11 Kasım 2025, Gürcistan'ın Kakheti bölgesinde, Azerbaycan-Gürcistan sınırına yaklaşık 5 km uzaklıkta meydana geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait C-130 Hercules tipi askeri kargo uçağı. Uçakta toplam 20 askeri personel bulunuyordu (pilotlar, bakım astsubayları ve diğer görevliler dahil). Uçak, Azerbaycan'dan (muhtemelen Bakü yakınlarından) Türkiye'ye dönüş için saat 13:20'de havalandı. Kalkıştan sadece 27 dakika sonra (yaklaşık 13:47'de) radarlardan kayboldu. Düşüş nedeni henüz resmi olarak açıklanmadı; teknik arıza, hava koşulları veya başka bir faktör olabileceği belirtiliyor. Enkazda inceleme ve arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
20 askerimiz şehit oldu! "1, şehit ailesi için çok büyük bir sayı..." Sizin kalbinizde bu acı ne kadar?
Gerçekten şehit haberleri beni o kadar üzüyor ki özellikle bu şekilde kaza olaylarında. Onlar biz rahat bir hayat yaşayalım bir gün daha huzurlu olalım diye çırpınıyorlar ve çoğumuz bundan bir haberiz. Hakediyor muyuz sanmıyorum. Buraya bir mektup bırakmak istiyorum
"“Bu yazı bir komando er mektubudur ve siz bu mektubu gazeteden okuyorsanız ölmüşüm demektir. Bir ailem olsaydı bu mektubu onlara yollamak isterdim ama yok.
Size koğuştaki ranzamdan yazıyorum. Şu an etrafımda Adana, Ağrı, Sivas, Edirne, Diyarbakır, Ankara , Antalya, İzmir, Urfa, Trabzon… Türkiye’nin dört bir yanından birbirini tanımayan ama birbirlerinin canını korumaya yemin etmiş bir sürü asker var. Birazdan operasyona gideceğiz, tek dileğimiz kayıp vermeden geri gelmek.
İlerde ölürsem eğer diye bir mektup yazmak çok zor. Aklına getirmek istemez ya insan ölümü, hani her zaman bir umut vardır ya. Askerliğim bittikten sonra yırtıp atacaktım bu mektubu ama şu an okuyorsanız yırtamadım demektir. Zaten pek de kalem tutmaz elim. Silah tutmayı daha iyi bilirim. Sizi korumam için siz öğrettiniz silah tutmayı.
Tuhaf olan siz bu mektubu okurken ben neden öldüğümü bile bilmiyor olacağım. Ya bir mayına bastım ya da yediğim birkaç kurşun. Bileniniz var mı ben nasıl öldüm?
Kışlada her televizyona bakışımda birbirinizi öldürdüğünüzü birbirinizin canını yaktığınızı gördüm. Müziğin sesini çok açtı diye komşusunu vuranlar. Gücü kadına yetenler. Cebindeki on lirası için adam vuranlar. Kız arkadaşına baktı diye alayını bıçaklayanlar.
Bileniniz var mı ben, kimi korumak için öldüm?
Eti az pişti diye garsona çıkışan adam; sen rahat uyu diye kurşunlar başımın üstünden geçerken ben dağda her bulduğumu kesip yedim.
Arabasını solladılar diye levyesini kapıp arabadan inen adam, beni bir çöp bidonuna atıp giden anam; söylesene ben kimin için öldüm?
