Güne kötü haber alarak başlamak çok sevimsiz bir durum. Neden yoğun bakıma yatan herkesin, ölüm haberini alırız?
Siz hiç yoğun bakıma yatıp da, geri döneni gördünüz mü?
Güne kötü haber alarak başlamak çok sevimsiz bir durum. Neden yoğun bakıma yatan herkesin, ölüm haberini alırız?
Siz hiç yoğun bakıma yatıp da, geri döneni gördünüz mü?
Geçmiş olsun.
Sağlığın ticaret halini aldığı bu zamanda yoğun bakıma giren birinin çıkması çok zor. Kaldı ki yoğun bakım dediğimiz yer her gün birinin öldüğü sağlam bir psikolojinin bile kaldıramayacağı karamsarlıkta.
Allah ele ayağa düşürmesin.
Maalesef hastamızı kaybettik. Kimi yatırdıysak geri dönen olmadı. Travma artık bende.
Başın sağ olsun
Sağol
Ankara Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koroner yoğun bakımda tek kişilik odada 8 gün geçirmişim, ölümle yüzyüze gelmiştim.
26 Nisan 2022 saat 01:15.
Bugün hayattayım.
Ama o günleri hatırlıyorum, simsiyah bir sessizlik vardı. Ölümün soğuk yüzünü gördüm orada. Koroner yoğun bakımdan tek çıkan ben oldum. Bilmiyorum neye borçluydum veya daha çekmem gereken bir ceza mı vardı?
Geçmiş olsun, Allahtan sağlıklar dilerim
Sizin de başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Aileden biri miydi?
İnna Lillahi, İnna İleyhi Raciun. Peygamber Efendimiz ölen birini duyarsanız bunu söylememizi tembihlemiş.
Teşekkür ederim, amin..
Aileden biri değil ama ailemden biri gibi gördüğüm biri. Allah hepsine rahmet eylesin
Haklısınız aileden olmasa da sonuçta giden sevilen bir insan.
Aslında ölüm o kadar yakın ki hayatımıza ama biz hep es geçiyoruz.
Kalbimde o günden kalan 2 stent var. Bıçak gibi batıyor bazen ve unutma ölüm var dedirtiyor hep.
İnsan değişiyor bu nedenle, az gülüyor, çok düşünüyor. 🥺
Tam tersi az düşünüp, çok gülmelisiniz.
Keşke öğrenebilseydim dediğinizi. Sorumluluklarını bilen biri ne kadar çok gülebilir, orası muamma?
Entube diye bişey çıktı son yıllarda herkesin dilinde, bunu da ilk defa annemde gördüm belki bir umut yaşar diye götürdükleri hastaneye ama nafile, dediğin gibi entube edilen yoğun bakıma alınan hiç kimse sağ çıkmıyor, sadece hasta yakınları için bir umut doktorlar içinse sadece prosedürden ibaret bir durum
Aynını babam da yaşadım :(
Hemşireyim. Yoğun bakıma yatıp da normal servise çıkan hasta sayısı çok fazla. Görünen kısmı sadece hayatını kaybedenler olduğu için böyle bir algı varç
Benim yatan yakınlarımın hepsi istisnasız geri dönmedi :( yoğun bakımda hastalara nasıl davranılıyor? Bazı şeyler duyuyorum, bu beni çok üzüyor.
Yoğun bakım, yaşam tehlikesi taşıyan hastaların tedavi edildiği özel bir birim. Burada tedavi görenlerin durumu genelde çok kritik olduğu için, kayıplar maalesef daha sık yaşanıyor. Ama unutmamak lazım ki yoğun bakım bir umut yeri; insanlar oradan sağlıklı şekilde de çıkabiliyor. Benim çevremde yoğun bakımda tedavi görüp iyileşen ve hayatına devam eden insanlar var. Herkesin hikayesi farklı. Senin de kaybın varsa başın sağ olsun... Kendine iyi bak! 🌱
Cevap
31Cevap
hayat adil değildir çünkü. Başın sağolsun
Sağol
Çünkü yoğun bakım son durak gadası
Babam oldu okdr zordu ki o hastanenin önünde ağlayarak sabahlamak. Ama çıktı çok şükür bunun sevincini yaşamak paha biçilemez. Ama ömrümden bi 10 yıl gitmiştir.
Allah sağlıklı ömürler versin 🙏
başın sağ olsun bende sürekli son zamanlar sela duyuyorum çok ölen var bu aylarda
Sağol. Ölümde hayatın içinde olan bir gerçek ne yazık ki.
🙏
şu tkp kabul et artık
Başınız sağ olsun. Dedem yaşamıştı 90 yaşındaydı. Ama o yoğun bakım kapısı bekleyişlerini çok iyi bilirim
Sağolun
Girip çıkanı gördüm ama bende de benzer fikir entübe edilen hastalar için var. Entübe edilip iyileşeni görmedim :(
Bende görmedim :(
Başın sagolsun giden geri dönmüyor oradan
Yakınlık derecesi bilmiyorum ama allah sabir versin mekanı cennet olsun
Aminn. Sağolun.
