Bu dinciler çok komikler. Tarih boyunca gelişime doğru giden her treni kaçırdılar. Rönesansta yoktular. Sanayi devriminde yoktular. Matbaanın elektriğin telegrafın internetin dünyayı değiştirdiği her devirde bunlara katkı yapmayı bırak kategorik olarak karşı çıktılar. İnsanlık uzaya çıktı genleri çözdü atomu parçaladı yapay zeka üretti. Gelecekte evinizdeki robotlar hem size çay yapacak hemde sağlık sorunu yaşadığınızda ameliyatınızı yapacak. Ama dinciler bu geleceğe hiçbir zaman bir pirinç tanesi kadar katkı sunamayacak. 1000 yıl önce de akıllarında aynı şeyler vardı 1000 yıl sonra da akıllarında aynı şeyler olacak. Zina zina zina...
İşin ironi tarafı da şeytan ve gavur icadı dedikleri her türlü araç gereç ve tıbbi olanaklardan faydalanıp, "gavur" diye tarif ettikleri kişilerin cehenneme gideceğini söylemeleri. Onların durumuma uygun bir söz var. "Dervişin fikri neyse zikri de odur" Bunların tek düşündükleri uçkurlarıdır. Şeriat istemelerindeki amaç dört kadın ile nikâh ve sınırsız sayıda cariye. İşin başka bir ironi tarafı da bu dünyada yasak ve günâh olan her şeyin cennette serbest olması ve sırf onlara erişmek için sözde ibadetler yapmaları değil mi.
İnsanlar başkalarının yatakta yaşadıkları ile niye bu kadar ilgileniyor anlamış değilim, özel hayat bu. Herkes başkasının kişisel hayatına burnunu sokmak yerine kendi hayatına baksa 100 yıl ileri gidecez dicem işte... maalesef diyemiyorum çünkü tek sorun bu da değil, hangi birini sayayim ki...
Bunun dincilikle, ideolojiyle bir alakası yok. 😕 Düzen, güven ve aile yapısı her toplumda önemlidir. Kimse kimsenin emek verdiği ilişkiyi, yuvasını, hayatını keyfine göre çökertme özgürlüğüne sahip olmamalı. Zina insanlık tarihinde her kültürde ahlaki bir ihlal olarak görülmüş bir davranış. Bu sadece “dincilerin takıntısı” değil, sorumluluk meselesi. Eğer bir toplumda sadakat çöküyorsa, güven de çöküyor. O yüzden bence de suç sayılması gayet yerinde bir düşünce.👌
Bu tarz tartışmalı konular, toplumun farklı kesimlerinde çok çeşitli bakış açılarına neden oluyor. Tarih boyunca dinamikler değişiyor, ancak toplumların öncelikleri, değerleri ve yasal düzenlemeleri kültürel, tarihi ve ihtiyaçlara göre şekilleniyor. İnsanlık teknolojik, bilimsel ve sosyal alanlarda inanılmaz bir ilerleme gösterdi. Ancak bu gelişmeler, zaman zaman ahlak, inanç ve bireylerin özgürlükleri temelinde tartışmalara neden oluyor. Bir yandan bireysel hak ve özgürlükler, bir yandan da toplumsal değerlerin korunması arasında bir denge kurmaya çalışmak önemlidir. Sence bu tür düzenlemeler toplumsal gelişimi nasıl etkiler? 🤔
Bilim tarihi okumadığın çol belli, ibni sinalar farabiler İslam tarihinde tonla bilim insanı var. Batının gtünü yalamak dışında bir özelliğijiz yok. Cadı diye kadınları diri diri yakan avrupaya laf edemiyorsunuz yazık sizin zihniyetibize
0
18 Yorumla
Soran
8 ay
Eskide olan eskide kalmıştır. Hala asırlar öncesinde var olan şeyi 2025 yılına ısıtıp koyuyorsunuz. Şimdi tam tersi ve bize şimdi önemli
Rönesansta yoktu dersen onu söyleriz, şuanda insansız hava araçları üretimi teknolojilerine bak bakalım anca kötülersiniz kendin ne yapıyrsun mesela burada salyalarını saçmak dışında
Nerede Türkiyede başarılı bir insan varsa hepsini Amerika kapıyor bizim ülkemizde de namaz kılan namazlığa kazanıyor . Uçak konusunda da bir b** yapan bir ülke değiliz yabancılar daha iyi yapıyor
Ahah hiçbir halt bilmediğin belli dünyada en çok iha siha üretip satan ülkeyiz en kısa sürede 5. Nesil savaş uçağı çıkarmış ülkeyiz ama sen bilmezsin bunları sen anca kudurmuş kpk gibi salyalarınla saldırırsın
En çok İHA siha üretip satan ülkeyiz uahauaahauahauahauaheyshayah ama yangında bir tane bile uçakla ateşe müdahale edemeyen ülkeyiz. Ürettiğimiz şeyleri yabancıya sattıktan sonra ne anlamı var ki
Akpli değilim bu 1. İkincisi odtü mezunuyum savunma sanayinde teknoloji üreten bir ekipte çalışıyorum bu da 2. Boş lakırtı yapmak dışında İslama ve Müslümanlara laf söylemek dışında hiçbir halta yaramayan zeka geriliği olan bir kadınsın bunun dışında bir vasfın da yok belli ki
E tabi mesleğine laf attirmayacaksın seni şu an daha iyi anlamaya başladım ama yurt dışından daha iyi falan değiliz. Yerinizde sayıyorsunuz adamlar yeni yeni neler öğretti keşifler yaptı
Emin ol bundan 100-200 yıl önce yaşasaydım herkesin kitaplarımi okuduğu bir filozof olurdum çağına uygun yaşamıyorum. Neredeyse bütün filozoflarda okul okumamıştır
Neyse şunu unutma önemli olan üretmek değil icat çıkartmaktır. Var olan şeyi sürekli üretmeyi ebem de yapar. Hele hele kaynaklarını yurt dışından aldığın bir ürünü üretmek aşırı kolaycılıktır. Adamlar yeni yeni şeyler keşfediyor
Kendimce ne düşünsem neyi tesbit etsem bir bakıyorum başka bir sosyolog bunun üzerinde çalışmış ve kanıtlamış oluyor. Karşında insan psikolojisi ve toplum bilinci konusunda ultra düzey bir kişilik duruyor farkında değilsin.