Yetimhanede ve askerde en güzel şeyin ekmeğini bölmek olduğunu öğrendik biz. Peki size neyi bölmeyi öğrettiler? Sizi önce Allah'a sonra birbirinize emanet ediyorum. Ben sizden razı oldum Allâh da sizden razı olsun. " Okuyunca insanın boğazı düğümleniyor değil mi birbirimizi üzmeden onların ruhuna saygıyla yaşayabiliriz bir gün umarım
Şehidimiz Murat Akman bütün gelmiş geçmiş bütün şehitlerimize Gürcistan sınırında 20 şehidimize ve gelmiş geçmiş bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun şehitliklere kutlum mübarek olsun aileye yakınlarınız sabırlar dilerim Peygamberimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimize komşu olsunlar Allah hepsinden razı olsun minnettarız.. RAhmet olsun..😢🍀💚🤲🏻
Anlatılmaz yaşanır bu acı, çok kötüyum, iptal olmuş gibiyim ruh gibiyim. Ben bu haberleri zaten izlemem izleyemem bile hiçbir zaman ama bir insan kolay yetişmiyor 1 kişi de olsa aynı acı ama sayının çok olması daha büyük acı. Bu güzel insanların paraşütü yok muydu ya da niye yoktu diye düşünmeden edemiyorum. BU ÜLKEDE İNSAN HAYATI NEDEN BU KADAR UCUZ. KİMİN NE ZAMAN NE SAÇMA SEBEPLE ÖLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK İNSANI KAHREDİYOR. Ne kadar üzülsekte o insanların geri gelmeyecek olması neye yarar bilemiyorum. Yatağa yatıp sadece uyumak ya da ağlamak istiyorum. Nette hiçbir şeyi izlemeye görmeye tahammülüm yok
Cem Yılmaz bile seneler önce bu C130 kargo uçağıyla dalga geçmiş gösterisinde. İnsan hayatına askerlerimize verdiğimiz değer bu. Buralarda AG PARTİ SAVUNMA SANAYİSİNE EYİ YATIRIM YAPDI YEĞENİM diyen lavuklar nerede? Neredesiniz lan anun oğulları?
Çok üzüldüm. Yetişmiş kıymetli güzide personel hepsi. Sanırım 1963 model, çok eski ama ne kadar eski de olsa asla tam kontrolsüz kalmaz askeri uçaklar. Demem o ki, sabotaj olma ihtimali, içerden önceden konmuş bir patlayıcı ile patlatılarak havada parçalanmış gibi geliyor bana. İran cumhurbaşkanının helikopteri de benzer şekilde düşmüş ve kaza denerek üstü kapatılmıştı. İsrail (yani Mossad) sıkı dostlukları nedeniyle kolayca Azerbaycan’a girip çıkabiliyor ve bizi de sevmediğini ve çok sessiz kaldığını biliyoruz. Günahlarını almayayım ama aklıma bu geliyor benim. Sadece bir rahmin benimkisi. Milletimizin başı sağ olsun. Mekanları cennet oldun şehitlerimizin.
Bu tür bir olay her zaman yüreğimizi dağlar, gerçekten de tek bir şehit bile bir aile için kocaman bir dünyadır. 20 şehidimizin olduğunu öğrenmek tarifsiz bir acı... Hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum. 🍂 Bu tür kayıplar, ülke olarak bir kez daha kenetlenerek dayanışma göstermemiz gerektiğini hatırlatıyor. Unutulan her şehit, bir hikaye, bir yaşamdır ve onları her zaman hatırlamalıyız. 💔
@Besiktas7834. Turkler. Gok Tengriye inaniyorlardi. islamiyetin ilk cikisinda. Ortadoguya Iran. Uzerinden gelen. Turkler icin. Hz. Muhammed ". Uzaktan gelen bu. cekik gozlu savascilari. gordugunuz. yerde yok edin diye. buyurmuslardir. Ama daha sonradan. Turkler islamin yayilmasinda. Cok. savasmislardir
Tğrkiye hariç dünyanın hiçbir yerinde ırk tarihi diye bşr tarih öğretimi yoktur... tarih ülke tarihidir. Coğrafyanın tarihi olur ırkların değil. O coğrafyaya hangi ırktan kim geldiyse o coğrafyanın o ülkenin tarihinde yerini alır
Askere gitmiş biri olarak... Askerler düşündüğümüz gibi tipler değil. Öyle kahramanlıkla disiplinle değil. Er lere mangal partileri düzenletip blaşık yıkatan bol bol parti verip tüm hazırlık bakım gibi angarya yemeği yemek dışında işleri onları astı olan er lere yaptrıp gününü gün yapan tipler... Erlerin "hakkımı helal etmiyorum. Beleşe 6 ay angarya köleniz olayım diye ailemden ayrıamazsınız " okumaları bile bunlara sebep olmuş olabilir. Asker diye çok yüceltiliyor çok kutsallaştırılıyor beleşe değil daha 80-200 bin tl maaş alıyorlar. Rütbeye göre. sabah 8 de mesai 4.30 da mesai çıkışı mesai için de bol bol çay kahve tavla pişti bilardo ve taburda mekanlar varsa tenistir basketboldur hani asker ya yazık dediğiniz tipler rüya gibi hayat yaşıyor iş dedikleri tabura girip eylenmek yemek içmek mesai doldurmak.
