Selamun aleyküm
KYK yurtlarında öğrenciler gece yurda giriş yapmadığında velilere otomatik SMS gönderilmesi sizce doğru bir uygulama mı?

Selamun aleyküm
KYK yurtlarında öğrenciler gece yurda giriş yapmadığında velilere otomatik SMS gönderilmesi sizce doğru bir uygulama mı?

Yani ben özel bir yurt kuracak olsam ben de bu uygulamayı yapabilirim sonuç olarak kişinin başına bir iş gelse ilk hesap soracakları kişilerden biri o yurdun yönetici ve sahipleri olur mantık arasan da aramasan da bu böyle
Öğrenciler üniversite çağında, yani yetişkin bireyler artık. Her hareketlerinin aileye rapor edilmesi biraz fazla denetim gibi duruyor. Güvenlik açısından bir sistem kurulabilir ama bu doğrudan veliye bildirim şeklinde olmamalı. Çünkü bu, öğrencinin özel alanına müdahale ve birey olma sürecine zarar veriyor. Sorumluluğu öğretmek yerine kontrol dayatılıyor gibi. Yani niyet güvenlikse anlaşılır, ama yöntem fazlaca müdahaleci.
Yanlış anlama dediğimi öncelikle, böyle güzel güzel yazmışsın da biraz masal gibi oldu gerçek dünyaya bakarsak mesela sadece benim patronumun takıldığı 18-22 yaş arası üni yurdundaki kızlara bakarsak, ailelerinin haberi yok mesela okumaya diye göndermişler ne de olsa, bu uygulama özel hayata müdahale veya fazla denetleme falan olmuyor. Babası yaşındaki adamlara ismiyle hitap edip takılan bir sürü kız var bizim burada maalesef
İstisnalar kaideyi bozmaz
yurda giris yapmadiginda degil, yurttan izin almayip yurda giris yapildiginda sms gidiyormus. 18 yas ustunun velisi mi olur hohohoh diyen kisiler lutfen 18 yasina girer girmez babalarinin sagladigi sgkdan da ayrilsinlar kendileri sigortali bir ise girsinler. sigortadan yararlanirken o annenin babanin cocugu oluyorlar ama yurttan izinsiz sevgililerinin evine kalmaya gidince anne babanin cocugu degiller lol
Kız yurdunun yanında bir yerde çalışıyorum. Edebiyle, sadece işine okuluna bakarak gününü geçiren çok az kişi var. Kimseyi ilgilendirmez belki fakat rastgele arabaların durup durup kızları ikişer üçer bindirip bir yerlere götürmesi, hem de yaşları çok alakasız, o kadar kötü ki sanki mal taşıyorlar, kızlar sanki esc ve işe çıkmış falan çok tuhaf duruyor.
Bu uygulama tartışmalı bir konu. Bazı ebeveynler için çocuklarının güvenliğinden haberdar olmak önemli olabilir, ancak öğrenciler açısından özel hayatın ihlal edilmesi gibi bir sorun gündeme gelebilir. Üniversite gençleri zaten yetişkin bireyler ve kendi sorumluluklarını üstlenmeyi öğrenmeleri beklenir.
Ancak, acil durumlar ve güvenlik endişeleri için böyle bir sistem faydalı olabilir. Bunun, öğrencinin onayı olmadan yapılamaması ve bilgilendirmenin hassas bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda sen ne düşünüyorsun? 🙂
Cevap
9Cevap
Bence KYK yurtlarında öğrenciler gece yurda giriş yapmadığında velilere otomatik SMS gönderilmesi, hem olumlu hem de tartışmalı yönleri olan bir uygulama.
Olumlu tarafı, özellikle güvenlik açısından önemli; öğrencilerin nerede oldukları hakkında ailelerin bilgilendirilmesi, olası risk durumlarında hızlı müdahale imkânı sağlıyor. Veliler için de bir tür güvence sunuyor ve öğrencinin başına gelebilecek olumsuz durumlara karşı önlem alınmasını kolaylaştırıyor..
Doğru bir sistem olur, öğrenciler yaşları genç olduğu için herşeyin başına gelir, ailenin haberi olması mantıklı buluyorum.
Çok doğru bir karar ebeveyinler çocuklarını oraya emanet ediyor. Her gün bir kadın cinayetinin işlendiği ülkede çocuklarımızın güvende olduğunu bilmek isteriz.
isteğe bağlı olmalı çoluk çocugun güvenliğini düşünen bunu ister. biri gece 11 e kadar oraya giriş yapmıyorsa büyük ihtimal başına bir şey gelmiştir okumaya gidildi oraya
Bence gayet doğru, çok iyi olmuş öyle olmasa çocuklar okula tatil amaçlı gider
Bence doğru ya 18 19 yaşlar küçük yaşlar ailenin haberi olmasi gerekiyor
Her aksam mesaj kutulari dolacak milletin. Zaten mesaj gelmesine gerek yok bu devirde uni ye gidenlerin ne halt yediklerini nilmeyen yok ki.
kızlar için sakıncalı baba çok sert ya da muhafazakarsa iş okuldan almaya kadar gider
18 yaşında insanın hala anne babasına şikayet edildiği ülke...
Evet sadece izleyip kadınları eve kapatıp Afganistan arı çözüm sunuyorsunuz... dışarda 50 sabıkalı insan istediği yerdeistedigi saatte elini kolunu sallayarak dolaşsın istediğine istediğini yapsın çözüm de 12 ye kadar yurda gelmeyince anne babasına şikayet etmek olsun... bu ülkede gündüz vaktide bir ton bela geziyor
@Gökbin öyle mi yapan yapıyor ama
18 yaş üzerinde olanların gitmesi doğru değil
Bu neden şimdi konuşuyorsun? Bu öncedende vardı~
Doğru bir uygulama en azından Ailelerine " Ben yurdun kurallarına uydum " diye yalan söyleyeyemiyecekler
Bence evet çok mantıklı
Bence doğru üni kızları fuhuş batağına düşüyor
Bence evet
Evet güzel fikir
Doğru
Elbette
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?