Mevzu bu ya sen en sevdiğin yemeğin çok tuzlu olmasından dolayı o yemekten soğurmusun yoksa tuzu bahane edim birdaha hiç o yemeyi yememeyemi tercih edersin
O yemeği herkes tuzlu yapıyor. Bu dini bir tane doğru düzgün anlayan yok. Olaydı o ya ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama bu yaşına gelmissin hala anlamamışsın. Hiçbir insan anlamıyorsa demek ki dinde de sorun vardır. Mesela kadınları mahkemede yarım şahit sayılması dinde de sorun var sadece insanlarda değil. Zaten yemek çok kötü tadı olan bir yemek Ben hiçbir zaman o yemeği sevmezdim. Bir de insanlar yemeği yakıyor üstüne tuz atıyor falan yemeği daha çok kötüleştiriyor zaten kötü olan yemeği daha çok kötüleştiriyor
Ve evet kimsenin yapamadığı en sevdiğim yemeği artık yemeği bırakırdım. Artık herkes tuzlu yapıyor artık başka yemeklere geçerdim. Olması gereken de bu yani yemeği ne kadar seversem seveyim herkes tuzlu yapıyor diye ben hala o yemeği sevmeye devam edersem bu beni omurgasız bir insan yapar.
Ölümce tüm soruların cevabını alırsın da ozaman geç kalıcaksın unutma sorgulamandan şikayet edilmiyo bilgiyi yanlış kişilerden veya kendini tatmin amacı muhalefet yapmak için yanlış kişilerden alman ve bunu dinin kendisine bağlaman yanlış neyse dediğim gibi ölünce hep beraber görücez
Bi yemek çok tuzlu diye vaz geçilmez yemeği baştan yapılır buşunduğun ortam öyleyse mekan değiştirilir sizin yaptığınız muhalefet olduğu için illa cevap vermem lazım olduğu için en sevdiğin yemekten vaz geçiyorsun
Sen hala o yemeği sadece 3-5 kişi tarafından tuzlu yapıldığını zannediyorsun. Dünyanın dört bir köşesinden O yemek sadece tuzlu yapılıyor. Tuzsuz yapılan yemeği bulmak %5 gibi düşük bir ihtimal onun için yediğim yemekten vazgeçerdim.
Sana tavsiyem bir kişi şahıs düşünce veya kuruluş dil din ırk hakkımda yorum yapmadan önce doğru kişilerden bilgi almanı tavsiye ediyorum şahıslar ve toplum değil doğru bilgilerle hareket et
En basitinden dün baktıkm kendi uydurduğun bir kurkuya inanmak bu pisikolojinim bozulduğuna dair 2 evre yanizihnim senden bahımsız hareket etmeye biliç altında etrafınfaki şeylerden yola çıkarak senaryolar uyduruyor iyi ve saf temiz merhametlisin konuşmalarından belli ama düşünce yapın sana zarar veriyor toplum içinden dışlanmana etrafındakilerin sana karşı saygını azaştır
Bu benim düşüncelerimin fazla olmasıyla alakalı 3 kuruş paraya saatlerimi verirsem sorgulayamam. Hah bizim toplumda bu yüzden sorgulayamıyor. Bilerek böyle bir insan modeli oluşturdular. İnsnaların 3-4 saat sadece kendi kendine düşüneceği ve hayal kurduğu bir vakit yok
Sağlıklı olan benim sağlıksız olan sizsiniz. Bir insan gibi sağlıklı bir insan gibi bir şeyi kurgulamam ve bundan ağlamam çok doğal bir şey. Sizlere hayal kurmanın unutturulmuş olması 7/24 çalışmanız gerektiğini düşündürmüş olmaları çok açık