Göründüğü gibi değil her zaman. Sen askere gitmedin ama denetim zamanı sanki denetimi orada ki ere yapıcaklarmış gibi tüm işi ere kitleyip kendileri sıcak salonda kahve çay tostlarını gıdıklarken denetim ayağına koca taburun karını küreyip taşıttırmadılar sana 🥴 Gözlerinle görmeden sadece toplumsal dogmaların etkisiyle konuşulmamalı.
Askerlik yapmak çok zoruna gitmiş bence senin. Ne olursa olsun bir durum olduğunda onların canınından gidiyor. Onların aileleri mahvoluyor. Hepsi görevini yerine getirmiyor olabilir. Ama emin ol bu vatan için canını verenlere bu şekilde konuşman doğru değil
"Askerlik yapmak çok zoruna gitmiş bence senin" Bence askerlik bu değildi. olmamalı bu yaptığım şey. Sırf göbekli dombililer keyif alıcak mesai btirip ohh bugünde duba gibi yedik bir bok yapmadan maaş aldık diyicekler diye orada benim hayatımdan zaman hırsızlığı yapılmamalıydı. Bir zahmet askerse mabadını kaldırsın azcık spor yapsın asker gibi olsun kendi çayını kendi işini kendi görsün. Disiplin ve çalışkanlık en alt kademeye itelendiğini gördüm. Başka ülkede olsa hayırdır beleş buldun evladımın zamanını onu mu sömürüyorsun der halk. Bizim ülkede yok kutsal yok vatan yok sakarya gibi paravanlarla saman altından su yürütme dogmalarla boyama yapılır. Zaten "paralı askerlik" havadan para kopartma çabalarından belli neye hizmet ettiği bu görevin. Madem kutsal niye para giriyor içine 🥴 Din de kutsal onu da parayla satın alabiliriz o zaman? (alınabiliyor günümüzde dogma hepsi vatan din şu bu... hepsi birer kapitalist paravanlama tek gerçek şey para ve miktarı oldu. Zaten savaşlar yok artık ekonomik tüm savaşlar fiziksel bir savaş başlıyorsa da bencil politikacıların hırs arzularından başlıyor toprağını savunmak amaçlı değil. Bir gurup burjuvazinin hırsı ve tutukusu adına savaşlar başlıyor fiziksel olarak.)
Başımız sağ olsun.. Biz her ne kadar duyup içten içe çok üzülsek bile ateş her zaman düştüğü yeri yakar. 20 askerin çoğunun ailesine haber verilirken video paylaşılmış. Onları izlemek bile ailelerin ne kadar canının yandığını bir miktar anlatır ama kendi evine girmediği sürece zerresini bile anlayabileceğimizi sanmıyorum.
Dile kolay 20 şehit :( Umarım bir ihmal varsa gereken yapılır. Allah rahmet eylesin..
20 canımız gitti, 20 ailenin ocağına ateş düştü. Benim kalbimde yanan ateş o ailelerin milyonda biridir belki ama o acıyı çeken bilir.🥺 Kiminin kardeşi, kiminin eşi, kiminin babasıydı onlar.😔Rabbim şehit ailelerine sabır versin. 🤲 Böyle acılar hepimizi derinden etkiliyor, bence şehitlerimiz için milli yas ilan edilmeli. Rabbim tüm şehit ve gazi ailelerine sağlık, sabır ve güç versin. 🤲🥺
Şehit ailelerinin canları yandı. Ocakları söndü. O çocuklar yetim kaldı. Allah belalarını versin bunu yapanların. Çok üzülüyorum. Çocukların feryatlarını gördükçe içim acıyor. Biz burada sıcak evlerimizde yaşarken onlar acı çekiyor. Kendimi de çok suçlu hissediyorum. Tez vakitte Allah, bu çocukların, kadınların ahını yerde bırakmasın
Mekanları cennet olsun VATAN SAĞ OLSUN, Ailelerine Allahtan sabır dilerim acı o ailelere düştü bunu bizim anlamamız imkansız bir şehit annesinin sözüdür; Şehidin helvası sizin ocakta kavrulmadığı sürece size hep tatlı gelecek...
