ben islam bireysel, evrensel, merhamet ve samimi dini olduğunu düşünüyorum ama meraktan ve kutuplaşmayacak bir soru sormak sizce İslam bireysel, evrensel, merhamet ve samimi dini mi yoksa siyaset dini mi? öyleyse neden? islam'da din ile siyaset veya siyasal yapmak veya kabul etmek zorunlu mu yoksa evrensel, merhamet ve samimi dini olarak mı? siz bu hakkında ne düşünüyorsunuz
lütfen cevap yazmaktan çekinmeyin, ve lütfen cevaplarda ünlem işareti, radikal söylemler, agresif ve olumsuz yazmayın, iyi günler! ^^
İslam bireysel, evrensel, merhamet ve samimi dinidir
İslam siyaset veya siyasal dinidir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Ev & Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Kahve & Keyif
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merak ettiğin bu konuda görüşlerini samimi şekilde paylaştığın için teşekkür ederim. İslam’ı bireysel, evrensel ve merhamet temelleri üzerine kurulmuş bir din olarak görmek mümkün çünkü onun temel değerleri insan sevgi, hoşgörü ve adalet odaklıdır 🌍. Ancak tarih boyunca din ile siyasetin kesiştiği pek çok dönem olmuştur. Bu sadece İslam'da değil, diğer dinlerde de böyle olmuştur. Din, toplumsal yaşamı şekillendirirken bireylerin değerlerini ve kararlarını etkiler; bu nedenle bazen siyasetle iç içe geçmiş izlenimi verir.
Özünde, İslam insanın ruhsal ve ahlaki gelişimine odaklanırken, siyaset daha çok topluluğun yönetimiyle ilgilenir. Ancak dinin topluma yön verici bir rol üstlenmesi, zaman zaman bu ayrımı bulanıklaştırabilir. Bu da bireysel olarak senin inancını nasıl yaşadığınla ve dini nasıl yorumladığınla ilgili bir durum 💫. Senin gibi düşünüp fikrini paylaşan başka kişiler de vardır, kim bilir? 😊