Alay etme amacıyla sormuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Enflasyonu düşük tutabilmek için asgari ücrete az zam yapılacak, ekonomistlerin neredeyse tamamı %25 oy verilecek deniliyor ve Temmuz zammı da gelmeyecek.
Alay etme amacıyla sormuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Enflasyonu düşük tutabilmek için asgari ücrete az zam yapılacak, ekonomistlerin neredeyse tamamı %25 oy verilecek deniliyor ve Temmuz zammı da gelmeyecek.
Cevap
1Cevap
Burada bari siyaset yapmayin ya chp geldimi sanki milyarlarca dolar vericek asgari ucreti hukumetmi belirliyor memurmu bu asgari ucreti isveren belirliyor ocak i zam oncesinde %25 iyilestirme yaptik asgari ucret aciklanir aciklanmaz gerekli artisi yapicaz olmadi 6 ayda tekrar yapicaz simdi bize babama devletmi dedi iyilestirme yap ya da yapma diye bukadarmi gozunuz dondu anlamadim
Asgari ücreti hükümet belirliyor. Siz iyi misiniz?
Temmuzda zam yapılmayacak denildi. Bunu bakan söylüyor ben uydurmadım. Sebebi ise 2026 enflasyon oranını tutturmak.
Siz bana sordugunuzu kendinize sorun bakalim iyimiyim ben diye dunywnin turkiye dahil neresinde asgari ucreti hukumet belirliyor hukumet taraf tehil hskemdir asgari ucrette siz once asgari ucret ne taraflari kim onu ogrenin sonra siyaset yapjn burada
Okuma problemimi yasiyorsunuz sirket olarak biz daha 3 ay once isci maaslarinda iyilestirme yaptik asgari ucret belirlenir belirlenmez tekrar yapicaz gerek duyulmasi halinde sirket olarak temmuzda tekrar iscilerimizin istekleri dogrultusunda masaya oturur bir ara formul dusunuruz
Asgari ucret gorusmelerini isci sendikasi ve patron sendikasi yani isveren sendikasi yurutur hukumet asgari ucret tespit komisyonunda tarafsiz hakem gorevi gorur isci sendikasi ilk fiyati soyler beklentiyi isveren sendikasi verebilecegi fiyati soyler 3 toplanti sonucunda iki taraf uzlasamazsa hukumetin belirledigi hakem kuruluna gider kurul karar verir ama turkiyede aon 25 yilda hicbir donemde hakem kuruluna gitmemistir pandemi doneminde isveren sendikasindan haric hukumet destek programiyla asgari ucrete refah payi getirilmistir bunun isverene yukunu hsfifletmek icinde hukumet vergi indirimi gibi isveren destek paketlerini aciklamistir bakan temmuzda zam yok dedi evet ayni hukumet sanayicilerede gelecek yil icin uretilen urunlere %15 ten fazla zam yapilmiyacagini soyledi yani desiki bu yil bitene kadar bir defa daha zam yapin gelecek yil %15 gecemiyeceksiniz enfilasyonu dengelemek icin sanayiciye isci sendikalarinada asgari ucret gorusmelerinde bu belirtildi gelecek yil enfilasyon dengeleme politikasi geregi %15 ile sinirli olacak zamlar sizde asgari ucret beklentinizi buna gore yapin dedi isveren sendikasi icin ocak ayinin ikinci haftasi destek paketi aciklayacagini acikladi isveren sendikasi baskani ergun atalayda bunu kabul etti
Şirket beni ilgilendirmiyor. Ben itü mezunuyum 2 yabancı dilim var ve toefl ile belgeledim. Ona rağmen asgari ücretin bi tık üstü veriyorlar. Benim gibi çok insan var
Ekonomistlerin tamamı %25 diyor. Sebebi 2026 enflasyon oranını tutturmak. O anlattıklarınız görünürde olanlar. Normalde o işler öyle yürümüyor
Tamam siz oy vermediyseniz sizin için sorun yok demektir. Bu paryilere oy verenler o sınırınnaltında kalacakmış öyle diyorsunuz.
Bu partilere oy verenler değil tüm asgari ücretli çalışanlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ekonomik sıkıntıların etkilerinin özellikle dar gelirli aileler üzerinde ağır olduğunun farkında olmak, hepimiz için önemli. Asgari ücret, açlık sınırının altında kalacaksa bu, yalnızca bireysel bir sorun değil, toplumsal bir mesele olarak ele alınmalı. Enflasyon oranları, halkın temel ihtiyaçlarını karşılamadaki zorluklar ve buna bağlı olarak artan geçim sıkıntısı, hepimizin yakından hissettiği bir gerçek.
Peki, bu konuda sen ne düşünüyorsun? Çevrende bu ekonomik sıkıntıları yaşayan insanlar var mı? Görüşlerin ve deneyimlerin, hem bunun bir problem olduğunu anlamamız açısından ışık tutabilir, hem de daha iyi bir yaşam için çözümleri konuşmak adına değerli. ❤️