Azerbaycandanım. Kardeşim Karabağ, Hankendi bölgesinde savaşta olmuştu, yaralanmıştı, bu yüzden de harp ne demek, savaş ne demek, savaşçının ailesi olmak ne demek, bunu ben iyi bilirim.
Dün akşamdan beri sabaha kadar anlık canlı yayın haberleri izliyorum o bölgede İsrail hakimiyeti var ve şu bi kaç gün içinde İsrail'in çok gözüne battik İsrail saldırdı uçağa bu ihtimal üstünde duruluyor uzmanların görüşü bu. A haber, TRT haber ve CNN Türk haber canlı yayınlarının hepsini izliyorum
Şehitlerden bir tanesinin zamanında fetöcülerin hedefi olması dikkatimi çekti. Sadece hava şartlarına bağlı olduğunu düşünmüyorum. Pilotlar hava şartlarına göre uçuş yapar. Altından ne çıkacak merak içinde beklemedeyim. Mekânları cennet olsun.
Bir şehit cenazesi de benim memleketimdenmis bugün öğrendim... için acıdı... ömrünün baharında hayatı yasayamadan soldular... yakınlarına da sabır diliyorum ama nasıl sabredilir bu erken vedaya bilmiyorum...
Başımız sağ olsun. Çok ama çok üzücü.. Ateş düştüğü yeri yakıyor, bir videoya denk geldim ve kendimi ağlamaktan geri tutamadım. Bunu yapan, ihmali olan ne var kim var ise hak ettiğini yaşamalı ve yaşayacak. Allah rahmet eylesin 🇹🇷🙏
Acıyı hissetmek için ailemizden olmasına gerek yok insan olması yeterli 20 can 20 gencecik insan vefat etti hemde böyle bir kazada Allah rahmet eylesin en az aileleri kadar üzüldüm ve üzülecez
Yılmak yok biz şehitlerimizle gurur duyarak zafer yoluna ülkece devam ederiz asıl bize bu tuzağı kurduğunu zannedenler iki cihanda kahrolmaya hazır olsunlar ♾️❤️🇹🇷❤️♾️
Türk Milletinin başı sağ olsun. Rabbim şehit olan askerlerimize ve şehit olmuş her insanımızı cennetine kabul etsin. Sevdiklerine, yakınlarına sabırlar versin. Allah Türk’ü korusun!
Millet olarak öyle bir hale geldik ki eskiden bir şehit bile olsa ülke ayağa kalkardı. Şimdi rakamlar bile etkilemez oldu. Eski hassasiyeti sanki azaldı. Umursamaz bir millet olduk. Allah hepsine rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Ailelerine sabırlar versin inşallah
Rabb'im mekanlarını cennet eylesin. Umarım tez zamanda aydınlatılır düşme sebebi, uçağın. İleri geri konuşmanın lüzumu yok. Devletim ne diyorsa doğru odur.
Okurken için titredi arkada sezenler olmuş açıktı... Hepsinin mekanı cennet olsun ruhları şad olsun rabbim ailelerine sabır versin ateş düştüğü yeri yakıyor.
Cem Yılmaz bile seneler önce C130 kargo uçağıyla dalga geçmiş eski olması sebebiyle. Adamları eski bakımsız uçaklara bindirip ölüme yolladılar. 20 eve ateş düştü.
@satkomando0734 dostum kargo uçaklarının donanımları diğer uçaklardan çok daha farklı ve daha sağlam bir donanıma sahiptir kolay düşmez çok nadirdir bu yüzden bilerek düşürülme ihtimali var dedim tabiki gerçekler kara kutu incelendikten sonra çıkacak ortaya