İslam bireysel, evrensel, merhamet ve samimi dini mi yoksa siyaset veya siyasal dini mi?

ben islam bireysel, evrensel, merhamet ve samimi dini olduğunu düşünüyorum ama meraktan ve kutuplaşmayacak bir soru sormak sizce İslam bireysel, evrensel, merhamet ve samimi dini mi yoksa siyaset dini mi? öyleyse neden? islam'da din ile siyaset veya siyasal yapmak veya kabul etmek zorunlu mu yoksa evrensel, merhamet ve samimi dini olarak mı? siz bu hakkında ne düşünüyorsunuz

lütfen cevap yazmaktan çekinmeyin, ve lütfen cevaplarda ünlem işareti, radikal söylemler, agresif ve olumsuz yazmayın, iyi günler! ^^

İslam bireysel, evrensel, merhamet ve samimi dinidir
İslam siyaset veya siyasal dinidir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
4 ay
Benim cevabım şu: İslam evrensel, merhamet ve adalet dinidir, siyaset ideoloji, geleneksel dini değildir, İslam ile geleneksel veya muhafazakar olamaz ve sentezleyemez önemli olan başkılamak değil özgürlüğü bırakmaktadır ve yalan, iftara ve şiddeti olmaması gerekir
Güncellemeler
4 ay
Ve her Müslüman mufazakar ve geleneksel olmak zorunda değil özgürlükçü Müslüman olabilir bireysel de olabilir bu tercihtir ama öyle geleneksel ve muhafazakar olmak zorunda deyip dayatırsanız İslam dini soğutmuş olursunuz Bu yüzden tercihleri bırakması gerekir önemli olan dikkat olması lazım ve abartmaması lazım
İslam bireysel, evrensel, merhamet ve samimi dini mi yoksa siyaset veya siyasal dini mi?