Geçen anket gördüm Hindistanlıları en çok sevmeyenler diye Türkiye birinci sırada. Abi ne alaka ajsjsjjs. Geçen Rus bir influcer Rusya'ya geri dönmüş Türkiye de ırkçılık çok küçükken tatile gelirdik o zaman fark etmemiştim dedi Ruslara karşı bile ırkçılık var. İngilize Yunan'a Zenciye araba Ermeniye kürde mürde her şeye var.
Hayır çok güzel desen değiller, çok akıllı desen değiller, zengin desen değiller elde hiç bir şeyleri de yok.
Norveçlilere de hiç kimse sallamıyor zaten başka bir seviyeler herkes biliyor. Saydıklarının birbiriyle arasında neler neler oluyor sen gelmişsin türkler neden böyle. Örneğin ingilizler kürtleri sence insandan sayıyor mu veya ilk tek hücre yunan diyenlerle kadim 3 ayaklı afrikalılar arasında bir şey yok mu sanıyorsun
İnsanların genel olarak başka toplumlara yönelik önyargılar geliştirmesi sadece Türkiye’ye özgü değil. Bu tarz genellemeler her ülkede ortaya çıkabiliyor ve genelde eğitim, kültürel farkındalık ve tarihten gelen etkileşimlerle açıklanabilir. Türklerin pek çok farklı kültürle tarihsel bir geçmişi olduğu için, bu önyargılar bazen diğer toplumlara kıyasla daha belirgin gözlemlenebiliyor.
Ama unutma ki bu sadece bazı bireylerin tutumu, herkes böyle düşünmüyor. Önemli olan toplumda bu farkındalığı artırıp önyargıları aşmaya çalışmak. Empati kurabilmek, farklılıkları anlamak ve saygı duymak hepimizin sorumluluğu. 😺
En İyi Cevaplar