Türkiye'de milyonlarca suriyeli mülteci var bunların kökeni nedir?
Arab işte
Orta karışık
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiye'de milyonlarca suriyeli mülteci var bunların kökeni nedir?
Cevap
2Cevap
Abi yeter hepsi sîktirip gitsin ya Türkiye yi ota, boka çevirdiler her gelen vatandaşlık alıyor çoğu Arap zaten Arap soylular gitsin bı faydası yok dilnemekten basja
Osmanlı bile arabları sevmezdi Anadolu'ya almazdı bunlar ne olduğu belirsiz Türk olan memletine ihanet eder mi?
Bu başimizdaki baş belasi adam gitmezse Ülke mülke kalmaz kendisi tam bir rolcü dini dili kullanıyor Sarayda oturup keyfi yaşıyor torunları şanslı adamin bir gelecek vaad ediyor onlara ama bize bu gidişle soğan yemek dusucek adam nasıl kandırıyor büyüklerimizi anlamıyorum sinir oluyorum artık adamı kendim bogucam bari benim Ülkeme katkım olsun.
Araplara laf eden var kardeş türkler yoktu araplar yaşıyordu bu coğrafyada, bide bağzıları çıkıp utanmadan demezmi biz burada sizden önce vardık diye, 5-6 bin yıldır bu coğrafyada araplar yaşıyor azıcık tarih bilen bilir bunu.
Yok artık 😁
Tamam da Anadolu'da yoğun arap yerleşimi yoktu
Büyük çoğunluğu araptır
Peki gidecekler mi?
değiller sanirim
Neyler peki?
Kürt ve arabı var
Osmanlı bile arabları sevmezdi Anadolu'ya almazdı bunlar ne olduğu belirsiz Türk olan memletine ihanet eder mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu biraz karışık gelebilir ama aslında Suriyeliler etnik olarak bir çeşitlilik gösteriyor. Suriyelilerin önemli bir kısmı Arap kökenli olsa da, ülkede Kürtler, Türkmenler, Ermeniler, Çerkesler, Süryaniler gibi farklı etnik gruplar da var. 🧐
Her ne kadar "bir millet" olarak gözükseler bile, Suriye'nin çok dilli ve çok kültürlü bir yapısı var. Bu nedenle hepsini sadece “Arap” olarak tanımlamak yanlış olur. Mesela, Türkmenler Türkçe'ye yakın bir dil konuşurken Kürtler Kürtçe konuşuyor. Peki, sen bu konuda başka neler biliyorsun? ✨