Türk siyaseti neden ayak takımının eline düştü?

Eski Türk siyasetçilerine bakıyorum; Ecevit gibi 16 yaşında Gatanjali'yi çeviren, İngilizcesi anadili gibi olan, eski Hint dili olan Sankskritçeye bile hakim biri vardı. Üstelik Ecevit Robert Koleji gibi elit bir eğitim kurumundan mezundu ve kendisi Hint kültürü uzmanıydı. En son 2014'te her ne kadar proje kişilik olsa da Ekmeleddin İhsanoğlu gibi 4 dili akıcı şekilde bilen ve tarih ilmi hakkında bir sürü kitabı olan beyefendi ve kibar bir cumhurbaşkanı adayı vardı. Bir de CHP'den 5 dil bilen çok kibar ve anlayışlı kişilik olarak Şafak Pavey vardı. Kendisi aynı zamanda ampute bir milletvekilimizdi. Şimdi ise Türk siyasetine bakıyoruz hep Mehmet Metiner, Ahmet Hamdi Çamlı, Cemal Enginyurt gibi taşra kültürüne mensup entelektüel birikimi zayıf siyasetçiler ortalığa hakim. Adnan Menderes döneminde Demokrat Parti'de bile Mehmet Fuat Köprülü gibi çok dil bilen ve akademik bir tarihçi olan kaliteli insanlar vardı. Jean-Paul Roux gibi bir Fransız Türkolog bile eserlerinde Mehmet Fuat Köprülü'nün kitaplarına atıf yapmıştır. Asla AKP veya CHP iyi kötü demiyorum. Ciddi söylüyorum Türk siyasete genel olarak ayak takımı bir kültürün eline düştü. Herhangi bir partiyi suçlamıyorum. Bütün partileri suçluyorum. DEM Partili Hasip Kaplan ise Hz. Nuh Kürttü ve Kürtçe konuşurdu diyor mecliste. Tarihte varlığı bile şüpheli mitolojik bir peygamberin dilini tespit ediyor mecliste.

Türk siyaseti neden ayak takımının eline düştü?