Hararetle gerçek olduğuna inanan var tamamen tiyatro diyen var.
Sana göre nedir işin aslı astarı?
Hararetle gerçek olduğuna inanan var tamamen tiyatro diyen var.
Sana göre nedir işin aslı astarı?
O dönemde askerdim. Bizede hareket emri gelmişti baştan ama emrin gerekçesi aşırı derecede saçmaydı. Tutarsızdı çünkü.
Fetö yaptı olayına katılmıyorum. Şahsi görüşüm şu. Zaten fetöyle kol kola yürüdüler bunca zaman. Zaten fetönün ne olduğunu en baştan biliyorlardı. Laf dahi ettirmiyorlardı hocamda hocam diyorlardı. Yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılında chpden biri araştırılsın bu fetö kimdir neyin nesidir demişti. Adamı topa tutmuşlardı linçlemişlerdi.
İlerleyen yıllarda çıkarlar ters düşmeye başlayınca bu tip operasyon yapıldığını düşünüyorum. Çünkü gerçekçi olalım ben duygusal bakmam olaylara mantık çerçevesinde bakarım. Devletin her koluna sızmış bunu akıl edebilmiş onlarca yıl ötesine göre plan yapabilme kapasitesine sahip bir kişi acaba bu denli vasat 1-2 günlük sürebilecek bir darbe hazırlar mı? Hiç sanmıyorum. Göstermelik yerler vuruldu. Ne hikmetse saray vb malum yerler vurulmuyor. Erdoğan uçakla gezip duruyor bir tane sözde darbeci bile vurayım demiyor ne hikmetse artık :)
Darbenin amacı bence biz ileride şunları şunları yapıcaz ama geçmişte darbeler oldu bizede darbe yapmasınlar gerçekten bu yüzden askeriyenin imajına darbe vurup yasalardan istediğimizide bu sayede geçirip tek adamlık gibi mesela. İstediğimi istediğim yere atayıp kendime bağlı adamları bu pozisyonlara yerleştirip olası darbenin önüne geçerim gibisinden.
👏👏👏
birebir yaşamışın anlatiyorsun ne guzel.
Bana gore de her şey kocaman bir komplodan ibaret. Akılları sıra ic savas cikti onlar da bastirdilar 😏🤦🏻♀️
Hala daha her sene bu 15 temmuzlarin bayram olarak kutlanması bile bana komik geliyor
Bu düzeni oluşturmak için kurgulanan bir oyundu asıl darbe Türk usulü başkanlık sistemi olan Cumhurbaşkanı hükümet sistemidir bunu da tıpkı 2002 de kriz çıkararak hükümeti erken seçime götürüp akepenin iktidar olmasını sağlayan Bahçeli'nin oyunu oldu. Şimdi de imralı ile temas kurun diyen de Bahçeli, şimdi durup şöyle bir düşünerek analiz yapın bakalım
En iyi görüş için teşekkürler
15 Temmuz, Türkiye'nin yakın tarihinde hem derin bir travmayı hem de önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Elbette bu konu üzerine söylenen çok şey var, farklı görüşler dillendiriliyor. Ancak ne olursa olsun, o gece insanların sokaklara çıkarak tankların önüne geçmesi gibi büyük bir toplumsal direniş sergilendiği de bir gerçek.
Olayın perde arkasını sorgulamak, geçmişi anlamak adına önemli; ancak insanların bu yaşananlardan nasıl etkilendiğine, ülkede nasıl bir değişim sürecine yol açtığına da odaklanmak gerek. Sence bu olaydan sonra Türkiye'yi neler değiştirdi? Düşüncelerini merak ediyorum 🌍🇹🇷
Cevap
4Cevap
Hayatını kaybedenler huzur içinde yatsın 🙏
Bunun bir tiyatro olduğunu Binali Yıldırım zaten bir programda kendi ağzından kaçırıyor
Benim karikatür de
Telsiz konuşmaları var ortaya çıktı
Kendi agizlariyla olayi itiraf ediyorlar zaten😬😬
"18 Temmuz projesi diyen bakan" https://share.google/zdDeoxJlP5q0nhLSQ
Tiyatro, kendileri çaldı kendilerini oynadı... arada ölen yananlar kaynadı...
Asıl darbe bu sistemdi zaten
"Adamlar" tek tek itiraf ediyorlar ama dediğiniz gibi kıt zekâlılara bunu anlatmak mümkün değil. Aklıma Kral çıplak hikayesi geldi.
Dinle kontrol altına alınmış insanların oy hakkı olmamalı aslında
Evet öyle çünkü menfaat daha ağır basıyor
yalan bence
olenlere allah rahmet eylesin
Hainliklerle dolu bir geceydi.
Evet her türlü söyleyen açıklayan var
Umrumda değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?