İsveç hükümeti tüm okullarda akıllı cep telefonlarının yasaklanmasına karar verdi. Eğitim Bakanı Lotta Edholm, akıllı cep telefonlarının öğrencilerin dikkatini dağıtarak sınav sonuçlarını olumsuz etkilediği için bu kararı aldıklarını ifade etti.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İsveç'te okullarda akıllı telefonlar yasaklandı! Sizce bizim okullarda da yasaklanmalı mı?
Yasaklansın bence de... Hem öğrenciler radyasyondan uzak kalmış birbirleriyle daha fazla iletişim kurmuş ayrıca kitap okumuş olur.. Yararlı bir yasak bizim lisede yasaktı mesela... Ben daha fazla kitap okuma fırsatı buldum ve psikolojiyi ciddi anlamda olumlu etkilediği kanısındayım. Yasak bu ah vah demek yerine olumlu yönlerine odaklanmak lazım ülkemiz ciddi bir akıllı telefon bağımlısı çünkü..
Kesinlikle yasaklanmali! Okul bahçesine bile sokulmamali. Türk aileleri hemen CIMERe yasaklarla ilgili basvurur. CIMER sikayet olayi kaldirilmali, okullardan ögretmenler sorumlu kilinmali. Ögretmenlerde sendika yasaklanmali. Ailelerde çocukları hakli sorumlu tutulmali. Çocuklarının hayatinda bihaber aileler, çocuklarin sorunlarini okulun cözmesini bekliyor. Bu sorunlu çocuklar okulda diger ögrencilere mobbing yapiyor. CIMER olayindan korkan ögretmenler, ögrencilerin mobbing vb hiçbir sorunuyla ilgilenmiyor hatta egitimsel eksikliklerini bile umursamiyor. Hemde mobbing olayina taraf bile oluyor. Zaten ici boş egitim daha sorunlu bir hal aliyor.
Komik olan cocuklarinin bilgisayari olmadigindan dolayi ders çalışamadigini söylerek okuldan laptop isteyen aileler çocuklarina enson model telefonlar alabiliyor. Bu toplumun sil baştan yenilenmesi lazım, halkimiz angut!
Bence yasaklamamalı sonuçta teknoloji çağındayız artık hatta bana sorarsanız çoğu şey teknolojiyle yapılmalı artık bilgiye ulaşmak artık önemli değil çünkü google ile bi kaç saniyemizi alıyor yani çok fazla şey değişti teknoloji açıdan ama biz hala yerimizde sayıyoruz
Okulda telefon yasaklansa çocuklar okula giderken başına bir şey gelse haber edemez. Bizde de bazı liselerde deste kullanınca telefonu elinden alınıyor bir hafta diye biliyorum. Bence gençlerin irade gücünü kazanması adına eğitim verilmeli
Gerçekten çok doğru bir karar Aslında bizim ülkemizde de yasaklanması lazım da bizim ülkede şimdi o yasaklamayı koysalar diktatör rejimi olur ortalık yakılır
Çok güzel bir uygulama. Yasaklanmalı ve özellikle son zamanlarda baya artış var bilinçaltı gençlerin iyice çöküyor. Bir çok vakalarla karşılaşılması veya hastalıklar türemesi içten değil.
Kesinlikle şart. Lise bitene kadar gerek görülürse tuşlu telefon ve sosyal hesaplar tabii ki. Bir sınır getirilmesi gerekiyor. Daha sonra meyvesini yiyeceksiniz, tecrübe ile sabit
Teneffüslerde telefona izin verilmeli. Diğer türlü öğrenci dikkatini dağıtıyor ders esnasında. Bunun dışında iş yerlerinde de 🚫yasaklanmalı. İşe konsantre olmayı engelliyor çünkü.
Önceden 18 yaş altına telefon alınmazdı, 18 ol öyle telefon alırız derdi büyüklerimiz. Şimdi 3-5 yaşındaki bebeler tablette oyun oynuyor. Yasaklanmalı.
Yasaklanması lazım tabi ama nerede? Sınıfta dersten video atan dikkatini derse vermeyen çok öğrenci var evet ama öğretmene artık eskisi gibi saygı olduğunu düşünmüyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Toplu taşımada da yasaklansın millet telefonla oynuyom ayağına başkalarını röntgenliyo telefonla
Evet en güzeli. Fakat bizde olsa insanlar tepki gösterir. Afganistan olma yolunda ilerliyoruz falan filan derler :D Avrupa yapınca medeni oluyor bu Avrupa sevicilere göre :D