Takdir-i ilahi; Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun, başın sağ olsun 🤲🏻
Sağolun
yoğun bakımdan çıkan hastalar da çok, başın sağolsun
Sağolun
Annem döndü çok şükür entübe bile edilmisti iki kez
Sağlıklı ömür dilerim annenize🙏
Amin sağ ol sizin hastaniza da şifa dilerim
Bizim hastamız maalesef hakkın rahmetine kavuştu.
Başınız sağ olsun. Nesi vardi ki
Sağolun. Akciğerlerde sıkıntı vardı
Annemden akcigerlerden yattı tam 26 gün
İşte ne derler, yatan değil vadesi dolan göçermiş. Rabbim tüm hastalara şifa, ebediyete göçenlere rahmet eylesin.
Amin
Gelen de oluyor insan gitmesin istiyor ama başınız sağ olsun
Sağolun.
Neydi rahatsızlığı
Akciğerlerle ilgili sıkıntısı vardı
Allah sabır versin
Sağolun
Gördüm
arkadaşımın annesi
hatta yıllar sonra babası vefat etti
annesi sağ
kim vefat etti, başın sağolsun
Ben kimi tanıdıysam yatan, geriye dönmedi.
rahmetli annem 2 kere yoğun bakıma girdi ikisinden de sağ çıktı
Başınız sağolsun
Saolasın
En yakınımı da öyle kaybettim. Erken veda gibi oluyor
Her veda erkendir
Son çare hayatta tutmaya çalısıyorlar olmazsa yapcak birsey kalmıyor babam öleli 2 sene olacak kötü bir durum..
Başınız sağ olsun
Sağol
Yoğun bakim artık sözün bittiği yerdir gelenlerin sayısı bi elin parmağını geçmiyor
gördüm kemoterapi görüp boşanıp tekrar evlenen bile...
Allah sabır versin çıkma olasılığı düşük oluyor malasef
Çünkü yoğunbakıma artık çoklu organ yetmezliğine girmiş veya girecek hastalar alınıyor
Sağolun teşekkürler
İki kere geldm çok şükür 🙏🙏🙏 Allah kimseyi düşürmesin
Başın sağ olsun.
Sağolun
Annem girmişti sağ salim çıktı çok şükür
Ne mutlu kavuşmuşsunuz
Birini mi kaybettiniz
Evet sevdiğim bir büyüğümü
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Aminn. Sağolun
Bende yoğun bakımda kalmıştın
Sağlıklı günler dilerim
Başın sağolsun..
Sağolun
Rica ederim..
Geçmiş olsun ne oldu?
Maalesef vefat etti.
Sevdiğim bir büyüğüm.
Aminn. Tüm geçmişlerimizin.
pek azı geri dönüyor
Başın sağ olsun ://
Sağol
Fatih Ürek te hala yoğun bakımda
Entübe edildi ise çıkanı görmedim
Yüzde bir ihtimalle dönen oluyor galiba.
Gelmez bekleme bende çok bekledim :(
Ben yattım da döndüm 🙄
Kışın ölümler artar
Maalesef çoğu zaman evet Allah şifa versin
bence hastalarin direkt fisini cekiyolar orada
Allah Rahmet Eylesin
Sağolun
yakının mıydı
Sevdiğim biri
wayy babo
Başın sağolsun
Sağolun
Evet kardeşim
Umarım şu an sağlıklı bir hayatı vardır
Var var müşade halinde katılmıştı
Kalmıştı
Ölümden önceki son durak
Başın sağ olsun... Bknz Gülşah başkan...
Yoğun bakım çok kritiktri
Günaydın sorun ne
Sevdiğim birisinin vefat haberini aldım.
Çok üzüldüm basınız sağ olsun
Sağolun
Kendinizi üzmeyin her şey olacağına variyor
Bugün nasılsın daha iyi misin
Daha iyim, teşekkürler.
Sevindim, kendine hic demiyor musun bu adam belki de 2 günde bir beni soruyor iyi miyim değil miyim diye sorun var mi diye derdi neymis bu adamin demiyor musun?
Derdini az çok anlıyorum o yüzden olabilir mi?
Burada ki insanalarin ki (şüpheli) derdi ile benim derdimi bir tutarsanız buna çok kırılır üzülürüm asla asla asla öyle bir düşüncem yok olmadi da herkesin göreceği sekilde ifade etmek istemiyorum ama edeyim madem bana ulaşmayı seçmediginiz için gerek sorduğunuz sorular gerek yorumlariniza baktığım da gerçekten pozitifliginiz iyi niyetiniz enerjiniz beni mutlu ediyor insanlara yardımcı olma çabaniz da öyle buda bana hala gerçekten kalbi ile hareket eden iyi insanlar olduğunu gösteriyor ve size hal hatır sormak istiyorum ama hep yorumlar da bazen rahatsız ettigimi düşünüyorum özellikle dediğim gibi herkesin görmesi aslında beni rahatsız ediyor bir anlatmadigim o kadar da çok sey var sizin için.
Nezaketiniz için teşekkür ederim ama dm den kimseyle görüşmüyorum.
Büyük bir hayal kırıklığı
Üzgünüm🤷♀️
Ben senden daha çok üzgünüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?