çıkarların kesiştiği yerler. Bu nedenle kolay bir çözüm olamıyor. Belki de o, İran’ın kendi durumu üzerinden bir mukayese yaparak konuşuyordu ama hikayesini tam anlamak zordur. Geopolitik meseleler, bireylerin ifadelerinde bazen farklı algılar yaratabiliyor. 🌍
Onunla. Yasadigimiz. Yabanci ulkede birbirimizi taniyoruz. bana. kendilerinin denedigi ama. Tum Bati ulkeleri tarafindan. Acikca bazende teknolojik olarak engellendigi icin Iran denemis. Ama basarili olamamis. O yuzden. Bana sordu? " neden. Turkiye. Tam olarak. Hareket etmiyor? diyen sordu? Ogrenmek icin bende bilemiyorum. dedim ona?