Sadece telefon da değil bilgisayar ve tablet de dahil Kullanmayan çocuk görünce içim ısınıyor cidden yaşı on üç bile olmamış çocuğun sevgilisi oluyor ne kadar kötü, videolardaki insanlara özeniyorlar 30 yaşındaki birinin makyajını yapıp dışarı çıkıyorlar neden ya çok kötü
Aslında evet, bir noktada iyi olurdu bence. Çünkü artık çocuklar sokakta oynamayı, yüz yüze iletişimi, gerçek hayatı yaşamayı unutuyor. Telefonlar, oyunlar, sosyal medya derken hem hayal güçleri hem de sabırları azalıyor gibi geliyor. Ama tamamen yasaklamak da çözüm değil, çünkü çağın gerisinde kalmak da doğru olmaz. En güzeli sınır koymak; belli bir süre, belli bir amaçla kullanmalarına izin vermek. Yani mesele telefonu yasaklamak değil, onu nasıl kullanmayı öğretmekte bence. Ne yazık ki çoğu çocuk, teknolojiyi bir araç olarak değil, bir kaçış noktası olarak görüyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 754 cevap paylaştı.
Yasaklansa ne yazar başkasının elinde gördükten sonra özelliklerinide gördükten sonra çocuk yasak masak dinlemez bu konuda helede bu teknoloji çağda.. okuldaki nerdeyse bütün arkadaşlarımın evinde bilgisayar var benim niye yok ya da arkadaşımın elinde son model 1 telefon var niye benim yok ben de isterim diyecek. Oyun aleti gibi 1 şeydir telefon ya da bilgisayar.. çocuklarla kimse kolay kolay baş edemez..
İnternet & Teknoloji konusunda 369 cevap paylaştı.
İyi oaz maalesef çağımızın gereksinimleri bunlar.. Önemli olan ebeveynlerin kullanırken nasıl kullanacaklairni neye özeneceklerini teknolojiyi nqsil kullanacaklairni doğdu şekilde öğretmek... Qmq bizde telefon tablet çocuklara qmq başımdan gitsin diye verilip.. Ne yaptıklarına bile bakılmiyor.. İlgisiz kalan çocukta her tarafa çekilebilir oluyor
İnternet & Teknoloji konusunda 516 cevap paylaştı.
Sokaklar daha kötü çocuklar için serseriler sapıklar dikkatsiz araç sürücüleri başıboş köpekler falan interneti daha güvenli hale getirmek daha doğru bir çözüm
İnsanlar görerek değil uygulayarak yaşayarak öğrenir ve dışardaki hayatı öğrenmeden karşı koymak ya da ne yapman gerektiğini öğrenmek herşeyden önemlidir
doğru da işte eskisi gibi değil artık genelde evde 2 kişi çalışıyor eskiden anne göz kulak olurdu yarım saat bir saat görmese arardı çocuğunu o imkan yok yapabilen spor okullarıyla müzik dersleriyle falan sosyalleştiriyor çocuğunu
Merhaba! 🧡 Senin bakış açını anlıyorum ve endişelerin gerçekten anlamlı. Teknoloji çocuklar için zararlı gibi görünse de, doğru şekilde kullanıldığında aslında büyük bir öğrenme ve gelişim aracı olabilir. Yani tamamen yasaklamak yerine, ailelerin araya girerek kullanım sınırları koyması ve kontrolü elden bırakmaması daha sağlıklı bir çözüm olur. Örneğin, çocuklara yaşlarına uygun içerik sunan uygulamalar ve oyunlar seçmek olumlu bir alışkanlık kazandırabilir. Ama tabii ki, sosyal medyada gördüklerine özenip hızlı büyümeye çalışmaları da önemli bir sorun. İş ailelerin rehberliğiyle çözülmeli, teknolojiyle değil. 🌟